Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την ΕΡΤ
  • [02] «Πράξη κατάλυσης του Συντάγματος», η επέμβαση στην ΕΡΤ δήλωσε ο Π. Καμμένος
  • [03] Την 1η Δεκεμβρίου παραδίδεται η ανακαινισμένη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου στο 0,25% προχώρησε η ΕΚΤ
  • [05] Υπ. Ανάπτυξης: Τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος για τους πλειστηριασμούς
  • [06] Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο συνάντησης Χρ.Σταϊκούρα με εκπροσώπους του IIF

  • [01] Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την ΕΡΤ

    Η εκκένωση από τα ΜΑΤ του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής πυροδότησε κλίμα έντασης στην Ολομέλεια της Βουλής, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων να αντιπαρατίθενται σε υψηλούς τόνους.

    Το θέμα έθεσε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, που χαρακτήρισε την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου ως «μία χάντρα που προστίθεται στις χάντρες παρανομίας της συγκυβέρνησης και οδηγεί σε ένα πλήρες επικίνδυνο αδιέξοδο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας».

    Εξάλλου, έκανε λόγο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, στους οποίους -όπως υποστήριξε- παρότι έδειξαν τις βουλευτικές τους ταυτότητες, δεν επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις η είσοδος τους στο κτίριο της ΕΡΤ.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στα όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος -όπως είπε- υποστήριξε ότι η ΕΡΤ ανήκει στους εργαζόμενους. «Είτε τελεί σε καθεστώς σύγχυσης είτε γιατί ο αρχηγός του θέλει να φέρει το "σοβιέτ" στην Ελλάδα. Δεν μπορεί, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να υποστηρίζεται ότι το κτίριο ανήκει στους εργαζόμενους. Το κτίριο πληρώθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και σε αυτόν ανήκει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε «την εισβολή δυνάμεων καταστολής για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ από εργαζόμενους, που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης».

    Στον κ. Βούτση απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης κατηγορώντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι «για μια ακόμα φορά, αντιδρά όταν επιβάλλεται η νομιμότητα». «Έχουμε ψηφίσει νόμο για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση. Η Βουλή αποφάσισε. Έχουν εκδοθεί οι δέουσες πολιτικές αποφάσεις για να κλείσει η ΕΡΤ και να πάμε στη νέα Δημόσια Τηλεόραση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της; Πρέπει να της το απαγορεύσει κάποιος;» σημείωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης: «Πρέπει να τοποθετηθείτε στο πολιτικό θέμα. Θέλετε η νέα ΔΤ να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστήσεις της που έχει πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος ή θα το απαγορεύσουν συγκεκριμένα συνδικαλιστικά όργανα ή εκπρόσωποι οργανώσεων και κομμάτων;».

    [02] «Πράξη κατάλυσης του Συντάγματος», η επέμβαση στην ΕΡΤ δήλωσε ο Π. Καμμένος

    Πράξη κατάλυσης του Συντάγματος χαρακτήρισε την είσοδο της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος από το πρωί επισκέπτεται την Κρήτη.

    Σε δήλωσή του στο αεροδρόμιο Χανίων, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η τελευταία εξέλιξη είναι ακόμα μία πράξη της κατάλυσης του Συντάγματος, βλέπουμε ότι πλέον, υπό τη μορφή δυνάμεων κατοχής, η αστυνομία μπήκε και κατέλαβε το ραδιομέγαρο. Λέω δυνάμεις κατοχής, γιατί από τις έξι το πρωί προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με την κυβέρνηση και η κυβέρνηση μας παραπέμπει στον εισαγγελέα, ο εισαγγελέας μας παραπέμπει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ουσιαστικά φαίνεται ότι κανείς από αυτούς δεν έδωσε την εντολή, παρά την έδωσε η τρόικα».

    [03] Την 1η Δεκεμβρίου παραδίδεται η ανακαινισμένη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη

    Την 1η Δεκεμβρίου 2013- ημέρα που θα επαναληφθεί για δεύτερη φορά το «εγχείρημα» της πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Νίκης από το δήμο Θεσσαλονίκης- παραδίδεται στους κατοίκους της πόλης, η ανακαινισμένη Νέα Παραλία της πόλης.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου Ανδρέας Κουράκης, υπογράμμισε ότι, «το έργο παραδίδεται εμπρόθεσμα και αυτό το γεγονός αποτελεί από μόνο του μια είδηση».

    Ουσιαστικά πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές αστικές αναπλάσεις δημόσιου χώρου ελληνικής πόλης, πρόσθεσε.

    Με την παράδοση του έργου, οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατούν ελεύθερα από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι.

    Η ανακαινισμένη Νέα Παραλία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα γραμμικό πάρκο τριών χιλιομέτρων, συνολικής έκτασης 238 στρεμμάτων. Κεντρική ιδέα του έργου είναι η δημιουργία ενός συνεχόμενου γραμμικού χώρου με επιλογές ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού, μια αλληλουχία διαφοροποιημένων χώρων, με ποικίλες ποιότητες, που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, αλλά θα διατηρούν ωστόσο τα χαρακτηριστικά της ενότητας και της συνέχειας, που ο ίδιος ο χαρακτήρας του μετώπου επιβάλλει.

    [04] Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου στο 0,25% προχώρησε η ΕΚΤ

    Τη μείωση του βασικού της επιτοκίου αποφάσισε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, αποφάσισε τη μείωση τουεπιτοκίου των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,25%. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ με την πράξη που πρόκειται να διακανονιστεί στις 13 Νοεμβρίου 2013.

    Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ θα αναλύσει τις σκέψεις που οδήγησαν στη λήψη αυτών των αποφάσεων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2:30 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης (3:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

    [05] Υπ. Ανάπτυξης: Τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος για τους πλειστηριασμούς

    «Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν».

    Αυτό σχολίασε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του με τους εκπροσώπους της τρόικας, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

    Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, στη συνάντηση αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να υπάρχει πρόταση για μια νέα ρύθμιση που δεν θα επιτρέψει να υπάρξει νομοθετικό κενό από τον Ιανουάριο του 2014.

    Επίσης, όπως σχολίαζαν οι ίδιοι παράγοντες, η λύση που θα προωθηθεί «δεν θα δημοσιοποιηθεί στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα στοιχεία των τραπεζών».

    Επίσης, σημειώθηκε ότι εκκρεμεί η έγκριση από την τρόικα των δύο «οικονομικών» ορισμών σχετικά με τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη» και τα «όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης», κριτήρια τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και για το θέμα των πλειστηριασμών.

    Για τις εμπορικές μισθώσεις αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα συνεδρίαση των κυβερνητικών εταίρων, καθώς η τρόικα δεν δέχεται κάτι λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει ώστε οι νέες ρυθμίσεις να αφορούν στις νέες μισθώσεις. Στόχος όμως είναι να ολοκληρωθεί αυτή η εκκρεμότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

    Για την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ που αφορά στην εξάλειψη των προβλημάτων στις τιμές βασικών προϊόντων και στον ανταγωνισμό σε βασικούς κλάδους της αγοράς, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 27 Νοεμβρίου 2013 από τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Κουρία που θα βρίσκεται στην Αθήνα.

    [06] Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο συνάντησης Χρ.Σταϊκούρα με εκπροσώπους του IIF

    Με κλιμάκιο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance - IIF), με επικεφαλής τον διευθυντή για Ευρωπαϊκά Θέματα Τζέφρι Άντερσον, συναντήθηκε, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, η πορεία των δημόσιων οικονομικών της χώρας, η υλοποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και οι πρωτοβουλίες που προωθεί και σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση για την ανάταξη της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

    Ειδικότερη αναφορά, επίσης, έγινε στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και στα τρέχοντα επιτεύγματα του δημοσιονομικού εγχειρήματος, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 November 2013 - 13:30:24 UTC