Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάθεση τροπολογίας 19 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη σωτηρία της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: «Eίμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας»
  • [03] Το Ίδρυμα Μποδοσάκη αναλαμβάνει πρόγραμμα του ΕΟΧ για τις ελληνικές ΜΚΟ
  • [04] Συμφωνία Χατζηδάκη - Χόγιερ για τη συμμετοχή της ΕτΕπ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
  • [05] Το One World Trade Center, στη Νέα Υόρκη, θα είναι το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ
  • [06] Το 2013 χαρακτηρίσθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα και άνοδο της στάθμης των θαλασσών
  • [07] Αθωώθηκαν τα μέλη του πληρώματος του πετρελαιοφόρου Prestige
  • [08] Προτάσεις από Ιταλία για τον Ντζέκο

  • [01] Κατάθεση τροπολογίας 19 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη σωτηρία της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας

    Τροπολογία για τη διάσωση της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας, κατατέθηκε σήμερα το πρωί από δεκαεννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Θοδωρή Δρίτσα.

    Η τροπολογία έχει κατ' αρχήν αποτρεπτικό χαρακτήρα, απαγορεύοντας την εφαρμογή διατάξεων -στις οποίες στηρίχτηκε το «μαύρο» στην ΕΡΤ- για την ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και τις θυγατρικές τους, αποκλείοντας την εκκαθάρισή τους και απαγορεύοντας τον εταιρικό μετασχηματισμό τους, εφόσον αυτός αποτρέπει τον έλεγχο και το μάνατζμεντ του ελληνικού Δημοσίου στις εταιρείες.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: «Eίμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας»

    «Eίμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση, αρχίζουμε να βγαίνουμε. Θα γυρίσει ο τροχός και αυτό θα μας οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το Μνημόνιο. Πρέπει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ξανά. Και το πετυχαίνουμε αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ (Werner Hoyer) στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Οι κ.κ. Βενιζέλος και Χόγιερ συζήτησαν για την ενίσχυση των δημιουργικών, εξωστρεφών, μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και για το πώς μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας το εξάμηνο που έρχεται.

    [03] Το Ίδρυμα Μποδοσάκη αναλαμβάνει πρόγραμμα του ΕΟΧ για τις ελληνικές ΜΚΟ

    Πρόγραμμα ύψους 6,34 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), και συγκεκριμένα τις χώρες της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας, πρόκειται να υλοποιηθεί για την υποστήριξη προγραμμάτων και δράσεων ΜΚΟ στην Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα επόμενα 3,5 χρόνια.

    Το Πρόγραμμα, με τη ονομασία «Είμαστε όλοι Πολίτες», στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα και στη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς της στους τομείς της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ενδυνάμωσης δομών και ανάπτυξης ικανοτήτων των ΜΚΟ. Το συνολικό ποσό θα διατεθεί μέσα από μια διαφανή διαδικασία ανταπόκρισης σε ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος, με συγκεκριμένους όρους και κριτήρια επιλογής.

    Οι διαθέσιμοι πόροι θα διατεθούν στις ΜΚΟ που θα επιτύχουν στη διαδικασία επιλογής και θα ανταποκριθούν στα υψηλά κριτήρια διαφάνειας και αποτελεσματικής λειτουργίας του Προγράμματος.

    [04] Συμφωνία Χατζηδάκη - Χόγιερ για τη συμμετοχή της ΕτΕπ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

    Τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕτΕπ) στο υπό σύσταση Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, συμφώνησαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ.

    Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα χρηματοδοτεί και θα παράσχει εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έργων υποδομής.

    Ο κ. Χόγιερ επανέλαβε ότι οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα θα φθάσουν εφέτος στο 1,5 δισ. ευρώ από 550 εκατ. πέρυσι και κάλεσε τις τράπεζες να επιταχύνουν την προώθηση του trade finance, δηλαδή του χρηματοδοτικού εργαλείου που έθεσε εφέτος για πρώτη φορά σε εφαρμογή η ΕΤΕπ για την Ελλάδα, που αποσκοπεί στη διευκόλυνση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου.

    [05] Το One World Trade Center, στη Νέα Υόρκη, θα είναι το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ

    Το One World Trade Center θα είναι το υψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του τον ερχόμενο χρόνο, ανακοίνωσε χθες αρμόδιο συμβούλιο.

    Το One World Trade Center, το οποίο κατασκευάζεται στη θέση του κτιρίου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, θα έχει ύψος 541 μέτρα και θα είναι έτοιμο του χρόνου.

    Η μυτερή κορυφή του κτιρίου, ύψους 124 και πλέον μέτρων, κρίθηκε ότι αποτελεί μόνιμο αρχιτεκτονικό του στοιχείο και άρα προσμετράται στο ύψος του, όπως σημείωσε ο Άντονι Γουντ, γενικός διευθυντής της επιτροπής.

    Χωρίς την κορυφή του, το κτίριο θα είχε ύψος 417 μέτρων και θα βρισκόταν χαμηλότερα από τον Willis Tower, ο οποίος ήταν παλαιότερα γνωστός ως Sears Tower.

    [06] Το 2013 χαρακτηρίσθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα και άνοδο της στάθμης των θαλασσών

    Το 2013, χωρίς να είναι η πιο ζεστή χρονιά στην Ιστορία, χαρακτηρίσθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ο πρόσφατος τυφώνας Χαϊγιάν, και από άνοδο της στάθμης των θαλασσών σε ύψος ρεκόρ που διαπιστώθηκε το Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

    Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία (τα οριστικά θα δοθούν στη δημοσιότητα το Μάρτιο του 2014) που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, μια εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ, το 2013 είναι μία από τις δέκα πιο ζεστές χρονιές από το 1850, που άρχισαν να τηρούνται αρχεία.

    Επίσης, «η μέση στάθμη της θάλασσας έφθασε σε νέο ρεκόρ το Μάρτιο του 2013», αναφέρουν οι ειδικοί.

    Οι εννέα πρώτοι μήνες της χρονιάς βρίσκονται, μαζί με το 2003, στην έβδομη θέση των πιο ζεστών μέχρι σήμερα.

    [07] Αθωώθηκαν τα μέλη του πληρώματος του πετρελαιοφόρου Prestige

    Η ισπανική δικαιοσύνη απήλλαξε των κατηγοριών τα μέλη του πληρώματος του πετρελαιοφόρου Prestige, το ναυάγιο του οποίου προκάλεσε τη μεγαλύτερη θαλάσσια οικολογική καταστροφή στην ιστορία της Ισπανίας.

    [08] Προτάσεις από Ιταλία για τον Ντζέκο

    Ο Εντίν Ντζέκο είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει τον Ιανουάριο την καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Βόσνιος διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι θέλει να φύγει από την πρέμιερ λιγκ, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, και ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Ιντερ του προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας αντί 17 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι ιταλικές ομάδες «μάχονται» για να συμφωνήσουν με τη Σίτι, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή τον Ιανουάριο. Το κόστος της μεταγραφής θα αγγίξει τα 20 εκατ. ευρώ και είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί, καθώς ο τεχνικός της Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι, δεν τον υπολογίζει για τη βασική ενδεκάδα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Ντζέκο έχει ξεκινήσει της φετινή σεζόν βασικός μόνο σε τέσσερα παιχνίδια της αγγλικής ομάδας στην πρέμιερ λιγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 November 2013 - 11:30:23 UTC