Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Ζητάμε έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές
  • [03] Ηλ. Βλαχογιάννης: Δεν θα περάσει η άρση πλειστηριασμών, όπως τη ζητά η τρόικα
  • [04] Βρέθηκαν σφαίρες στο πλοίο «Nour M»
  • [05] Άνοιξαν τα Τέμπη
  • [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων αύριο
  • [07] Στους οικονομικούς εισαγγελείς ανώνυμη καταγγελία για τη Μονή Βατοπεδίου
  • [08] ΕΕ: Έρευνα για τα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας

  • [01] Προβάδισμα 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse RC, την οποία δημοσιεύει αύριο, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

    Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 22% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ (όπως και τον Οκτώβριο) και το 21,5% ΝΔ (21% τον Οκτώβριο).

    Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 10,5% (9,5%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (6,5%), το ΚΚΕ με 5% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% (4,5%), και η ΔΗΜΑΡ με 3% (3%). 'Αλλο Κόμμα επέλεξε το 7,5% (7,5%) και Λευκό/Αποχή το 10,5% (10,5%). Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) το 9% των ερωτηθέντων (10%).

    Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% (όπως και τον Οκτώβριο) και η ΝΔ 24% (23,5%).

    Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 11,5% (10,5%), ΠΑΣΟΚ με 7,5% (7,5%), ΚΚΕ με 5,5% (6%), Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% (5%), ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 8,5% (8,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ 10% (11%).

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Ζητάμε έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές

    Κριτική στους δανειστές για τον τρόπο που διαπραγματεύονται άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ζητά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές.

    «Η χώρα αδικείται από την συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, η οποία υποτιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού ενώ κάνει πως αγνοεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος με αφορμή την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής για τις προτεραιότητες της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής προεδρίας από την 1η Ιανουαρίου 2014.

    «Εμείς δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση, που να καταλαβαίνουν τα πραγματικά δεδομένα και την δυναμική των αριθμών», πρόσθεσε.

    [03] Ηλ. Βλαχογιάννης: Δεν θα περάσει η άρση πλειστηριασμών, όπως τη ζητά η τρόικα

    Τη θέση ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή η άποψη της τρόικας για την άρση άνευ όρων των πλειστηριασμών, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Ηλ. Βλαχογιάννης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

    «Έχουμε πει ότι αν πρέπει να κατέβουν λίγο τα όρια της προστασίας, αυτό κανείς μπορεί να το συζητήσει. Όχι, όμως, να πάμε σ' αυτό που ζητούν οι δανειστές. Αυτό δεν περνάει. Για τους φτωχούς ανθρώπους και τα λαϊκά στρώματα δεν περνάει. Κάποιος ο οποίος είναι φοροφυγάς και αποφεύγει συστηματικά να πληρώσει, μπορούμε να το συζητήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

    [04] Βρέθηκαν σφαίρες στο πλοίο «Nour M»

    Κανένα όπλο δεν βρέθηκε στα κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό πλοίο «Nour M», σημαίας Σιέρα Λεόνε, κατά τον έλεγχο που διενήργησε εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στα κοντέινερ που εκφορτώθηκαν και ελέγχθηκαν επιλεκτικά εντοπίστηκαν σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.Το φορτίο έχει πλέον δεσμευθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

    Το φορτίο σφραγίστηκε και θα φυλαχθεί σε ειδικούς χώρους υπό την ευθύνη του Τελωνείου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ο διεξοδικός έλεγχός του αλλά και η πλήρης καταμέτρησή του.

    [05] Άνοιξαν τα Τέμπη

    Στην κυκλοφορία δόθηκε η κοιλάδα των Τεμπών λίγο μετά τις 6 το απόγευμα καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας αυτής της περιόδου.

    [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων αύριο

    Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων πραγματοποιείται αύριο στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας η ΑΔΕΔΥ.

    [07] Στους οικονομικούς εισαγγελείς ανώνυμη καταγγελία για τη Μονή Βατοπεδίου

    Aνώνυμη επιστολή, που στάλθηκε στον Άρειο Πάγο, και στην οποία αφήνονται αιχμές για οικονομική ζημία σε βάρος του Δημοσίου στο θέμα της μονής Βατοπεδίου, διαβίβασε στους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, ζητώντας να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες του ελληνικού Δημοσίου στο θέμα του Βατοπεδίου προκάλεσαν πράγματι οικονομική ζημία.

    Οι συντάκτες της επιστολής υποστηρίζουν ότι είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σημειώνεται ότι ορισμένα νυν και τέως μέλη του ΝΣΚ εμπλέκονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

    [08] ΕΕ: Έρευνα για τα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας

    Την ενεργοποίηση της διαδικασίας ελέγχου διότι η Γερμανία εμφανίζει απόκλιση σε τέσσερις μακροοικονομικούς δείκτες, που μπορεί να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα γνωστοποιηθούν την Άνοιξη του 2014 και αν επιβεβαιωθεί η απόκλιση, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, τότε η Γερμανία υπό την απειλή προστίμου ίσου με το 0,1% του ΑΕΠ της, θα υποχρεωθεί σε αλλαγή της οικονομικής της πολιτικής, προς όφελος της υπόλοιπης ευρωζώνης.

    Τα δύο τελευταία χρόνια πολλές κυβερνήσεις της ευρωζώνης καλούν το Βερολίνο να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής της πολιτικής, το οποίο επικεντρώνεται στις μαζικές εξαγωγές προς την υπόλοιπη ΕΕ, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις στο εσωτερικό της, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν και οι εταίροι της. Η πολιτική των χαμηλών μισθών και συντάξεων δεν επιτρέπει την αύξηση της ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας, ενώ τα εμπόδια που υπάρχουν στον τομέα των υπηρεσιών διατηρούν τη γερμανική αγορά σχετικά κλειστή στους άλλους εταίρους.

    Η Κομισιόν θα κάνει μια εις βάθος ανάλυση των τεσσάρων δεικτών: ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ποσοστό συμμετοχής στις παγκόσμιες εξαγωγές, καθαρή εξωτερική θέση, χρέος δημόσιας διοίκησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Το πλεόνασμά μας δεν αποτελεί πρόβλημα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 November 2013 - 19:30:25 UTC