Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αύριο η εκλογή νέου γραμματέα της ΚΟ
  • [02] Συζητήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τον φόρο ακίνητης περιουσίας
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Χρειάζεται κοινή δράση για την ανεργία των νέων
  • [04] Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ασυλίας του Παν. Ηλιόπουλου
  • [05] «Πιο υγιής από πριν» δηλώνει ότι βγήκε από το νοσοκομείο, ο Νικήτας Κακλαμάνης
  • [06] Αντιδρούν στις πιέσεις για επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης
  • [07] Ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 27.948 ατόμων σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα
  • [08] Στάση εργασίας στο Δημόσιο την Πέμπτη
  • [09] Αρχίζουν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών
  • [10] Μέσα στην εβδομάδα η παραλαβή του εξοπλισμού της ΕΡΤ

  • [01] Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αύριο η εκλογή νέου γραμματέα της ΚΟ

    Συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο τις αλλαγές στη δομή της ΚΟ.

    Συγκεκριμένα, θα εκλεγούν ο νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο αναπληρωτής του και θα οριστεί και συντονιστής μεταξύ της ΚΟ και του κόμματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από κορυφαίες πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποψήφιος γραμματέας της ΚΟ του κόμματος θα είναι ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο αντικαταστάτης του Παναγιώτη Μελά.

    Αναπληρώτρια γ.γ. της ΚΟ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να παραμείνει η βουλευτής Μαγνησίας και τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης Μαρίνα Χρυσοβελόνη.

    Κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του κόμματος, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο νυν γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Μελάς, πιθανότατα θα αξιοποιηθεί στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, όταν λήξει η θητεία της Μαρίας Κόλλια.

    [02] Συζητήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τον φόρο ακίνητης περιουσίας

    Συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης «κοινά αποδεκτής λύσης» για το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να γίνει δυνατή η ψήφιση της σχετικής ρύθμισης από τη Βουλή.

    Σήμερα, αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που ήγειρε μεγάλες αντιρρήσεις στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΝΔ.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

    «Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε την απόφασή της για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ώστε να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο. Με αυτό το πλαίσιο αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τους Γ. Κουτσούκο και Α. Μακρυπίδη συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΝΔ ώστε να αναζητηθεί κοινά αποδεκτή λύση».

    Η συζήτηση χαρακτηρίζεται «ουσιαστική», ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Χρειάζεται κοινή δράση για την ανεργία των νέων

    Τις βασικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με παρέμβασή του το απόγευμα στη διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι.

    «Διαφορετικά κράτη-μέλη έχουν διαφορετικά επίπεδα ανεργίας των νέων, για διαφορετικούς λόγους» είπε ο πρωθυπουργός για να τονίσει ότι «χρειαζόμαστε όμως κοινή δράση».

    Στη συνέχεια ανέπτυξε τους γενικούς άξονες των νέων πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την εργασία. Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι «πανέτοιμη» για την ολοκληρωμένη εφαρμογή των δύο βασικών προγραμμάτων για τους νέους που απαιτεί η Ευρώπη και που τιτλοφορούνται «Πρωτοβουλία για τους Νέους» και«Εγγυήσεις για τη Νεολαία». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή και των δύο προγραμμάτων, από τον Ιανουάριο του 2014.

    [04] Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ασυλίας του Παν. Ηλιόπουλου

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία που της είχε αποστείλει προηγουμένως η Εισαγγελία του Βόλου, προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ή μη, της ασυλίας του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

    Η επίμαχη δικογραφία αποδίδει στον κ. Ηλιόπουλο το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας.

    [05] «Πιο υγιής από πριν» δηλώνει ότι βγήκε από το νοσοκομείο, ο Νικήτας Κακλαμάνης

    Απαλλαγμένος από το πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπισε, και «μάλιστα πιο υγιής» από πριν, βγήκε σήμερα, Τρίτη, από το νοσοκομείο ο Νικήτας Κακλαμάνης, όπως ανήρτησε ο ίδιος στο προφίλ του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει: «Τις τελευταίες 20 ημέρες αντιμετώπισα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όσο μπορούσα πιο διακριτικά.

    Από το πρόβλημα αυτό σήμερα -εξερχόμενος του νοσοκομείου- είμαι πλήρως απαλλαγμένος και ίσως μάλιστα πιο υγιής από πριν».

    [06] Αντιδρούν στις πιέσεις για επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, εξεδόθη ψήφισμα στο οποίο, εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τις πιέσεις που ασκούνται για επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης και για την επιφόρτωση δικαστικής ύλης που δέχονται.

    Κατ΄ αρχάς, στο ψήφισμά τους οι διοικητικοί δικαστές, επισημαίνουν ότι «η Δικαιοσύνη σήμερα ασκείται υπό συνθήκες ασφυκτικής κοινωνικής και οικονομικής πίεσης και αυτό κάνει ακόμη πιο σημαντική τη διασφάλιση συνθηκών νηφαλιότητας και δημοκρατίας, κατά την εσωτερική τουλάχιστον λειτουργία των δικαστηρίων».

    Παράλληλα, επισημαίνεται στο ψήφισμα ότι «οι επίμονες πιέσεις που ασκούνται αφενός προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης περισσότερων θεσμών "εκκαθάρισης" των δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν, αφετέρου προς εκείνη της εργασιακής υπερφόρτωσης των δικαστικών λειτουργών και της εν γένει επικράτησης ενός προτύπου δικαστή κοινωνικά και συναισθηματικά αποξενωμένου, υποβαθμίζουν περαιτέρω το δικαίωμα δικαστικής προστασίας και βρίσκουν ριζικά αντίθετους τους δικαστές».

    [07] Ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 27.948 ατόμων σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

    Δημοσιεύθηκε σήμερα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) η δεύτερη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού, για την πρόσληψη ακόμη 27.948 ατόμων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

    Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δημόσιους φορείς της χώρας για χρονικό διάστημα 5 μηνών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 13/11/2013 και λήγει στις 20/11/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

    [08] Στάση εργασίας στο Δημόσιο την Πέμπτη

    Πανελλαδική Στάση Εργασίας σε όλον τον Δημόσιο Τομέα και στις υπηρεσίες από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, αποφάσισε σήμερα η E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

    Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.00 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

    Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας - κινητικότητας

    [09] Αρχίζουν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών

    Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου θα αρχίσουν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος που συνήλθε εκτάκτως σήμερα.

    Η Σύγκλητος καλεί το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας.

    Την ίδια ώρα, άδηλο είναι το μέλλον των μαθημάτων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και οι εννέα σχολές του ιδρύματος τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

    [10] Μέσα στην εβδομάδα η παραλαβή του εξοπλισμού της ΕΡΤ

    Επιτροπές παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών και τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) θα μπουν στο κτίριο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, αύριο το απόγευμα, ή την Πέμπτη το πρωί, για να καταγράψουν και να παραλάβουν όλο τον εξοπλισμό, σύμφωνα με τον υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, ο κ. Καψής επισήμανε: «Παράλληλα, θα αρχίσουν να μπαίνουν οι τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης και υπολογίζω μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να αρχίσουν να μεταφέρονται πλέον δραστηριότητες της Δ.Τ. στην Αγία Παρασκευή»

    Σε ό,τι άφορα τον σχεδιασμό της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Καψής σημείωσε ότι «ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει από το εποπτικό και το διοικητικό συμβούλιο, τα οποία έχουν απόλυτη ανεξαρτησία επιλογών. Εξ όσων γνωρίζω, η προοπτική είναι για δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, εκ των οποίων το ένα θα έχει ισχυρή περιφερειακή διάσταση, και ένα δορυφορικό το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά στους απόδημους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 November 2013 - 17:30:26 UTC