Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθ. Τσαυτάρης: Έως 20.000 ευρώ σε 6.000 νέους αγρότες για πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο
  • [02] Γ. Άσμουσεν: Πιθανή η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ
  • [03] Συγκρατημένη αισιοδοξία στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων
  • [04] Έκκληση από τον FAO για βοήθεια 24 εκατ. δολαρίων προς τις Φιλιππίνες
  • [05] Ιταλία: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας
  • [06] Χ. Στέφενς: «Απαγορεύεται ένα μόνο ματς στη σεζόν να αλλάξει την τροχιά μιας ομάδας»

  • [01] Αθ. Τσαυτάρης: Έως 20.000 ευρώ σε 6.000 νέους αγρότες για πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο

    Πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο για 6.000 νέους αγρότες, που θα φτάνει και τις 20.000 ευρώ για τον καθένα, χορηγεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο προγράμματος 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.

    «Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη 6.000 δικαιούχους έως 40 ετών να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στη γεωργία με τη δική τους αγροτική εκμετάλλευση στη φυτική, τη ζωική παραγωγή, στη μελισσοκομία και αλλού. Το νέο πρόγραμμα αφορά όσους είναι στην ύπαιθρο ή θέλουν να γυρίσουν στην ύπαιθρο και μπορούν να ξεκινήσουν την εκμετάλλευσή τους. Θα πάρουν ένα μπόνους που θα φτάσει για όσους είναι στις ορεινές περιοχές έως 20.000 ευρώ, στις νησιωτικές περιοχές έως 17.500 και όσοι είναι στον κάμπο μέχρι 15.000 ευρώ» σημειώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    [02] Γ. Άσμουσεν: Πιθανή η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ

    Το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής άφησε ανοικτό το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν και υπεραμύνθηκε της απόφασης της ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,25%. Να τεθεί σε ισχύ νωρίτερα η διαδικασία bail-in για τις τράπεζες ζήτησε εξάλλου ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ --της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας-- και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν.

    «Αναλόγως με την κίνηση του πληθωρισμού, δεν έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητές μας σε ό,τι αφορά τα επιτόκια», είπε ο Άσμουσεν σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην Osnabruecker Zeitung, αναφερόμενος στο 0,7% που σημειώθηκε στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, το χαμηλότερο επίπεδο πληθωρισμού κατά την τελευταία τετραετία.

    [03] Συγκρατημένη αισιοδοξία στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων

    Έως τις 10-15 Δεκεμβρίου εκτιμά η ελληνική πλευρά, ότι θα έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων και το οποίο έχει ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου εφέτος.

    Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, «υπάρχει μια κατ' αρχήν σύμπτωση απόψεων. Δεν υπήρξε ούτε κλίμα έντασης, αλλά ούτε και η αίσθηση ότι τελειώνουμε αύριο. Συζητήσαμε διάφορα μέτρα, που είτε ελήφθησαν, είτε θα ληφθούν, για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Θα συνεχιστεί η συζήτηση, σε τεχνικό επίπεδο, και την επόμενη εβδομάδα».

    Λόγω των συναρμοδιοτήτων για το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων, στη συνάντηση με την τρόικα ήταν παρόντες, οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης.

    Σημειώνεται, ότι στις 5 το απόγευμα θα υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    [04] Έκκληση από τον FAO για βοήθεια 24 εκατ. δολαρίων προς τις Φιλιππίνες

    Έκκληση για βοήθεια ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων για τους τομείς της γεωργίας και της αλιείας που καταστράφηκαν από τον πρόσφατο τυφώνα στις Φιλιππίνες απηύθυνε σήμερα από τη Ρώμη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) Ζοζέ Γκρατσιάνο ντα Σίλβα, ενώ η ΕΕ αποδέσμευσε νέα επείγουσα βοήθεια 10 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση των περιοχών οι οποίες υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τον τυφώνα.

    Τη νέα βοήθεια της ΕΕ, που έρχεται να προστεθεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αποδεσμεύτηκαν για το σκοπό αυτό την Κυριακή, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Ανάπτυξης Άντρις Πίμπαλγκς, ο οποίος επισκέπτεται τη Μανίλα.

    [05] Ιταλία: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας

    Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία προκάλεσε δυο νεκρούς στην κεντρική περιφέρεια της χώρας Μάρκε.

    Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος παρασύρθηκε ενώ επέβαινε το αυτοκίνητό του από χείμαρρο και για έναν αγρότη που είχε ανέβει στην στέγη μιας αποθήκης για να ελέγξει τις ζημίες τις οποίες είχε υποστεί κι έχασε την ισορροπία του λόγω του ισχυρού ανέμου.

    Πενήντα άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν κατολισθήσεις σε μικρή απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές.

    [06] Χ. Στέφενς: «Απαγορεύεται ένα μόνο ματς στη σεζόν να αλλάξει την τροχιά μιας ομάδας»

    Την δική του εξήγηση για την απογοητευτική βραδιά που είχε η ομάδα του στο "Γ. Καραϊσκάκης" προχθές κατά του Ολυμπιακού δίνει με δηλώσεις του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς.

    Ο Ολλανδός τεχνικός μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ μιλάει για τον αγώνα αυτόν αλλά και την συνέχεια της ομάδας του στην φετινή σεζόν και βάζει την δική του σκέψη σαν οδηγό για την συνέχεια: «Η ομάδα από το καλοκαίρι έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι το ποιοτικό μας επίπεδο έχει ανέβει πολύ, τόσο με τους παίκτες που ήρθαν, όσο και με την μεγάλη προσπάθεια των παιδιών καθημερινά. Δεν πρέπει λοιπόν να ακυρώσουμε τα βήματα που έγιναν προς τα μπρος. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε ότι σε ένα κρίσιμο σημείο έγινε κι ένα βήμα προς τα πίσω και μάλιστα σ΄ένα ματς που όλοι θέλαμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο», είπε αρχικά στις εκτενείς τοποθετήσεις του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 November 2013 - 13:30:22 UTC