Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση ΧΑ κατά κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, ΜΜΕ σχετικά με την προκήρυξη για την επίθεση στο Ν. Ηράκλειο
  • [02] Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
  • [03] Συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα για την υπόθεση του τραγικού ναυαγίου στην Πάλαιρο
  • [04] Συνάντηση Κέρι - Νετανιάχου για το Ιράν, την Παρασκευή
  • [05] Τιμητικό Όσκαρ στην Αντζελίνα Τζολί για την ανθρωπιστική δράση της

  • [01] Επίθεση ΧΑ κατά κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, ΜΜΕ σχετικά με την προκήρυξη για την επίθεση στο Ν. Ηράκλειο

    Για «θρασύδειλους δολοφόνους» που «ανήκουν στην εγκληματική ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς» κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή σε σχόλιο της σχετικά με την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο. Η ΧΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «η χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά εξέθρεψε και άφησε ανενόχλητα αυτά τα αποβράσματα να σκοτώνουν, την ώρα που οι υπηρεσίες της αναζητούσαν τα ανύπαρκτα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής».

    Παράλληλα, η ΧΑ κατηγορεί την «προδοτική κοινοβουλευτική αριστερά του Τέξας και του London School of Economics», πως «συνεχίζει να υπερασπίζεται τρομοκράτες της ίδιας συνομοταξίας με τους δειλούς δολοφόνους του Νέου Ηρακλείου». Επιπλέον, επιτίθεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα κόμματα και τα ΜΜΕ, τους οποίους κατηγορεί ως συνενόχους γιατί, όπως αναφέρει, για ένα ολόκληρο μήνα πριν την προκήρυξη «αναπαρήγαγαν» τις ««αθλιότητες κατά της Χρυσής Αυγής που περιέχονται σε αυτήν».

    [02] Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

    Σε εξέλιξη είναιευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Ι.Στουρνάρα, του υπουργού Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, του υπουργού Εργασίας Ι.Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα.

    Αύριο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τρόικας (ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ).

    [03] Συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα για την υπόθεση του τραγικού ναυαγίου στην Πάλαιρο

    Συνελήφθησαν χθες βράδυ, ένας 34χρονος αλλοδαπός, από άνδρες του Λιμεναρχείου Λευκάδας και μία 53χρονη, από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές.

    Οι συλληφθέντες, μαζί με τον 58χρονο αλλοδαπό χειριστή του σκάφους που ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΑΙΡΟΣ» Αιτωλοακαρνανίας και τον 20χρονο που συνελήφθη ως ύποπτος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ αύριο 18 Νοεμβρίου, πρόκειται να παραπεμφθούν ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή.

    Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου δύο ακόμη αλλοδαποί, ως οργανωτικά μέλη του εν λόγω κυκλώματος.

    [04] Συνάντηση Κέρι - Νετανιάχου για το Ιράν, την Παρασκευή

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Ισραήλ για να συζητήσει με την ισραηλινή ηγεσία το θέμα της προτεινόμενης συμφωνίας μεταξύ της Δύσης και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανακοίνωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Ο Νετανιάχου θα συζητήσει το ίδιο θέμα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα επισκεφθεί αργότερα σήμερα την Ιερουσαλήμ, καθώς και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την Τετάρτη στη Μόσχα. Όπως είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πριν από την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει με τον Ολάντ σήμερα βασικό θέμα είναι το Ιράν. "Θα το συζητήσω επίσης με τον πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα την Τετάρτη και με τον Τζον Κέρι ο οποίος έρχεται εδώ την Παρασκευή", πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [05] Τιμητικό Όσκαρ στην Αντζελίνα Τζολί για την ανθρωπιστική δράση της

    Με ένα τιμητικό Όσκαρ για την ανθρωπιστική δράση της βραβεύτηκε το Σάββατο, κατά την 5η απονομή των Βραβείων Γκάβερνορς η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι από το 2012 ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 αποστολές του Οργανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Η Τζολί παρέλαβε το Ανθρωπιστικό Βραβείο Τζιν Χέρσχολτ από τα χέρια του σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας, σε μια τελετή παρουσία πολλών διάσημων συναδέλφων της, όπως οι Τομ Χανκς, Τζέικ Γκίλενχολ, Νταϊάν Κίτον, Έμα Τόμσον, Χάρισον Φορντ, Έιμι Άνταμς και Μάθιου Μακόναχι. «Όταν άρχισα να ταξιδεύω κατάλαβα την ευθύνη που φέρω απέναντι στους άλλους» δήλωσε η 38χρονη ηθοποιούς στην ομιλία τους ενώπιον των 600 καλεσμένων της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Κινηματογράφου.

    Επιμέλεια:Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 November 2013 - 11:30:20 UTC