Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η πρόταση δυσπιστίας δηλητηριάζει το γενικό κλίμα
  • [02] Κ. Μητσοτάκης: «Δώρο» προς την κυβέρνηση η πρόταση μομφής
  • [03] Αμερικανοί αγοράζουν παγοποιημένες καταθέσεις - μετοχές της Τράπεζας Κύπρου
  • [04] Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
  • [05] Διήμερη «Γιορτή Ελιάς» διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο δήμος Τεμπών
  • [06] Με την πρώτη έκρηξη δυναμίτη ξεκίνησε η κατασκευή σήραγγας στο Ρίο ντε Τζανέιρο 1.000 ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η πρόταση δυσπιστίας δηλητηριάζει το γενικό κλίμα

    Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συζήτησή του με τους δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής, είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας δηλητηριάζει το γενικό κλίμα στη χώρα. Για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αλλαγές ώστε - όπως είπε - να γίνει πιο δίκαιος, ενώ αναφερόμενος στο πλεόνασμα του προϋπολογισμού ανέφερε ότι μήνες πριν δεν το περιμέναμε ούτε εμείς, ούτε η τρόικα.

    Στις ομιλίες τώρα, οΓιάννης Δραγασάκης, ο οποίος πήρε τον λόγο ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, διαπίστωσε καταφανή δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβερνητική πολιτική και τις ανάγκες της κοινωνίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει διαπραγμάτευση με την τρόικα, εφόσον δεν πιστεύει σε άλλη πολιτική.

    Για «πρόταση αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας» έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

    Ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) δήλωσε πως το κόμμα του θα καταδικάσει με την ψήφο του την κυβερνητική πολιτική την Κυριακή, γιατί θεωρεί πως «πρέπει να ξεμπερδεύει ο λαός με αυταπάτες πως με αλλαγές κυβερνήσεων μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματά του».

    Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει «παρών», ενώ ο Π. Καμμένος, σε ομιλία του στην Κρήτη, δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν «υπέρ της πτώσεως της κυβέρνησης».

    Η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει την πρόταση, δήλωσε ο Η. Κασιδιάρης.

    Η συζήτηση στη Βουλή θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

    [02] Κ. Μητσοτάκης: «Δώρο» προς την κυβέρνηση η πρόταση μομφής

    «Δώρο» προς την κυβέρνηση, χαρακτήρισε την πρόταση μομφής, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Διοικητικής Mεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

    «O ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους που χρειάζεται και θα "τσιμεντωθεί" η κυβερνητική πλειοψηφία» διευκρίνισε.

    «Κάνεις πρόταση μομφής γιατί θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση. Αν θέλεις, όμως, να ρίξεις την κυβέρνηση, πρέπει να είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις. Με τι θέσεις; Γι αυτό δεν έχουμε ακούσει κουβέντα» πρόσθεσε ο υπουργός.

    Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο, είπε πως «το Μνημόνιο προβλέπει 15.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014» και πως «πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013».

    Υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για άλλες 1.000 απολύσεις, ενώ έκανε λόγο για συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες.

    Είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια ξαφνικού θανάτου, τύπου ΕΡΤ».

    [03] Αμερικανοί αγοράζουν παγοποιημένες καταθέσεις - μετοχές της Τράπεζας Κύπρου

    Ψήφος εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα, χαρακτηρίζεται η αγορά από Αμερικανούς εκατομμυριούχους παγοποιημένων καταθέσεων και μετοχών «κουρεμένων» καταθετών της Τράπεζας Κύπρου.

    Πρόκειται για ιδιωτική συναλλαγή Αμερικανών μεγαλοεπενδυτών, που αφορά δεσμευμένη κατάθεση ξένης εταιρείας τουλάχιστον δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

    Με την αγορά αυτή οι Αμερικανοί επενδυτές θέτουν υπό την κυριότητά τους παγοποιημένη κατάθεση, την οποία δεν μπορούσε να αξιοποιήσει η Τράπεζα.

    Ο Παύλος Ιωαννίδης, στέλεχος της εταιρείας «Μέριτ-Κάπιταλ», ο οποίος μεσολάβησε για την αγορά, ανέφερε στο ΡΙΚ ότι στη συναλλαγή δεν εμπλέκεται το κράτος ή άλλος θεσμικός οργανισμός.

    Διευκρίνισε ακόμα ότι οι αγορές περιλαμβάνουν και «κουρεμένες» καταθέσεις, οι οποίες μετατράπηκαν σε μετοχές.

    [04] Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Οι έξι δυνάμεις και το Ιράν συναντώνται σήμερα στη Γενεύη όπου ξεκινά η τρίτη ημέρα των δύσκολων διαπραγματεύσεων για τοιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, με την ελπίδα να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα τερματίζει μια δεκαετή αντιπαράθεση και θα απομακρύνει τον κίνδυνο ενός πολέμου.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει «καμιά βεβαιότητα» σε αυτό το στάδιο για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων στη Γενεύη.

    Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι «ανησυχίες» του Ισραήλ για τα θέματα ασφάλειας.

    Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδιδε ότι ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε από τη Μόσχα για τη Γενεύη όπου θα μετάσχει στις διεθνείς συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    Ο ρώσος υπουργός θα συμμετάσχει με τους ομολόγους του της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και η Γερμανία) στη σύνοδο της Γενεύης, δήλωσε ρωσική διπλωματική πηγή. "Ελπίζουμε ότι θα διεξαχθεί η συνάντηση των έξι με τη συμμετοχή όλων των υπουργών, συμπεριλαμβανομένου του Λαβρόφ. Ελπίζουμε η συμμετοχή του Σεργκέι Λαβρόφ στις διαπραγματεύσεις να επιτρέψει να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ομάδας 5+1 τροποποίησαν τα προγράμματά τους προκειμένου να μεταβούν στη Γενεύη. Η συμμετοχή του κινέζου ομολόγου τους Ουάνγκ Γι ακόμη δεν είναι σίγουρη.

    [05] Διήμερη «Γιορτή Ελιάς» διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο δήμος Τεμπών

    Στην ανάδειξη και προβολή της ελιάς που αποτελεί δυναμική παραγωγή για την περιοχή, προχωρά μέσα από ένα διήμερο εκδηλώσεων ο δήμος Τεμπών.

    Πρόκειται για την πρώτη πανδημοτική «Γιορτή Ελιάς» αλλά και λαδιού-ως παραγώγου της, η οποία πραγματοποιείταισήμερα Σάββατο καιαύριο Κυριακή, από τον δήμο Τεμπών σε συνεργία με τον Δημοτικό Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας του δήμου Τεμπών (ΔΟΠΑΠΕΠΤ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Λάρισας.

    Η γιορτή φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία της δημοτικής ενότητας Γόννων.

    Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς, η 10η Νοεμβρίου, δεύτερη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη. Και η ελιά, δένδρο αιωνόβιο, αποτελεί σύμβολο ειρήνης και νίκης, προσδιορίζοντας τα όρια συνύπαρξης της πολιτιστικής ταυτότητας και της εθνικής οικονομίας της χώρας.

    Η ιδέα για την «γιορτή Ελιάς», γεννήθηκε, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, «από το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου υπάρχουν 50 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών με ελιές και 1 εκ. 655 χιλ. ελαιόδεντρα, τα οποία όπως υπολογίζεται, κατά μέσο όρο ανά τριετία παραγάγουν 15 χιλιάδες τόνους ελιάς πρώτης ποιότητας».

    Η διήμερη γιορτή περιλαμβάνει επιμορφωτική ημερίδα για τους αγρότες-ελαιοπαραγωγούς, περίπτερα έκθεσης αγροτικών προϊόντων της περιοχής καθώς και τοπικών φορέων, πολιτιστικές εκδηλώσεις και έκθεση φωτογραφίας για την ελιά.

    [06] Με την πρώτη έκρηξη δυναμίτη ξεκίνησε η κατασκευή σήραγγας στο Ρίο ντε Τζανέιρο 1.000 ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Την κατασκευή μιας οδικής σήραγγας που θα συνδέει το κέντρο της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις εγκαινίασαν οι αρχές της Βραζιλίας, 1000 ημέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

    Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Κάρλος Νούζμαν και ο κυβερνήτης της πολιτείας Σέρτζιο Καπράλ πάτησαν από κοινού το κουμπί που προκάλεσε την έκρηξη δυναμίτιδας που έριξε το πρώτο κομμάτι βράχου, στην είσοδο της σήραγγας που θα έχει μήκος 23 χιλιόμετρα.

    Για τους διοργανωτές, ο κύριος στόχος στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Λατινική Αμερική είναι η παροχή σωστών υποδομών στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας, συμπεριλαμβανομένου και του αποκαλούμενου Ολυμπιακού δρόμου.

    Η Βραζιλία έχει αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών για τις τεράστιες δαπάνες που σχετίζονται με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Το κόστος των δύο διοργανώσεων υπολογίζεται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 November 2013 - 11:30:23 UTC