Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, εισηγείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
  • [02] Υπέρ της άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου ψήφισε, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά
  • [03] «Το Ίδρυμα Ωνάση θα υποστηρίξει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο»
  • [04] Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη- τρόικας
  • [06] Κατολίσθηση στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου
  • [07] Ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς ερευνά το Γηροκομείο Αθηνών
  • [08] Εν αναμονή της απόφασης επί του αιτήματος αποφυλάκισης των αθίγγανων που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας
  • [09] Ευνοϊκές αλλαγές σε σχέση με την καταβολή του εφάπαξ προαναγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας
  • [10] Χ. Θεοχάρης: Μέσω συμψηφισμού με βεβαιωμένες οφειλές, η επιστροφή φόρου
  • [11] Σε εξέλιξη η συνάντηση τρόικας - οικονομικού επιτελείου

  • [01] Την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, εισηγείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, κατέθεσε την εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κανελλόπουλος, κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.

    [02] Υπέρ της άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου ψήφισε, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά

    Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενημέρωσε πριν από λίγο τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνου Καμμένου, ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του.

    Πρόκειται για το εισαγγελικό αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου για παρακίνηση κατοίκων της Χαλκιδικής σε «λιντσάρισμα» του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα.

    [03] «Το Ίδρυμα Ωνάση θα υποστηρίξει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο»

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

    «Το Ίδρυμα Ωνάση θα επενδύσει, θα υποστηρίξει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση της κυβέρνησης γιατί αυτή η επενδυτική συμμετοχή σημαίνει πρώτον ρευστότητα στην αγορά και σημαίνει, ταυτόχρονα, και μία ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις προοπτικές της.

    [04] Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Αναβάλλεται, για την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα, η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία επρόκειτο να γίνει σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι, λόγω αιφνίδιας, ελαφράς αδιαθεσίας του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες από συνεχόμενα, ουσιστικά χωρίς διακοπή, ταξίδια (Βρυξέλλες, Λευκωσία) τα οποία του έφεραν ιλίγγους, ενώ έχει προσβληθεί και από ελαφρά ίωση.

    [05] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη- τρόικας

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγοη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας.

    Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης, καθώς έχουν υλοποιηθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας, η αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης για 400.000 υπαλλήλους και έχουν απολυθεί 2.000 υπάλληλοι, με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

    Στο υπουργείο προσμετρούν και τους 500 υπαλλήλους που αποχώρησαν λόγω προβλημάτων υγείας και 230 υπαλλήλους που απολύθηκαν εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων.

    Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν τα ζητήματα που είχε θέσει στην προηγούμενη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι η παράταση για το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας, η προσμέτρηση στις απολύσεις των όποιων απολύσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες και των συμβασιούχων, που εργάζονται με προσωρινές διαταγές.

    [06] Κατολίσθηση στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου

    Κλειστό είναι το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, λόγω κατολίσθησης στο 49χλμ, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

    Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

    Νωρίτερα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, είχε κλείσει και η λεωφόρος Μαρκοπούλου, στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου όμως η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πριν από λίγη ώρα.

    [07] Ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς ερευνά το Γηροκομείο Αθηνών

    Υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών διερευνά η Δικαιοσύνη, όπως προκύπτει από έγγραφο του αρμόδιου υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό, «κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα κατά Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία, επί της οποίας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Επίκουρο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αντώνιο Ελευθεριάνο».

    Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου. Η ερώτηση είχε κατατεθεί στη Βουλή μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» για ύπαρξη σκανδάλου κακοδιαχείρισης στο Γηροκομείο Αθηνών και ύπαρξη υπομνήματος το οποίο έχει κατατεθεί στη Δικαιοσύνη και περιλαμβάνει στοιχεία για κακοδιαχείριση και παράνομες αναλήψεις από κληροδοτήματα που έχουν παραχωρηθεί για κοινωφελείς σκοπούς. Περιλαμβάνει, επίσης, στοιχεία για χαριστικές μισθώσεις σε ακίνητα- φιλέτα, αλλά και για παράτυπες απευθείας αναθέσεις τεχνικών έργων, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

    [08] Εν αναμονή της απόφασης επί του αιτήματος αποφυλάκισης των αθίγγανων που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας

    Από μέρα σε μέρα- χωρίς να αποκλείεται να συμβεί και σήμερα -αναμένεται, κατά τους συνηγόρους, η αποφυλάκιση της αθίγγανης που εμφανιζόταν ως "μητέρα" της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα. Εν συνεχεία δε, αναμένεται και η αποφυλάκιση του εμφανιζόμενου ως "πατέρα" καθώς, όπως επισημαίνουν, από την εξέλιξη της υπόθεσης οι λόγοι της προφυλάκισης έχουν εκλείψει.

    Το σχετικό αίτημα περί αποφυλάκισης έχει υποβληθεί προ μηνός περίπου, όταν οι εξελίξεις οδήγησαν στον εντοπισμό των βιολογικών γονέων της Μαρίας και τώρα αναμένεται η έκδοση σχετικού βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας.

    Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η εκδίκαση από το Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, της αίτησης των δύο αθιγγάνων από τον οικισμό των Φαρσάλων, να πάρουν πάλι την επιμέλεια του παιδιού.

    [09] Ευνοϊκές αλλαγές σε σχέση με την καταβολή του εφάπαξ προαναγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας

    Αλλαγές σε ευνοϊκή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό, αλλά και τη χρονική καταβολή του εφάπαξ, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Με νέαυπουργική απόφαση θα προσδιοριστεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα αποσβεστούν σε διάστημα δεκαετίας, προκειμένου να υπάρξει η ηπιότερη δυνατή αποκλιμάκωση. Το βασικό αξίωμα είναι: Περιουσία μείον ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες υπολογίζονται σε 900 εκατομμύρια ευρώ και η απόσβεση των οποίων έχει να κάνει με τη δεκαετία» σημειώνει ο υφυπουργός Εργασίας.

    Λέει μάλιστα ότι «δεν ισχύει κανένας υπολογισμός από αυτούς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που πολλές φορές λειτουργούν τρομοκρατικά για εκείνους που πρόκειται να βγουν στη σύνταξη» και προσθέτει: «Θα έλεγα ότι θα έχουμε μια ομαλή αποκλιμάκωση, θα έχουμε αυτό το νέο σύστημα από 1/1/2014 και επομένως να μην υπάρχει πανικός».

    Ο κ. Κεγκέρογλου παραδέχεται ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ, αλλά διαβεβαιώνει ότι «η διαδικασία, που προβλέπεται, αφορά και τη συντόμευση της καταβολής».

    «Πράγματι, έχουμε μεγάλο διάστημα από την ημέρα της αίτησης μέχρι την ημέρα της καταβολής. Αυτό έχει να κάνειασφαλώς και με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση της σύνταξης -ιδιαίτερα όταν είναι διαδοχική η ασφάλιση- αλλά είναι θέματα που προσπαθούμε με συνεχείς παρεμβάσεις να τα αντιμετωπίζουμε».

    Αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Κεγκέρογλου σημειώνει:«Το ΕΤΕΑ θα λειτουργήσει στη βάση της εξασφάλισης μακροπρόθεσμα της αναλογικής ισσοροπίας του συστήματος με αυστηρή διασύνδεση εισφορών-παροχών. Έτσι, θα έχουμε ταυτόχρονα τη βραχυπρόθεσμη οικονομική ισσοροπία με βάση τον συντελεστή βιωσιμότητας και όποιεςαναπροσαρμογές θα γίνουν με βάση αυτό το σύστημα».

    [10] Χ. Θεοχάρης: Μέσω συμψηφισμού με βεβαιωμένες οφειλές, η επιστροφή φόρου

    «Εφόσον το Δημόσιο επιστρέφει χρήματα θα πρέπει να το κάνει αυτό μέσω συμψηφισμού με τις όποιες βεβαιωμένες οφειλές, ακόμη κι αν δεν είναι ληξιπρόθεσμες» σημειώνει ο γγ Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για το θέμα της επιστροφής φόρου.

    «Είναι μια αλλαγήπου έχει ψηφιστεί από το 2011, δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς ισχύει εδώ και δύο χρόνια και πράγματι, αν οι οφειλές αυτές είναι βεβαιωμένες ο νομοθέτης θεώρησε σωστό ότι εφόσον το Δημόσιο επιστρέφει χρήματα θα πρέπει να το κάνει αυτό μέσω συμψηφισμού με τις όποιες βεβαιωμένες οφειλές» σημειώνει ο κ.Θεοχάρης και προσθέτει: «Σύμφωνα με αυτό τον νόμο, αν υπάρχει βεβαίωση της οφειλής, ακόμη κι αν το Δημόσιο δίνει κάποιο χρόνο για να πληρωθεί αυτή η οφειλή, όταν το Δημόσιο επιστρέφει χρήματα θεωρεί ότι αυτή η διευκόλυνση των δόσεων σε αυτή την περίπτωση δεν δίνεται».

    Ερωτηθείς αν οι φορολογικές Αρχές μπορούν να προχωρήσουν και σε κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων για να εισπράξουν εφάπαξ χρέη προς το Δημόσιο που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, ο κ. Θεοχάρης τονίζει: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κατάσχεσης των επιδοτήσεων, αλλά σε περίπτωση που η επιδότηση δίνεται μέσω της εφορίας, τότε πράγματι, εξετάζεται αν πρέπει αν γίνει συμψηφισμός. Αλλά νομίζω ότι οι επιδοτήσεις δίνονται υπό κανονικές συνθήκες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα. Υπάρχει θέμα με τις επιστροφές του ΦΠΑ ή με το αγροτικό πετρέλαιο ίσως, τέτοιου είδους πράγματα αλλά όχι με τις επιδοτήσεις».

    Αναφερόμενος τέλος στην πορεία των εσόδων ο κ. Θεοχάρης διαβεβαιώνει ότι «τα έσοδα είναι πάνω από τους στόχους».

    [11] Σε εξέλιξη η συνάντηση τρόικας - οικονομικού επιτελείου

    Σε εξέλιξη είναι στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Κύριο αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης, είναι οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και για τον συγκεκριμένο λόγο, συμμετέχουν σε αυτή, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καθώς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 November 2013 - 11:30:24 UTC