Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 9η Δεκεμβρίου
  • [02] Στη δικαιοσύνη προσφεύγει εκ νέου το υπουργείο Παιδείας
  • [03] Τη στήριξη στους συμβασιούχους, επανέλαβε ο Γ. Μπουτάρης
  • [04] Οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν για πρώτη φορά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
  • [05] Ολάντ: Να διατηρηθούν οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

  • [01] Να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 9η Δεκεμβρίου

    Δύσκολες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας πάντως πως η κυβέρνηση βαδίζει με τη λογική να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 9η Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup. «Δύσκολο μεν, αλλά νομίζω ότι μπορούμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας πως λόγω της αλλαγής του φόρου ακινήτων υπάρχει μια επιβάρυνση στο δημοσιονομικό κενό.

    «Προσπαθούμε να το καλύψουμε» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δήλωσε όμως ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί.

    Ο κ. Στουρνάρας τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, όμως, όπως είπε, «για λόγους ουσίας και πολιτικής πρέπει να βρεθεί λύση».

    [02] Στη δικαιοσύνη προσφεύγει εκ νέου το υπουργείο Παιδείας

    Στα δικαστήρια θα προσφύγει ξανά το υπουργείο Παιδείας με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    «Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

    «Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

    «Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει, αύριο, εκ νέου στη Δικαιοσύνη, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους. Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι. Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

    [03] Τη στήριξη στους συμβασιούχους, επανέλαβε ο Γ. Μπουτάρης

    Τη στήριξη στους συμβασιούχους επανέλαβε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το θέμα των 601 συμβασιούχων, για τους οποίους, την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, με την οποία δικαιώνονται.

    Πρόθεση του δήμου είναι να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση και αυτό που απομένει είναι να ληφθεί απόφαση από το αρμόδιο όργανο του δήμου (το δημοτικό συμβούλιο) να παραιτηθεί του δικαιώματος άσκησης έφεσης ήνα αφήσει (ο δήμος) να παρέλθει η προθεσμία που ορίζεται από τον νόμο για την άσκηση έφεσης. Αυτό βέβαια θα γίνει, όταν ο δήμος θα λάβει την απόφαση στα «χέρια» του.

    «Όταν μας παραδοθεί η απόφαση θα την εξετάσουμε και θα δούμε πιο είναι το συμφέρον του δήμου. Να φύγουν ή να μείνουν. Εγώ λέω αν θα φύγουν, μεγαλύτερη ζημιά θα προκύψει στον δήμο» ανέφερε ο δήμαρχος.

    [04] Οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν για πρώτη φορά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

    Οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν σήμερα, για πρώτη φορά στα χρονικά, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ασκώντας το δικαίωμα που απέκτησαν όταν το καθεστώς τους στον Οργανισμό αναβαθμίστηκε σε αυτό του "κράτους-παρατηρητή".

    Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, Ριγιάντ Μανσούρ, ψήφισε για την ανάδειξη ενός από τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, υπό τα χειροκροτήματα των συναδέλφων του από άλλες χώρες. "Είναι ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο μας προς την ελευθερία, την ανεξαρτησία και το καθεστώς του πλήρους μέλους των Ηνωμένων Εθνών" τόνισε ενώπιον της Συνέλευσης.

    [05] Ολάντ: Να διατηρηθούν οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα στην ομιλία του στην Κνεσέτ, την ισραηλινή βουλή, να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης αλλά και να διατηρηθούν οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν μέχρις ότου η χώρα αυτή "αποκηρύξει οριστικά το στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμά της".

    "Η θέση της Γαλλίας είναι γνωστή. Αφορά μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων που θα επιτρέψει στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, που θα έχουν και οι δύο την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, να συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια" είπε ο Ολάντ μιλώντας ενώπιον των ισραηλινών βουλευτών.

    Ο Γάλλος πρόεδρος έκρινε επίσης ότι η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ πρέπει να σταματήσει "γιατί υπονομεύει τη λύση των δύο κρατών". Ταυτόχρονα, κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, με τον οποίο είχε συναντηθεί νωρίτερα στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, να αντιμετωπίσει ρεαλιστικά "όλα τα θέματα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 November 2013 - 21:30:24 UTC