Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μπουν στην κινητικότητα θα μπορούν να προσληφθούν στο ΕΣΥ»
  • [02] Κλειστοί αύριο σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας
  • [03] Ο Μπερλουσκόνι επανιδρύει τη «Φόρτσα Ιτάλια» και αποφεύγει την ανοιχτή σύγκρουση με τους «αντάρτες»
  • [04] Τετραήμερο δημόσιο πένθος στην Κύπρο για τον Γλαύκο Κληρίδη
  • [05] Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη κοντά στην τοποθεσία όπου θα συζητηθεί με τις ΗΠΑ το σύμφωνο ασφαλείας
  • [06] Ένας πεντάχρονος «Μπάτμαν» έσωσε το Σαν Φρανσίσκο από τους κακούς
  • [07] Αναγκαία η συνεργασία των μεσογειακών χωρών για προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας

  • [01] «Όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μπουν στην κινητικότητα θα μπορούν να προσληφθούν στο ΕΣΥ»

    Μέσα σε κλίμα έντασης και έντονες αποδοκιμασίες, προσπάθησε σήμερα για μία ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης να εξηγήσει στους γιατρούς τα σχέδια του για τον ΕΟΠΥΥ, σε συνέδριο που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) , με θέμα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.Η παρουσία του υπουργού Υγείας στην εκδήλωση ήταν αρκετή για να δεχθεί φραστική επίθεση από κάποιους γιατρούς με εκφράσεις όπως «είσαι οικονομικός δολοφόνος». Ο Αδ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «εγώ δεν είμαι απ αυτούς που κρύβονται, πείτε ό,τι θέλετε».

    Στις συνεχείς αναφορές ορισμένων γιατρών ότι η «υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό» απάντησε λέγοντας τους: «Αν είναι αγαθό τότε γιατί θέλετε να πληρώνεστε γι αυτό;» Όταν η ένταση υποχώρησε ο Α. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτές θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας. Μάλιστα για πρώτη φορέα τόνισε όσοι γιατροί δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχτούν για το ΕΣΥ όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

    [02] Κλειστοί αύριο σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας

    Κλειστοί θα είναι από αύριο το μεσημέρι αρκετοί σταθμοί του μετρό λόγω της καθιερωμένης πορείας από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

    Ειδικότερα, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας και μέχρι νεωτέρας εντολής, θα κλείσουν από τις 13:00 οι σταθμοί σε «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ενώ από τις 14:30 θα κλείσουν και οι σταθμοί σε «ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» και «ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ».

    Επίσης, με απόφαση του ΟΑΣΑ έχουν ήδη υπάρξει από χθες, Παρασκευή, στις 6 το πρωί και θα ισχύσουν έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, προσωρινές τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

    Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο επιβατικό κοινό από το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, τηλ. 11185.

    [03] Ο Μπερλουσκόνι επανιδρύει τη «Φόρτσα Ιτάλια» και αποφεύγει την ανοιχτή σύγκρουση με τους «αντάρτες»

    Το κόμμα με το οποίο εισήλθε στον πολιτικό στίβο το 1994, την «Φόρτσα Ιτάλια» επανίδρυσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την επίσημη συνεδρίαση του εθνικού της συμβουλίου στην ιταλική πρωτεύουσα. Παράλληλα ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός απέφυγε την ανοικτή σύγκρουση με τον πρώην «δελφίνο» του, τον Αντζελίνο Αλφάνο, και τους γερουσιαστές και βουλευτές που αποφάσισαν να δημιουργήσουν την νέα πολιτική δύναμη «Νέα Κεντροδεξιά».

    «Είχαμε ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των στελεχών που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της απόσχισης» δήλωσε Μπερλουσκόνι, μιλώντας στο συνεδριακό μέγαρο της Ρώμης. Σε ότι αφορά την επιστροφή στην ονομασία Φόρτσα Ιτάλια, θέλησε να τονίσει ότι «το προηγούμενο όνομα του κόμματός του, Λαός της Ελευθερίας, που όλοι ανέφεραν πάντα μόνο τα αρχικά του, δεν συγκινούσε, δεν ζέσταινε αρκετά τις καρδιές, όπως είναι αναγκαίο».

    [04] Τετραήμερο δημόσιο πένθος στην Κύπρο για τον Γλαύκο Κληρίδη

    Με τετραήμερο δημόσιο πένθος, που άρχισε από το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της προσεχούς Τρίτης και τέλεση της κηδείας του με τιμές εν ενεργεία προέδρου της Δημοκρατίας η Κυπριακή Πολιτεία τιμά την μνήμη του πρώην προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος ανάλωσε την ζωή του για την Κύπρο.

    Σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου (ο πρόεδρος Αναστασιάδης επιστρέφει εσπευσμένα απόψε από την σύνοδο της Κοινοπολιτείας) η κηδεία θα τελεστεί την Τρίτη, 19η Νοεμβρίου 2013, στον ναό της του Θεού Σοφίας στην Λευκωσία. Η ημέρα της κηδείας θα τηρηθεί ως δημόσια αργία. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

    [05] Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη κοντά στην τοποθεσία όπου θα συζητηθεί με τις ΗΠΑ το σύμφωνο ασφαλείας

    Ισχρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Καμπούλ, κοντά στην τοποθεσία όπου η ελίτ του Αφγανιστάν, η Λόγια Ζίργκα, η παραδοσιακή μεγάλη συνέλευση των Αφγανών, πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσει ένα ζωτικής σημασίας σύμφωνο με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια της χώρας, το οποίο ενδέχεται να προβλέπει τη διατήρηση μετά το 2014 μιας αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Ζάχερ, επρόκειτο για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ένας "καμικάζι ανατίναξε ένα παγιδευμένο όχημα σε μια ζώνη στην οποία βρίσκονταν πολλοί πολίτες", δήλωσε ο Ζάχερ. "Υπάρχουν θύματα", πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Η έκρηξη ακούστηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη δυτική Καμπούλ. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε πως ανατινάχθηκε μια λευκή Toyota Corolla. Η έκρηξη σημειώθηκε λιγότερο από εκατό μέτρα από την τεράστια σκηνή στην οποία θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη πάνω από 2.000 εξέχοντες Αφγανοί από τις 34 επαρχίες της χώρας για να συζητήσουν τη συμφωνία ασφαλείας με τις ΗΠΑ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Ένας πεντάχρονος «Μπάτμαν» έσωσε το Σαν Φρανσίσκο από τους κακούς

    Χιλιάδες εθελοντές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα έναν πεντάχρονο Μπάτμαν που πάσχει από λευχαιμία να καταπολεμά το έγκλημα καθώς το Σαν Φρανσίσκο μετατράπηκε, για μία ημέρα, σε «Γκόθαμ Σίτι» για να εκπληρωθεί η ευχή του μικρού ασθενούς. Ο «Σκοτεινός Ιππότης» Μάιλς Σκοτ σταμάτησε μια ληστεία τράπεζας που είχε σχεδιάσει ο εγκληματίας Γρίφος, καθυπόταξε τη νέμεσή του τον Πιγκουίνο και έσωσε μια γυναίκα που κινδύνευε στον πεντάωρο αγώνα του να απαλλάξει την πόλη του από τους «κακούς».

    Η «παράσταση» με έναν πρωταγωνιστή και τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και των αρχών της πόλης, ως θεατών ή κομπάρσων, σχεδιάστηκε προσεκτικά από την οργάνωση «Κάνε μια ευχή» που πραγματοποιεί τις επιθυμίες παιδιών τα οποία πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Ο Μάιλς Σκοτ, που ζει με τους γονείς και τον μικρότερο αδελφό του στη βόρεια Καλιφόρνια έλαβε πρόσφατα κάποια ακόμη καλύτερα νέα: εκτός από τους χάρτινους κακούς φαίνεται ότι νίκησε και τον σοβαρότερο εχθρό του, τον καρκίνο, αφού η θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε απέδωσε και η λευχαιμία του βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [07] Αναγκαία η συνεργασία των μεσογειακών χωρών για προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας

    Η Μεσόγειος, παρόλο που αποτελεί μόλις το 1% της ωκεάνιας επιφάνειας, περικλείει το 10% των θαλασσίων ειδών του πλανήτη και πάνω από το 15% των παγκόσμιων μετακινήσεων, επισημάνθηκε σε στρογγυλό τραπέζι για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και τη Μεσόγειο που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο με τη συμμετοχή επιστημόνων, μελών γαλλικών και ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών).

    Στο μοναδικό αυτό οικοσύστημα, μαζί με τα 17.000 θαλάσσια είδη «συνυπάρχουν» και 300 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων, ιδιαίτερα πλαστικά που εγκλωβίζονται στα νερά της. Τα 2/3 των ειδών της συναντιούνται σε πάνω από δυο χώρες, για το λόγο αυτό η συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών κρατών για την προστασία της λεκάνης της Μεσογείου κρίνεται απαραίτητη. Κάθε χρόνο 1 εκατομμύριο πτηνά και θαλάσσια θηλαστικά πεθαίνουν εξαιτίας των πλαστικών, είτε γιατί αιχμαλωτίζονται σε αυτά, είτε διότι τα τρώνε και πνίγονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 November 2013 - 13:30:24 UTC