Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Κούτρας: Η δήλωση του Ερντογάν οφείλει να αφυπνίσει επιτέλους τη διεθνή κοινότητα
  • [02] Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Ιρανός που τραυμάτισε με μαχαίρι τη δικαστική υπάλληλο
  • [03] Προκαταρκτική εξέταση για τη συνέχιση των κινητοποίησεων στα ΑΕΙ
  • [04] Μέχρι τα Χριστούγεννα η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους
  • [05] Ήπια επιτοκιακή αποκλιμάκωση κατά τη σημερινή άντληση 1,3 δισ. ευρώ, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων
  • [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα - Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας
  • [07] Ένταση και ατύχημα με μοτοσικλετιστή κατά την άφιξη της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών
  • [08] Στα 135,5 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2014, μειωμένος κατά 9,4%
  • [09] ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 163,6 εκατ. ευρώ σε 976 παραβάτες
  • [10] Επαναπατρισμός εκκλησιαστικών κειμηλίων της Κύπρου

  • [01] Κ. Κούτρας: Η δήλωση του Ερντογάν οφείλει να αφυπνίσει επιτέλους τη διεθνή κοινότητα

    «Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας, σχολιάζοντας δήλωση του Τ. Ερντογάν, ότι δεν υπάρχει κράτος που να ονομάζεται Κύπρος.

    [02] Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Ιρανός που τραυμάτισε με μαχαίρι τη δικαστική υπάλληλο

    Στη φυλακή οδηγείται ο 37χρονος Ιρανός υπήκοος που την περασμένη Παρασκευή το πρωί επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε δικαστική υπάλληλο, γραμματέα στο 28ο τακτικό ανακριτικό γραφείο. Ο 37χρονος, ο οποίος συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό, απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας, χωρίς την παρουσία δικηγόρου και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αλλοδαπός, στην απολογία του υποστήριξε ότι «ήθελε να κάνει κακό» γιατί η ανακρίτρια και η γραμματέας της στο παρελθόν «τον είχαν αδικήσει γιατί του είχαν επιβάλει απαγόρευση εξόδου». Φέρεται επίσης να είπε ότι αν δεν έβρισκε ανοικτό το συγκεκριμένο ανακριτικό γραφείο θα πήγαινε στο διπλανό. Ο Ιρανός υποστήριξε επίσης ότι το αυτοσχέδιο μαχαίρι που χρησιμοποίησε το είχε πάνω του όταν πέρασε από την κάτω είσοδο της Ευελπίδων.

    [03] Προκαταρκτική εξέταση για τη συνέχιση των κινητοποίησεων στα ΑΕΙ

    Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου και Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας ανέθεσε στη διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, να διενεργήσει έρευνα για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες κηρύχθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων.

    [04] Μέχρι τα Χριστούγεννα η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

    Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για να προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος. Όπως εξήγησε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση από τη Βουλή των αναθεωρημένων συμβάσεων παραχώρησης και να έχουν πληρωθεί με κάποια ποσά οι παραχωρησιούχοι.

    Ο κ. Σιμόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι στο σημείο που υπήρξε η καθίζηση στο Καματερό βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις εργολαβίες διευθέτησης χειμάρρων και τα σχετικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2014. Από του χρόνου και μετά, πρόσθεσε, δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα. Σημείωσε, ακόμη, ότι πρέπει να προχωρήσει και το έργο διευθέτησης των νερών από το Ζεφύρι, προϋπολογισμού 170 εκατ., το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

    [05] Ήπια επιτοκιακή αποκλιμάκωση κατά τη σημερινή άντληση 1,3 δισ. ευρώ, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων

    Μικρή αποκλιμάκωση του δανειακού κόστους της χώρας, κατά 5 μονάδες βάσης, παρατηρήθηκε κατά τη σημερινή δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αντλώντας 1,3 δισ. ευρώ.

    Ειδικότερα, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,90% έναντι 3,95% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία της 15ης Οκτωβρίου 2013. Η δημοπρασία αφορούσε έντοκα διάρκειας 13 εβδομάδων, συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ, για τα οποία υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 2,025 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,03 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, στις 12 μμ ενώ η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013.

    [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα - Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας

    Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται, αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Παρών στη συνάντηση είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς στην πρώτη φάση των σημερινών διαπραγματεύσεων (θα υπάρξει και μια δεύτερη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής των δανειστών, στις 5 το απόγευμα) είναι η άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

    Για τον συγκεκριμένο λόγο, υπήρξε αργά χθες το βράδυ μια δίωρη σύσκεψη των κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένταση και ατύχημα με μοτοσικλετιστή κατά την άφιξη της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών

    [07] Ένταση και ατύχημα με μοτοσικλετιστή κατά την άφιξη της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών

    Ανατροπή διερχόμενου μοτοσικλετιστή σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, κατά την ώρα άφιξης στελεχών της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

    Το ατύχημα συνέβη επί της οδού Νίκης, όταν κατά την αποβίβασή του από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, στέλεχος της ξένης αποστολής χτύπησε με την πόρτα τού οχήματος αναβάτη μοτοποδηλάτου, ο οποίος επιχειρούσε να προσπεράσει το σταθμευμένο όχημα. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής κατά πόσον υπήρξε τραυματισμός του μοτοσικλετιστή.

    Εξάλλου, ένταση σημειώθηκε μπροστά από το υπουργείο, καθώς υπάλληλοι του υπουργείου που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας (καθαρίστριες) αποδοκίμασαν τα στελέχη της τρόικας κατά την άφιξή τους.

    [08] Στα 135,5 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2014, μειωμένος κατά 9,4%

    Το συμβούλιο των υπουργών των κρατών μελών της ΕΕ, ύστερα από 16 ώρες συνεχών διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμφώνησε επί του ύψους του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2014.

    Οι δαπάνες πληρωμών του ερχομένου έτους θα ανέλθουν στα 135,5 δισ. ευρώ και θα είναι μειωμένες κατά 9,4%, σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2013.

    Με την επίτευξη της συμφωνίας ανοίγει πλέον ο δρόμος για την τελική επικύρωσή της, στις 19 και 20 Νοεμβρίου, και για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας επί του πολυετούς πλαισίου των κοινοτικών προϋπολογισμών της περιόδου 2014-2020. Σε γενικές γραμμές, μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις, παρά την τάση συρρίκνωσης, αναμένεται αύξηση των κοινοτικών δαπανών σε τομείς όπως η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

    [09] ΣΔΟΕ: Πρόστιμα 163,6 εκατ. ευρώ σε 976 παραβάτες

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 163,6 εκατ. ευρώ καταλόγισε στη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), στo πλαίσιο των ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Τα πρόστιμα αφορούσαν κυρίως υποθέσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων και οι σχετικές εκθέσεις ελέγχου για σημαντικές περιπτώσεις εστάλησαν στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα και τις αρμόδιες ΔΟΥ.

    Συνολικά, το ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής πραγματοποίησε κατά τον μήνα Οκτώβριο 2013, 1.942 ελέγχους με 976 παραβάτες και συνολικό καταλογισμό προστίμων 163.613.532 ευρώ.

    [10] Επαναπατρισμός εκκλησιαστικών κειμηλίων της Κύπρου

    Σημαντική μέρα για την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου είναι η σημερινή, καθώς θα εκτίθενται -μετά από ειδική τελετή, που θα γίνει το μεσημέρι- στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, 173 κειμήλια τεράστιας εκκλησιαστικής και ιστορικής αξίας, που επαναπατρίστηκαν από το Μόναχο της Γερμανίας, ύστερα από πολυετείς δικαστικούς αγώνες.

    Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε αριθμό επαναπατρισμό εικόνων, τοιχογραφιών και ψηφιδωτών, που προέρχονται από περίπου 50 ναούς της κατεχόμενης Κύπρου. Οι εικόνες, τα ψηφιδωτά και οι τοιχογραφίες βρέθηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ιντερπόλ και της γερμανικής αστυνομίας τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 1997 στα διαμερίσματα του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 November 2013 - 11:30:23 UTC