Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία με οκτώ νεκρούς παράνομους μετανάστες, ανοιχτά της Λευκάδας
  • [02] Εκτός προγραμμάτων στήριξης Ισπανία και Ιρλανδία
  • [03] Η Moody's υποβάθμισε τρεις μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες
  • [04] Αισιοδοξία Ι. Στουρνάρα για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
  • [05] Δεν υπάρχουν σημάδια ελπίδας για τον Γλαύκο Κληρίδη, λέει ο προσωπικός του γιατρός
  • [06] Φιλιππίνες: Στις 4.000 τα θύματα του τυφώνα στην πόλη Τακλομπάν, λένε οι τοπικές αρχές
  • [07] Οι ηλικιωμένοι που περπατούν αρκετά καθημερινά κινδυνεύουν λιγότερο από εγκεφαλικό

  • [01] Τραγωδία με οκτώ νεκρούς παράνομους μετανάστες, ανοιχτά της Λευκάδας

    Τραγωδία με οκτώ νεκρούς παράνομους μετανάστες, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες ειδοποίησαν την αστυνομία μέσω κινητού τηλεφώνου, ότι βρίσκονται σε σκάφος και είναι σε κίνδυνο.

    'Αμεσα, έσπευσε στο σημείο δύναμη του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής με πλωτό, όπου εντόπισε ένα αναποδογυρισμένο σκάφος.Δεκαπέντε παράνομοι μετανάστες είχαν καταφέρει να βγουν σώοι στην παραλία της περιοχής, ενώ άλλοι οκτώ εντοπίστηκαν νεκροί από τη δύναμη του λιμενικού. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από δύτη, καθώς οι μετανάστες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν και άλλα άτομα.

    [02] Εκτός προγραμμάτων στήριξης Ισπανία και Ιρλανδία

    Η Ιρλανδία και η Ισπανία ετοιμάζονται να εξέλθουν από τα προγράμματα στήριξής τους, ενώ και οι δύο χώρες διαβεβαίωσαν ότι δεν θα χρειαστούν έναν προστατευτικό μηχανισμό από τους δανειστές τους. Πρόκειται για τις πρώτες χώρες της Ευρωζώνης που ολοκληρώνουν τα προγράμματα στήριξής τους.

    «Οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί πέρασαν μια δύσκολη περίοδο, όμως έχω εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι προσπάθειές τους θα αποδώσουν», σχολίασε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο πρόεδρός του, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συνεχάρη τις δύο χώρες.

    Η ιρλανδική κυβέρνηση πρώτη ανακοίνωσε ότι θα εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της όπως αναμενόταν στις 15 Δεκεμβρίου «χωρίς να λάβει μια προληπτική γραμμή πιστώσεων». Εξάλλου και η Ισπανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξέλθει τον Ιανουάριο από το πρόγραμμα στήριξής της χωρίς να χρειαστεί έναν προστατευτικό μηχανισμό από τους δανειστές της, ανακοινώθηκε σήμερα από το Eurogroup.

    Επιμέλεια:Ε. Μορώνη

    [03] Η Moody's υποβάθμισε τρεις μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες

    Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα τη βασική βαθμολογία του αξιόχρεου των τριών μεγάλων τραπεζών των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν είναι η JPMorgan Chase, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

    Η JPMorgan Chase, που είναι η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, είδε τη μακροπρόθεσμη βαθμολογία της να μειώνεται στο A3. Οι επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley αντιστοίχως υποβαθμίστηκαν σε Baa1 και Baa2.

    Η Moody's διατήρησε σταθερή την βαθμολογία άλλων τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών όπως η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [04] Αισιοδοξία Ι. Στουρνάρα για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

    Την ανάγκη να βρεθούν οι «χρυσές τομές» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπογράμμισε μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. «Θέλουμε να πείσουμε ότι τα μέτρα που θα πάρουμε για να στηρίξουμε τον προϋπολογισμό του 2014 είναι αξιόπιστα» πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο». Συνεχίζοντας, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί «αρκετά μεγάλη προσέγγιση» μεταξύ ελληνικών Αρχών και τρόικας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα κλείσει πριν από το τέλος του έτους.

    Την επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ. Συγκεκριμένα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές πρέπει «επειγόντως» να προχωρήσουν σε τέσσερις τομείς. Πρώτον, να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος, δεύτερον, να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2014 και το 2015, τρίτον να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τέταρτον να σημειωθεί πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις.

    Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, επεσήμανε τις σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα, τόσο σε δημοσιονομική προσαρμογή όσο και σε μεταρρυθμίσεις. Αναφερόμενος στην τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας ο επίτροπος Οικονομίας σχολίασε ότι «χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος». Σημείωσε ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014 και το 2015 αποτελεί «κλειδί» για την επίτευξη συμφωνίας.

    [05] Δεν υπάρχουν σημάδια ελπίδας για τον Γλαύκο Κληρίδη, λέει ο προσωπικός του γιατρός

    «Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς το τέλος» δήλωσε το πρωί για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη, ο προσωπικός γιατρός του Ιωσήφ Κάσιος και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν, σημάδια ελπίδας ότι θα αναστραφεί η κακή κατάσταση.

    Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο κ. Κάσιος ανέφερε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης δεν υποστηρίζεται μηχανικά. Σεβόμενοι την ηλικία του, είπε, και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τού χορηγούμε τη δέουσα αγωγή και κρατούμε, όσο μπορούμε, ζωτικές λειτουργίες εν ενεργεία. Επίσης, συμπλήρωσε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης πέρασε ήσυχη και ήρεμη νύχτα.

    [06] Φιλιππίνες: Στις 4.000 τα θύματα του τυφώνα στην πόλη Τακλομπάν, λένε οι τοπικές αρχές

    Ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Χαϊγιάν στην ολοκληρωτικά κατεστραμμένη παράκτια πόλη Τακλομπάν των Φιλιππίνων είναι 4.000 σύμφωνα με αναφορές της τοπικής δημοτικής αρχής την Παρασκευή. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον συνολικό φόρο αίματος που προβλέπει η κεντρική εξουσία στην πρωτεύουσα Μανίλα.

    Είναι η πρώτη δημόσια παραδοχή ότι ο αριθμός των θανάτων είχε υπερβεί κατά πολύ την εκτίμηση του προέδρου Μπενίνο Ακουίνο ο οποίος αυτή την εβδομάδα προέβλεψε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα θα είναι μεταξύ 2.000 και 2.500 ανθρώπων.

    Επισήμως πάντως οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι σε εθνικό επίπεδο από το πέρασμα του σούπερ τυφώνα στις 8 Νοεμβρίου, ενός από τους ισχυρότερους που έχει καταγραφεί ποτέ ανέρχονται σε 2.357.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [07] Οι ηλικιωμένοι που περπατούν αρκετά καθημερινά κινδυνεύουν λιγότερο από εγκεφαλικό

    Οι ηλικιωμένοι που καθημερινά περπατούν τουλάχιστον μία έως δύο ώρες, αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σχέση με όσους περπατούν λιγότερο από μισή ώρα τη μέρα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη έδειξε ότι όσοι περπατούσαν οκτώ έως 14 ώρες την εβδομάδα (δηλαδή κατά μέσο όρο έως δύο ώρες ημερησίως), είχαν περίπου ένα τρίτο χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σχέση με όσους περπατούσαν λιγότερο από τρεις ώρες την εβδομάδα έως καθόλου. Ο κίνδυνος ήταν ακόμα μικρότερος (κατά τα δύο τρίτα περίπου) για όσους ηλικιωμένους περπατούσαν πάρα πολύ, πάνω από 22 ώρες την εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 November 2013 - 7:30:22 UTC