Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του ΑΠΘ
  • [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ιω. Στουρνάρα - τρόικας
  • [03] Ιταλία: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της υπουργού Δικαιοσύνης
  • [04] Στο δημαρχείο του Τορόντο άλλαξαν και τις κλειδαριές, μετά την αποπομπή του δημάρχου
  • [05] Πάπας Φραγκίσκος: «Είμαι και εγώ αμαρτωλός»

  • [01] Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του ΑΠΘ

    Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα μέλη της Συγκλήτου του ιδρύματος, επικαλούμενα την αδυναμία του Ιδρύματος να λειτουργήσει εξαιτίας της διαθεσιμότητας, στην οποία τέθηκε τμήμα των διοικητικών υπαλλήλων του.

    «Υπό το βάρος του συνδυασμού των δυσμενών αυτών εξελίξεων, είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του ΑΠΘ θα καταρρεύσει, κατάρρευση για την οποία αποκλειστικώς υπεύθυνη θα είναι η Πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, που, αρνούμενος καν να δει το πρόβλημα, πόσο δε μάλλον να συμβάλει στην αναζήτηση λύσης του, οδηγεί το ΑΠΘ σε ολοσχερή διάλυση», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

    Αίτημα των μελών της Συγκλήτου είναι η ανάκληση της υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα στο Ίδρυμα.

    Εξάλλου, στο πανεπιστήμιο Πάτρας, όπως αποφασίστηκε σήμερα από την Σύγκλητό του, θα γίνουν οι εγγραφές των φοιτητών του την περίοδο από 25 Νοεμβρίου, έως 13 Δεκεμβρίου.-

    Διαβάστε επίσης:

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την απεργία στα ΑΕΙ

    Παράνομη κρίθηκε και η νέα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ

    [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ιω. Στουρνάρα - τρόικας

    Ουδεμία πρόοδος υπήρξε, ουσιαστικά, σήμερα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

    Η συνάντηση διήρκησε μόλις μια ώρα και όπως ανέφερε αμέσως μετά κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, «και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις απόψεις τους».

    Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, «εμείς επαναλάβαμε τις θέσεις μας και περιγράψαμε το κλίμα που επικρατεί στα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα για την ελληνική κοινωνία. Αυτοί είπαν τα γνωστά».

    Στη συνάντηση, στην οποία από ελληνικής πλευράς, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καθώς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης, υπήρξε συζήτηση και για θέματα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (θεσμός διαμεσολαβητή, επιτάχυνση διαδικασιών, κλπ).

    Οι διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και, σύμφωνα, με τους παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του έτους, οπότε και παύει να ισχύει το καθεστώς απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

    [03] Ιταλία: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της υπουργού Δικαιοσύνης

    Η βουλή της Ιταλίας απέρριψε -με 405 ψήφους κατά- την πρόταση μομφής σε βάρος της υπουργού Δικαιοσύνης Άννα Μαρία Καντσελιέρι, που είχε κατατεθεί από το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

    Υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκαν 154 βουλευτές.

    Η Ιταλίδα υπουργός είχε κατηγορηθεί από το κίνημα του Γκρίλο ότι τον Αύγουστο παρενέβη για να πετύχει την απελευθέρωση της κόρης του ασφαλιστή Σαλβατόρε Λιγκρέστι -οικογενειακού της φίλου-, για λόγους υγείας.

    Η Καντσελιέρι, μιλώντας στο κοινοβούλιο, επανέλαβε σήμερα ότι «ουδέποτε διέπραξε κατάχρηση εξουσίας» και ότι «δεν απέκρυψε απολύτως τίποτα σχετικά με την φιλία της με την οικογένεια Λιγκρέστι».

    [04] Στο δημαρχείο του Τορόντο άλλαξαν και τις κλειδαριές, μετά την αποπομπή του δημάρχου

    Αφού αφαίρεσε από τον αμφιλεγόμενο δήμαρχο Ρομπ Φορντ όλες τις διοικητικές εξουσίες του, αφήνοντάς του μόνο τον τίτλο, το δημοτικό συμβούλιο του Τορόντο αποφάσισε να αλλάξει και τις... κλειδαριές του δημαρχείου, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    «Οι κλειδαριές άλλαξαν, η ασφάλεια άλλαξε, όλα άλλαξαν», δήλωσε στην εφημερίδα Τορόντο Σταρ ο αντιδήμαρχος Νορμ Κέλι στον οποίο ανατέθηκαν τα καθήκοντα του δημάρχου μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

    Οι σύμβουλοι είχαν προειδοποιήσει τον Φορντ, μετά την ομολογία του ότι έκανε χρήση ναρκωτικών, ότι θα τον καθαιρούσαν εάν δεν υπέβαλε από μόνος του την παραίτησή του.

    Ο Φορντ έχει απειλήσει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια, καταγγέλλοντας το «πραξικόπημα» που διαπράχθηκε σε βάρος του.

    [05] Πάπας Φραγκίσκος: «Είμαι και εγώ αμαρτωλός»

    «Είμαι και εγώ αμαρτωλός, εξομολογούμαι κάθε δεκαπέντε ημέρες», δήλωσε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος.

    Μιλώντας σε συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης, ο Πάπας είπε χαρακτηριστικά ότι «ο εξομολόγος μου ακούει τα πράγματα που έχω να του πω, με συμβουλεύει και συγχωρεί τις αμαρτίες μου, διότι όλοι έχουμε ανάγκη από άφεση αμαρτιών», πρόσθεσε ο πάπας Βεργκόλιο.

    Ο ποντίφικας θέλησε να υπογραμμίσει, επίσης, ότι «ο Θεός μας ακούει πάντα, αλλά, στέλνει έναν αδελφό να μας μεταφέρει την συγχώρεση, την βεβαιότητα της συγχώρεσης εξ ονόματος της Εκκλησίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 November 2013 - 17:30:23 UTC