Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ. Ζώης: Θα ξεπεράσουμε τους επαγγελματίες του μνημονίου και του αντιμνημονίου
  • [02] Δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών, διαβεβαίωσε ο Αθ. Δαβάκης
  • [03] Μουσική και παραμύθια με την Καμεράτα απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στον σταθμό του μετρό, στο Σύνταγμα
  • [04] Ντέρμπι κορυφής απόψε στο Φάληρο

  • [01] Χρ. Ζώης: Θα ξεπεράσουμε τους επαγγελματίες του μνημονίου και του αντιμνημονίου

    Η πρώτη προγραμματική συνδιάσκεψη της Νέας ΜΕΡΑς πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα, με ομιλία του προέδρου του κόμματος Χρήστου Ζώη.

    Ο κ.Ζώης επιτέθηκε στην κυβέρνηση με σφοδρότητα και έκανε λόγο για ηγέτες που «καλούν τους Έλληνες να ζήσουν με "όσα βγάζουν", αντί να τους καλέσουν να ζήσουν καλύτερα αξιοποιώντας περισσότερο τις δυνατότητες και τους πόρους της χώρας». Επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με αφορμή την πρόσφατη παρέμβασή του λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός των Ιμίων, του χρηματιστηρίου και της ανεπαρκούς προετοιμασίας της χώρας για την είσοδό της στην ΟΝΕ, ο κ. Σημίτης, ως ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος της σχολής της φοβικής και εξαρτημένης Ελλάδας, όταν αναφέρεται στην ΑΟΖ, το κάνει, για να μιλήσει για "εξωπραγματικές φαντασιώσεις για τις δυνατότητες της χώρας" ».

    Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ.Στουρνάρα τον οποίο αποκάλεσε «πολιτικό τέκνο του κ.Σημίτη» επισημαίνοντας ότι «χαρακτηρίζει το μνημόνιο ως το μόνο σοβαρό πολιτικό κείμενο για τη χώρα, λες και πρόκειται για τη Βίβλο επιβίωσης του ελληνισμού».

    Ο κ.Ζώης άσκησε κριτική και στα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «πολιτικούς λαγούς» που «βαφτίστηκαν αρχηγοί» για «ανεπαρκείς ηγεσίες που παίρνουν σεμινάρια ταχύρρυθμης εκμάθησης για να σερβίρουν δήθεν απαντήσεις» και για οργανώσεις που «κάποτε οι Έλληνες θα τις κυνηγούσαν με γιαούρτια» και σήμερα αναγορεύονται σε σωτήρες.

    [02] Δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών, διαβεβαίωσε ο Αθ. Δαβάκης

    «Το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας δεν έχει μείνει έξω από τις σκληρές αλλά αναγκαίες περικοπές του προϋπολογισμού του» δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, μιλώντας απόψε στη Βουλή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα όμως ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις στις αποδοχές των ενεργεία στελεχών αλλά και στις συντάξεις των στρατιωτικών, όπως ο ίδιος πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί και παρά το ότι περαιτέρω μειώσεις προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

    «Τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας συμμετέχουν στις θυσίες του λαού. Σε σχέση με το 2009 ο συνολικός προϋπολογισμός του υπουργείου έχει μειωθεί κατά 48% περίπου στο μισό» είπε ο κ. Δαβάκης.

    Στο χώρο των εξοπλισμών, όπως ανέφερε ο υφυπουργός «συνεχίζεται με εντατικότερους ρυθμούς ο εξορθολογισμός και ο επαναπροσδιορισμός των απαιτήσεων και των αναγκών.

    [03] Μουσική και παραμύθια με την Καμεράτα απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στον σταθμό του μετρό, στο Σύνταγμα

    Δύο υπέροχα μουσικά παραμύθια, γραμμένα για να ερεθίσουν τη δημιουργική φαντασία και να ταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής το παιδικό -και όχι μόνον- ακροατήριο, ακούστηκαν το μεσημέρι στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, με «όχημα» την αφηγηματική παρουσία του δημοφιλούς ηθοποιού Δημήτρη Πιατά και τις φωνές των ταλαντούχων Τατιάνας Μπρε και Δήμητρας Παπασταύρου, καθώς και της Καμεράτας Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και του διεθνούς φήμης μαέστρου Γιώργου Πέτρου.

    Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο χώρος πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα άρχισε να γεμίζει από παιδικές φωνές και χαμόγελα των μικρών επισκεπτών που είχαν έρθει συνοδευόμενοι από τους γονείς τους για να πάρουν μέρος στη μουσική γιορτή. Πολλοί ήταν όμως και οι ανυποψίαστοι επιβάτες που παρασύρθηκαν από τις μελωδίες και κοντοστάθηκαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

    Με ένα μελωδικό μουσικό κομμάτι το «Πρελούδιο για ορχήστρα εγχόρδων» του Γιάννη Σακελλαρίδη, γιου του δημοφιλούς συνθέτη του «Βαφτιστικού», Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση καλωσόρισαν το κοινό ο Γιώργος Πέτρου και η Καμεράτα.

    Αμέσως μετά σειρά είχε το ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι «Η εκδίκηση της νεράιδας» της Δήμητρας Τρυπάνη (μουσική /προσαρμογή κειμένου) μέσα από τις αφηγήσεις της Τατιάνας Μπρε και της Δήμητρας Παπασταύρου. Οι δύο νεαρές ερμηνεύτριες φορώντας επιβλητικές μάσκες που συμβόλιζαν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, ξετύλιξαν το νήμα της ιστορίας «του βασιλιά της Μυρμιδονίας που αγαπούσε τη Δημητρούλα, μια νεαρή όμορφη κοπέλα που κανείς δε γνώριζε ότι είναι κόρη της Νεράιδας του δάσους... Μα, εκείνη αγαπούσε έναν νεαρό αγρότη. Ο βασιλιάς από τη ζήλια του αποφάσισε να σκοτώσει τον αγρότη και τον κάλεσε σε μονομαχία στο δάσος...».

    [04] Ντέρμπι κορυφής απόψε στο Φάληρο

    Με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και τον δεύτερο ΠΑΟΚ πέφτει απόψε η αυλαία της δεύτερης ημέρας της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Σε σημερινές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν νωρίτερα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εργοτέλης-Πανθρακικός 3-1, Βέροια-Καλλονή 0-3, Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-1.

    Χθες ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, ο Πλατανιάς επικράτησε στα Χανιά του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, ενώ νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» του ΟΦΗ με 2-1.

    Η αυλαία της τρέχουσας αγωνιστικής ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης- Ξάνθη (19.30).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 November 2013 - 17:30:20 UTC