Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κυβέρνηση
  • [02] Προβάδισμα 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [03] Π. Τόμσεν: Θα χρειαστούν στοχευμένα μέτρα
  • [04] «Παραμένουν οι διαφορές για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα»
  • [05] Επέστρεψε στις νίκες ο Ατρόμητος

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κυβέρνηση

    «Καμιά σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια επανόδου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση όταν η Ν.Δ προώθησε τον επικαθορισμό της κυβερνητικής πολιτικής με την ιδεολογικοπολιτική σφραγίδα της, αποδέχθηκε ακόμη και ανορθολογικές απαιτήσεις της τρόικας και επέλεξε ένα αυταρχικό μοντέλο "μεταρρυθμίσεων" » αναφέρει ο κ Κουβέλης σε συνέντευξή του στον «Επενδυτή».

    «Χαρακτηρίσαμε ως λανθασμένη ενέργεια το κάλεσμα του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ο κ. Κουβέλης και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει περισσότερο στην όξυνση της κρίσης. Για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει πως δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.

    [02] Προβάδισμα 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Οριακό προβάδισμα 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσης για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής».

    Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,9% έναντι 29,2% της ΝΔ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, η Χρυσή Αυγή 10%, η ΔΗΜΑΡ 3,7%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΛΑΟΣ 1,45%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 2,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%, άλλο κόμμα 3,6%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 33%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% ενώ ο ...«κανένας» συγκεντρώνει 36%.

    [03] Π. Τόμσεν: Θα χρειαστούν στοχευμένα μέτρα

    Η Ελλάδα θα χρειασθεί να λάβει νέα μέτρα την περίοδο 2014 - 2016, όχι οριζόντια, αλλά στοχευμένα, ώστε να μην πληγούν οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο επικεφαλής του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν.

    «Θα χρειασθούν περαιτέρω μέτρα κατά την περίοδο 2014 - 2016. Αλλά αυτή η ανάγκη για άλλα μέτρα είναι αρκετά μικρή σε σχέση με το παρελθόν. Κατανοούμε ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα είναι πολύ δύσκολα, πολιτικά και κοινωνικά. Και συμφωνούμε με την κυβέρνηση ότι πρέπει να αποφευχθούν οριζόντια μέτρα, και αντίθετα τα μέτρα να επικεντρωθούν σε τομείς όπου παραμένουν σπατάλες ή υπερβολικές δαπάνες, και να είναι προσεκτικά στοχευμένα, ώστε να προστατεύονται οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» δηλώνει χαρακτηριστικά.

    [04] «Παραμένουν οι διαφορές για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα»

    Οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις -ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία- και το Ιράν ενδέχεται να χρειαστεί να παρατείνουν τις συνομιλίες τους κατά μία ημέρα, δηλαδή μέχρι και αύριο, καθώς δεν έχουν γεφυρωθεί ορισμένες από τιςδιαφορές τους σχετικά με τις αμοιβαίες παραχωρήσεις τους, δήλωσε ο επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών Αμπάς Αραγτσί.

    "Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφωνίες σχετικά με τα βήματα που πρόκειται να κάνουμε και με εκείνα που οι 5+1 θέλουν να κάνουν" είπε ο Αραγτσί αναφερόμενος στα πέντα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη Γερμανία.

    [05] Επέστρεψε στις νίκες ο Ατρόμητος

    Χάρη σε γκολ του Θανάση Καραγκούνη στο 43ο λεπτό, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 της Βέροιας στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου διατηρείται έτσι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ αντίθετα η μακεδονική ομάδα παραμένει στην τελευταία θέση με επτά βαθμούς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 November 2013 - 17:30:24 UTC