Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το ΚΚΕ δεν θα γίνει το "κερασάκι" σε μια κυβέρνηση για να εκθειάζει Ομπάμα, ΕΕ, ΔΝΤ»
  • [02] Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία
  • [03] Απεργούν τη Δευτέρα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ
  • [04] Αμερικανικά ελικόπτερα μεταφέρουν βοήθεια στις κεντρικές Φιλιππίνες που επλήγησαν από τον τυφώνα
  • [05] «Το μελάνι φωνάζει - Η 17 Νοέμβρη 1973 στην Λογοτεχνία»
  • [06] Βόλεϊ: Η Βραζιλία κατέκτησε το World Grand Champions Cup γυναικών
  • [07] Η FIFA αποζημιώνει τη Ρεάλ για τον Κεντίρα

  • [01] «Το ΚΚΕ δεν θα γίνει το "κερασάκι" σε μια κυβέρνηση για να εκθειάζει Ομπάμα, ΕΕ, ΔΝΤ»

    Η διελκυστίνδα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας δεν είναι σύγκρουση, αλλά επιμέρους διαφωνίες για τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής συμφωνημένων αντιλαϊκών μέτρων εκτιμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην Real News, και τις εντάσσει στο πλαίσιο συνολικότερων ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας και ΔΝΤ-Ευρωζώνης που εκδηλώνονται και στην Ελλάδα. Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα, ανεξαρτήτως της μορφής που θα πάρουν.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών, εκτίμησε ότι «κανένας δεν τις θέλει αυτή τη στιγμή, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλλον τις ζητά εκ του ασφαλούς και για να κρατά συσπειρωμένο ένα ακροατήριο ψηφοφόρων του εν αναμονή πιθανών εκλογών». Αναφορικά με το ενδεχόμενο στήριξης μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ μετεκλογικά, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα «δεν θα γίνει το «κερασάκι» σε μια κυβέρνηση για να εκθειάζει τον Ομπάμα, την ΕΕ και τις προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος και την πορεία της οικονομίας».

    [02] Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία

    Σε εξέλιξη είναι η πορεία από την πύλη του Πολυτεχνείου προς την αμερικάνικη πρεσβεία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 40η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973. Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στο κέντρο της Αθήνας. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί στο οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, το οποίο περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, όπως και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

    Η αστυνομία έχει προχωρήσει στο κλείσιμο πέντε σταθμών του μετρό: Οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι είναι κλειστοί. Τέλος, με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, έχουν τροποποιηθεί τα δρομολόγια των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

    [03] Απεργούν τη Δευτέρα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

    Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για αύριο Δευτέρα η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ την ίδια ημέρα συνεδριάζουν οι σύλλογοι των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ απέρριψε την περασμένη βδομάδα την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν, στο μεταξύ, καταρτίσει πρόγραμμα εξετάσεων και μαθημάτων προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Στις προθέσεις των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων είναι να ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα, με το Καποδιστριακό να έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. Ωστόσο, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που συνιστά ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

    [04] Αμερικανικά ελικόπτερα μεταφέρουν βοήθεια στις κεντρικές Φιλιππίνες που επλήγησαν από τον τυφώνα

    Αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα μεταφέρουν σήμερα βοήθεια την οποία χρειάζονται απελπισμένα πεινασμένοι χωρικοί σε απομακρυσμένες περιοχές των κατεστραμμένων από τον τυφώνα κεντρικών Φιλιππινών, ενώ επιζήσαντες της καταστροφής συνέρρευσαν ομαδικά σήμερα, Κυριακή, στις ερειπωμένες εκκλησίες για να προσευχηθούν για το αβέβαιο μέλλον τους.

    Οι Φιλιππίνες βρίσκονται αντιμέτωπες μ' ένα γιγάντιο έργο ανοικοδόμησης μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 3.974 ανθρώπους και άφησε 1.186 αγνοούμενους, ενώ πολλές απομονωμένες κοινότητες δεν έχουν ακόμη δεχθεί σημαντική βοήθεια παρά τη μαζική διεθνή προσπάθεια αρωγής. Οι αρχές των Φιλιππινών και διεθνείς υπηρεσίες αρωγής βρίσκονται αντιμέτωπες με μια εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας της καταστροφής υπολογίζεται τώρα σε 4 εκατομμύρια, από 900.000 που υπολογιζόταν στα τέλη της περιασμένης εβδομάδας.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] «Το μελάνι φωνάζει - Η 17 Νοέμβρη 1973 στην Λογοτεχνία»

    Το βιβλίο «Το μελάνι φωνάζει- η 17η Νοέμβρη στην λογοτεχνία», του ποιητή Ηλία Γκρη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, σε συμπληρωμένη και αναθεωρημένη έκδοση. Πρόκειται για ανθολόγηση ποιημάτων και πεζογραφημάτων γνωστών δημιουργών, που αφορούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως τιμή μνήμης για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το μεγάλο γεγονός .

    Τι φωνάζει σήμερα το μελάνι, σε μια εποχή που αμφισβητείται η γενιά η οποία πολέμησε την εξουσία των συνταγματαρχών αλλά- κατά τον ισχυρισμό ορισμένων κύκλων- ευθύνεται για την ηθικο- οικονομική καταβαράθρωση της χώρας; Ο Ηλίας Γκρης, φοιτητής της Βιομηχανικής Σχολής τότε και από τους πρώτους συμμετέχοντες, απαντά κατηγορηματικά στον πρόλογό του: «Όσοι συμμετείχαν ενεργά και με ανιδιοτέλεια, χωρίς να εξαργυρώσουν στο ελάχιστο, ζητούσαν ένα κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης και μια πατρίδα χωρίς επιτροπείες κι ανάλγητους δανειστές».

    [06] Βόλεϊ: Η Βραζιλία κατέκτησε το World Grand Champions Cup γυναικών

    Η Νο1 ομάδα της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Βραζιλία, κατέκτησε το χρυσό και το World Grand Champions Cup Γυναικών που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τόκιο.

    Η Βραζιλία χρειαζόταν δύο σετ κόντρα στην οικοδέσποινα Ιαπωνία που είχε την συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών της στο Metropolitan Gymnasium και με εξαίρεση το πρώτο δραματικό σετ που έληξε 29-27 στα άλλα δύο δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας επικρατώντας με 3-0 (29-27, 25-14, 25-18). Η Βραζιλία έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο για δεύτερη φορά (η πρώτη το 2005) ενώ η Ιαπωνία αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο με τις ΗΠΑ να τερματίζουν στη 2η θέση.

    Η τελική κατάταξη:

    1. Βραζιλία (15-2) 15

    2. ΗΠΑ (12-9) 10

    3. Ιαπωνία (10-7)9

    4. Ρωσία (8-13) 4

    5. Ταϊλάνδη (5-13) 4

    6. Άγιος Δομίνικος (6-12) 3

    [07] Η FIFA αποζημιώνει τη Ρεάλ για τον Κεντίρα

    Περίπου τρία εκατ. ευρώ θα βάλει στα ταμεία της η Ρεάλ Μαδρίτης, ως αποζημίωση από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία για το σοβαρό τραυματισμό του Σάμι Κεντίρα. Ο Γερμανός διεθνής μέσος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έξι μήνες, καθώς υπέστη ρήξη έσω χιαστού συνδέσμου στο φιλικό αγώνα με την Ιταλία (1-1).

    Βάσει, λοιπόν, του προγράμματος προστασίας των διεθνών ποδοσφαιριστών, η FIFA θα αποζημιώσει τη Ρεάλ και, σύμφωνα με το συμβόλαιο του Κεντίρα, η αποζημίωση θα φτάσει ημερησίως τις 20.548 ευρώ, περίπου δηλαδή τα 3.1 εκατ. συνολικά! Ο Κεντίρα υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση και θα αρχίσει πρόγραμμα αποκατάστασης, με την ελπίδα να προλάβει το Μουντιάλ του 2014, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 November 2013 - 13:30:22 UTC