Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί είναι για εσωτερική κατανάλωση
  • [02] Φ. Γεννηματά: «Παλεύω και παλεύουμε να μην μπει λουκέτο στα ΕΑΣ»
  • [03] Ταχύρρυθμα προγράμματα επιμόρφωσης υπαλλήλων που εντάσσονται στην κινητικότητα
  • [04] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχίζει έρευνα για τα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας
  • [05] Ενθαρρυντικά μηνύματα για τα έσοδα, από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
  • [06] Α. Μαλόζ: «Άστοχη» η δήλωση περί «χάσματος» ευρώ και μιλίων Ελλάδας - δανειστών
  • [07] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,592 δισ. ευρώ το δεκάμηνο
  • [08] Οι Γερμανοί «Σοφοί» προειδοποιούν τη Μέρκελ
  • [09] Ρωμαϊκός τάφος βρέθηκε στην αρχαία Κόρινθο
  • [10] Κηδεύεται ο Στυλιανός Αλεξίου, μια μεγάλη μορφή των γραμμάτων
  • [11] Η Ευρώπη επεκτείνει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στα αεροπλάνα

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί είναι για εσωτερική κατανάλωση

    «Οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για τα μίλια και τα δισεκατομμύρια που χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, παρά τις διαψεύσεις Στουρνάρα, κατεδαφίζει το κλίμα ευφορίας που προσπαθούσε να καλλιεργήσει επί μήνες η κυβέρνηση». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σημειώνεται ότι «Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίτευξη των στόχων, για το πρωτογενές πλεόνασμα και για το επικείμενο τέλος του μνημονίου, ήταν μόνο για εσωτερική κατανάλωση και με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης. Τώρα αντικαταστάθηκαν από τους συνηθισμένους εκβιασμούς για την εκταμίευση των δόσεων που κάθε φορά ακολουθούνται από τους κυβερνητικούς όρκους αφοσίωσης στο μνημόνιο και από νέα μνημονιακά μέτρα».

    [02] Φ. Γεννηματά: «Παλεύω και παλεύουμε να μην μπει λουκέτο στα ΕΑΣ»

    «Σας καλώ να στηρίξετε αυτή την κυβέρνηση και να στηρίξετε την προσπάθεια που κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να μην κλείσουν τα ΕΑΣ. Για να μην μπει λουκέτο σε αυτή την τόσο σημαντική βιομηχανία για τη χώρα» δήλωσε, πριν από λίγο στη Βουλή, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρέχεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ.

    Είχε προηγηθεί στο βήμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, διατυπώνοντας καταγγελίες ότι η κυβέρνηση, «εκτελώντας τις εντολές της τρόικας», ακολουθεί πολιτική λουκέτου για την αμυντική βιομηχανία.

    [03] Ταχύρρυθμα προγράμματα επιμόρφωσης υπαλλήλων που εντάσσονται στην κινητικότητα

    Την υλοποίηση ταχύρρυθμων προγραμμάτων επιμόρφωσης των δημόσιων υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, ανέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης- Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

    Στόχος των προγραμμάτων είναι η ενδυνάμωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των υπαλλήλων αυτών, ενώ η επιμόρφωσή τους περιλαμβάνει δύο κατηγορίες προγραμμάτων, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τη φάση της αναζήτησης νέων οργανικών θέσεων και μετά την τοποθέτησή τους σε νέες οργανικές θέσεις. Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η συμμετοχή είναι προαιρετική για τους υπαλλήλους και δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για την τοποθέτησή τους στους φορείς υποδοχής.

    [04] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχίζει έρευνα για τα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αρχίσει σε βάθος έρευνα σχετικά με τη Γερμανία εξετάζοντας τα εμπορικά πλεονάσματά της, τα οποία θεωρούνται μη ισορροπημένα, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε πως οι Βρυξέλλες «δεν επικρίνουν» τη γερμανική οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της, προσθέτοντας πως η έρευνα διεξήχθη «με ανοικτό πνεύμα και χωρίς προκαταλήψεις».

    [05] Ενθαρρυντικά μηνύματα για τα έσοδα, από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

    Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα σχετικά με τα αποτελέσματα στα έσοδα, από τη μείωση στο 13% από το 23% του συντελεστή του ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

    Τα πλήρη στοιχεία για τα αποτελέσματα του μέτρου αναμένεται να είναι έτοιμα στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Σημειώνεται ότι τα θετικά στοιχεία από το μέτρο αναμένεται να επιτρέψουν, κατόπιν συμφωνίας και της τρόικας, την παράταση στην εφαρμογή του η οποία ως γνωστόν έχει πιλοτικό χαρακτήρα.

    [06] Α. Μαλόζ: «Άστοχη» η δήλωση περί «χάσματος» ευρώ και μιλίων Ελλάδας - δανειστών

    «Με σοκάρει η δήλωση που φέρεται να έκανε Ευρωπαίος αξιωματούχος περί δισεκατομμυρίων και μιλίων που χωρίζουν την Ελλάδα και τους δανειστές από μία συμφωνία και περί επανάληψης των συνομιλιών μετά το σκι των χειμερινών διακοπών».

    Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Ανρί Μαλόζ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και της Ένωσης Ευρωπαίων Εργοδοτών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

    Επιπλέον ο κ. Μαλόζ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δήλωση «άστοχη, ατυχή και ανόητη». Πρόσθεσε δε πως δίνει την εντύπωση ότι «παίζεται παιχνίδι και υπάρχει εκβιασμός».

    Συνεχίζοντας ο κ. Μαλόζ χαρακτήρισε την ελληνική Προεδρία ευκαιρία για την Ευρώπη, διότι όπως είπε, η χώρα βρίσκεται σε αυτήν τη κατάσταση όχι από τη μη Ευρώπη αλλά από την κακή Ευρώπη.

    [07] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,592 δισ. ευρώ το δεκάμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα 2,592 δισ. ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2013, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,139 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3,036 δισ. ευρώ την εφετινή εξεταζόμενη περίοδο.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, από το υπουργείο Οικονομικών.

    Στο διάστημα του δεκάμηνου το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε επίσης στα 2,957 δισ., έναντι ελλείμματος 12,258 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 8,726 δισ. ευρώ.

    [08] Οι Γερμανοί «Σοφοί» προειδοποιούν τη Μέρκελ

    Οι «Σοφοί», η ομάδα των οικονομολόγων που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, προειδοποίησαν σήμερα ότι η θέσπιση κατώτατου μισθού και πιο γενναιόδωρων συντάξεων από μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο οικονομικά κέρδη που έχουν επιτευχθεί μέσω της σε βάθος μεταρρύθμισης του κράτους πρόνοιας, πριν από μια δεκαετία.

    Αυτό το ανεξάρτητο πενταμελές συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, επισημαίνει πως οι μελλοντικές γενιές των Γερμανών θα επωμισθούν τις επιπτώσεις από τις πολιτικές που προτείνονται από τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στις συνομιλίες για τη δημιουργία ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

    Ανάμεσα στα μέτρα που σχεδιάζουν είναι η θέσπιση ενός εθνικού κατώτατου μισθού, μια αύξηση στις συντάξεις για μητέρες με παιδιά γεννημένα πριν από το 1992 και μέτρα που θα καταστήσουν ελκυστικότερο για τους ανθρώπους να σταματούν να εργάζονται πριν φθάσουν στην προβλεπόμενη από το νόμο συντάξιμη ηλικία των 67 ετών.

    [09] Ρωμαϊκός τάφος βρέθηκε στην αρχαία Κόρινθο

    Ως εξαιρετικά σημαντικό εύρημα, λόγω του περίτεχνου διακόσμου του αλλά και της πολύ καλής διατήρησής του, χαρακτήρισαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τον ρωμαϊκό τάφο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην αρχαία Κόρινθο. Ο καμαροσκεπής θαλαμοειδής υπόγειος τάφος, που χρονολογείται γύρω στον 1ο με 2ο αι. μ. Χ., ίσως και παλαιότερα, ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο των εργασιών διάνοιξης της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, που εντάσσεται στο έργο «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» της Ολυμπίας Οδού.

    [10] Κηδεύεται ο Στυλιανός Αλεξίου, μια μεγάλη μορφή των γραμμάτων

    Κηδεύεται σήμερα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, μια μεγάλη μορφή των γραμμάτων της Κρήτης με διεθνή ακτινοβολία, ο Στυλιανός Αλεξίου, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

    Ο Στυλιανός Αλεξίου, υπήρξε ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην γενικός έφορος Αρχαιοτήτων Κρήτης και διευθυντής του Μουσείου Ηρακλείου, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, του Γερμανικού Ινστιτούτου και επίτιμος διδάκτωρ των πανεπιστημίων Padova, Αθηνών και Κύπρου.

    [11] Η Ευρώπη επεκτείνει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στα αεροπλάνα

    Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές αρχές αποφάσισαν σήμερα να επιτρέψουν τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών μέσα στα επιβατικά αεροπλάνα στη διάρκεια όλων των φάσεων της πτήσης, περιλαμβανομένων αυτών της απογείωσης και της προσγείωσης.

    Η AESA θα δώσει στη δημοσιότητα στα τέλη Νοεμβρίου μια νέα οδηγία που επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης ταμπλετών, τηλεφώνων, ηλεκτρονικών βιβλίων και συσκευών αναπαραγωγής μουσικής στη διάρκεια όλων των φάσεων των πτήσεων, με την προϋπόθεση πάντως οι συσκευές να έχουν μια "λειτουργία πτήσης". Η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ με τη δημοσιοποίησή της.

    Ωστόσο η χρήση ογκωδών συσκευών, όπως οι φορητοί υπολογιστές, θα παραμείνει απαγορευμένη στη διάρκεια αυτών των τριών φάσεων, διευκρινίζει η υπηρεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 November 2013 - 13:30:23 UTC