Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑνΕλ «έχουν πολύ μεγάλες διαφορές»
  • [02] Στην Ολομέλεια η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα των ΕΑΣ
  • [03] Ξεκινά η ανάρτηση κτηματογράφησης σε Πειραιά, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα και Σάμο
  • [04] Οδηγίες προς τις εφορίες για ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις
  • [05] Χρ. Πισσαρίδης: Mονόδρομος οι ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών στην Κύπρο
  • [06] Φιλιππίνες: Απελπισία και οργή στις ζώνες της καταστροφής, καθώς η βοήθεια καθυστερεί
  • [07] Στ. Χόκινγκ: «Η Φυσική θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αν το σωματίδιο του Χιγκς δεν είχε βρεθεί»
  • [08] Φουκουσίμα: 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδή, και 32 πιθανά, σε ανήλικους της περιοχής
  • [09] Αλλαγές στη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης με στατίνες
  • [10] Πεδουλάκης: «Νίκη στο Τελ Αβίβ»
  • [11] Εκτός γηπέδων για έξι εβδομάδες ο Κάρικ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑνΕλ «έχουν πολύ μεγάλες διαφορές»

    «Ετοιμάζεται να δημιουργηθεί μια ερμαφρόδιτη πολιτική συμμαχία Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις προτάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑνΕλ Ν. Μαριά, για συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε τοπικό επίπεδο.

    Ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, υποστήριξε πως «τα δύο κόμματα έχουν πολύ μεγάλες διαφορές, δεν συμφωνούν απολύτως σε τίποτα, ούτε καν στην αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία», καθώς «ο κ. Τσίπρας είναι πολύ πιο μετριοπαθής, τουλάχιστον στη ρητορική».

    Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο ο υπουργός Υγείας είπε ότι στο παρελθόν ψηφιζόταν στη Νέα Δημοκρατία γιατί «θεωρούνταν σκληρός δεξιός» και πρόσθεσε ότι «η διαδρομή του έχει τόσο μεγάλη απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε αν πότε διοικούσαν τη χώρα, ή έστω έναν δήμο, θα βλέπατε το απόλυτο χάος μέσα σε διάστημα 15 ημερών».

    [02] Στην Ολομέλεια η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα των ΕΑΣ

    Στη σκιά των πιέσεων που ασκούνται από την τρόικα, η Βουλή καλείται σήμερα να επικυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δυνατότητα χορήγησης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Η κυβέρνηση ζητεί την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τροποποίηση που επέφερε καταθέτοντας τροπολογία στις 8 Νοεμβρίου με την οποία παρατείνεται έως 31.01.2014 η προθεσμία χορήγησης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (η αρχική προθεσμία που είχε τεθεί ήταν έως 31.10.2013).

    Με την τροπολογία ορίζεται ότι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δίνεται όχι μόνο για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών από το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω παράδοσης στις Ένοπλες Δυνάμεις στρατιωτικού υλικού αλλά και προκειμένου τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα να μπορούν να υποβάλουν δικαιολογητικά και να συμμετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας αμυντικού υλικού που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά πυρομαχικά πυροβόλων.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη «ανάσα» στην ΕΑΣ ΑΕ, δηλώνει ότι η παράταση που δόθηκε έως το τέλος Ιανουαρίου κινείται σε θετική κατεύθυνση.

    [03] Ξεκινά η ανάρτηση κτηματογράφησης σε Πειραιά, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα και Σάμο

    Ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε τέσσερις μεγάλους δήμους της Αττικής και τη Σάμο.

    Πρόκειται για τους δήμους Πειραιά, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και τη δημοτική κοινότητα Σάμου της δημοτικής ενότητας Βαθέως Σάμου.

    Όπως έγινε γνωστό από την ΕΚΧΑ, τα στοιχεία θα παραμείνουν αναρτημένα για δύο μήνες -έως τις 13 Ιανουαρίου 2014- στα γραφεία κτηματογράφησης.

    Μάλιστα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, στο γραφείο κτηματογράφησης έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους κτηματολογικούς πίνακες και τα διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

    [04] Οδηγίες προς τις εφορίες για ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις

    Στην επιστροφή ΦΠΑ κατά προτεραιότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς και στους επιτηδευματίες για τους οποίους δεν υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με εγκύκλιό του προς όλες τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δίνει οδηγίες σχετικά με την ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις επισημαίνοντας ότι αυτό επιβάλλεται και από τον νόμο αφού επιστροφές σε διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής επιβαρύνονται με τόκο σε βάρος του δημοσίου.

    Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απέστειλε στις εφορίες δύο αρχεία με στοιχεία νέας επεξεργασίας αιτήσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 22 Οκτωβρίου 2013. Στο πρώτο περιλαμβάνονται αιτήσεις οι οποίες διεκπεραιώνονται χωρίς έλεγχο και στο δεύτερο περιλαμβάνονται οι αιτήσεις για τις οποίες θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος πριν την επιστροφή του φόρου αφού υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων.

    [05] Χρ. Πισσαρίδης: Mονόδρομος οι ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών στην Κύπρο

    Οι ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών αποτελούν μονόδρομο, δήλωσε ο νομπελίστας καθηγητής, Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επισήμανε ότι η δανειακή σύμβαση προβλέπει ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.

    Εξέφρασε την άποψη ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι πεπεισμένος σε σχέση με τη θεσμική αλλαγή των ημικρατικών οργανισμών και ανέφερε ότι το εθνικό συμβούλιο εθνικής οικονομίας έχει ετοιμάσει μία εμπεριστατωμένη και σε βάθος έκθεση σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

    [06] Φιλιππίνες: Απελπισία και οργή στις ζώνες της καταστροφής, καθώς η βοήθεια καθυστερεί

    Η απελπισία κυριαρχεί στις πληγείσες από τον τυφώνα Χαϊγιάν περιοχές των Φιλιππίνων, καθώς πέντε ημέρες μετά την καταστροφή και παρά την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, η ανθρωπιστική βοήθεια φθάνει στάγδην στις ζώνες όπου δρόμοι, γέφυρες και αεροδρόμια έχουν καταστραφεί ή υποστεί εκτεταμένες ζημιές εμποδίζοντας, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, την πρόσβαση.

    Χιλιάδες πανικοβλημένοι άνθρωποι προσπαθούν να εξασφαλίσουν μία θέση στις λιγοστές πτήσεις και τα δρομολόγια των πλοίων που απομακρύνουν επιζώντες, ενώ η οργή δίνει θέση στην απελπισία από την έλλειψη των πάντων, τροφίμων, νερού και φαρμάκων.

    Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περί τα 11 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τον καταστροφικό τυφώνα, ενώ 673.000 έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

    [07] Στ. Χόκινγκ: «Η Φυσική θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αν το σωματίδιο του Χιγκς δεν είχε βρεθεί»

    Ο διάσημος Βρετανός κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε ότι η Φυσική θα ήταν «πολύ πιο ενδιαφέρουσα», αν οι επιστήμονες του CERN τελικά δεν είχαν καταφέρει να βρουν το σωματίδιο (μποζόνιο) του Χιγκς.

    Μιλώντας σε εκδήλωση στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου, όπου εγκαινιάστηκε μια νέα έκθεση για τον μεγάλο επιταχυντή κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ντέιλι Μέιλ», ο καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του επιστήμονας παραδέχτηκε ότι έχασε ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον συνάδελφό του Γκόρντον Κέιν του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ότι το «Χιγκς» ποτέ δεν θα βρισκόταν. Τελικά όμως αυτό βρέθηκε και ο Βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς (μαζί με τον Βέλγο Φρανσουά Ενγκλέρ) τιμήθηκε με το φετινό Νόμπελ Φυσικής.

    [08] Φουκουσίμα: 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδή, και 32 πιθανά, σε ανήλικους της περιοχής

    Μελέτη για την επίδραση της ραδιενέργειας από το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα στους κατοίκους της νομαρχίας όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο αποκάλυψε ότι 26 ανήλικοι εκδήλωσαν καρκίνο του θυρεοειδή και άλλοι 32 παρουσιάζουν πολύ σοβαρές ενδείξεις εκδήλωσης της νόσου, ωστόσο η σύνδεση με την πυρηνική καταστροφή δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί.

    Οι ειδικοί οι οποίοι ενήργησαν με εντολή των νομαρχιακών αρχών τείνουν να πιστεύουν ότι οι καρκίνοι αυτοί δεν συνδέονται άμεσα με το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου του 2011. Στηρίζουν τη γνώμη αυτή σε συγκριτικά δεδομένα, κυρίως στην περίπτωση της καταστροφής του Τσερνόμπιλ το 1986 στην Ουκρανία.

    [09] Αλλαγές στη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης με στατίνες

    Οι επίσημοι φορείς των καρδιολόγων στις ΗΠΑ εξέδωσαν νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τη μείωση της υψηλής χοληστερόλης, η οποία αποτελεί παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου λόγω πιθανής πρόκλησης αρτηριοσκλήρυνσης.

    Η βασική αλλαγή -που αναμένεται να έχει αντίκτυπο ευρύτερα στη μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη διεθνή ιατρική πρακτική- είναι η διαφορετική χρήση των στατινών, του κύριου φαρμακευτικού όπλου κατά της χοληστερίνης. Εφεξής, οι Αμερικανοί καρδιολόγοι δεν θα συνταγογραφούν στατίνες με στόχο το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα να πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο νούμερο- δείκτη, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες. Αντίθετα, θα αρκεί ο ασθενής να λαμβάνει τη «σωστή» δόση στατίνης.

    [10] Πεδουλάκης: «Νίκη στο Τελ Αβίβ»

    Επιστροφή στις νίκες στην Ευρωλίγκα, μετά το «στραβοπάτημα» και την εντός έδρας ήττα από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, και εμφάνιση ενός βελτιωμένου αγωνιστικού προσώπου, είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι.

    Η αποστολή των «πρασίνων» αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Ισραήλ και ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για να διεκδικήσει τη νίκη.

    [11] Εκτός γηπέδων για έξι εβδομάδες ο Κάρικ

    Εξι εβδομάδες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Μάικλ Κάρικ.Ο 32χρονος διεθνής μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Αρσεναλ και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πρόβλημα στο δεξί πόδι και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις των «μπέμπηδων» λίγο πριν τις γιορτές.

    Εκτός δράσης στην διάσημη ομάδα του Μάντσεστερ είναι και ο Ντάνι Γουέλμπεκ. Ο 22χρονος Αγγλος διεθνής επιθετικός έχει τεθεί εκτός μάχης λόγω προβλήματος στο γόνατο και δεν έχει αγωνιστεί από τις 19 Οκτωβρίου, χάνοντας τα τελευταία έξι παιχνίδια των πρωταθλητών Αγγλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 November 2013 - 9:30:23 UTC