Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Προϋπολογισμός επικοινωνιακής απάτης
  • [02] Αισιόδοξος για συμφωνία με την τρόικα ο Γιάννης Στουρνάρας
  • [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας
  • [04] Με Ιω. Στουρνάρα και Κ. Μητσοτάκη συναντάται ο πρωθυπουργός
  • [05] Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [06] Στην τελική ευθεία η διαθεσιμότητα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [07] Ιω. Βρούτσης: Δεν μειώνονται μισθοί και συντάξεις σε ΔΕΚΟ και τράπεζες
  • [08] Προς νέα απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ
  • [09] Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου
  • [10] Το Σύνταγμα τελευταίος σταθμός για το Καραβάνι κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική
  • [11] Μειώνεται η αδήλωτη εργασία
  • [12] Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τη δήμαρχο του City του Λονδίνου

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Προϋπολογισμός επικοινωνιακής απάτης

    Προϋπολογισμό «επικοινωνιακής απάτης» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το κείμενο του προϋπολογισμού για το 2014 που κατατέθηκε στη Βουλή, και σε αναλυτικό σημείωμά του αναφέρει οκτώ λόγους, σύμφωνα με τους οποίους πρόκειται για «διαστρεβλωμένο αποτέλεσμα» που δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας.

    Κατά την ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «μιλάμε για διαστρεβλωμένο αποτέλεσμα που στηρίχθηκε στην έκτακτη περικοπή πρωτογενών δαπανών, στη μη καταβολή ποσών που είχαν προϋπολογιστεί, στο πάγωμα επιστροφής φόρων κ.λπ.». Κατηγορείται, δε, ο υπουργός Οικονομικών, ΓιάννηςΣτουρνάρας, ότι «θεωρείται μετρ του είδους από την εποχή της ένταξης στην ΟΝΕ?». Ο ΣΥΡΙΖΑ, με δηκτικό ύφος, διατυπώνει την εκτίμηση ότι «είναι τόσο μεγάλη η "επιτυχία" της κυβέρνησης το 2013, που η ευστάθειά της βρίσκεται υπό συζήτηση τις τελευταίες μέρες» και προσθέτει: «δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι πολιτικές αντοχές της κυβέρνησης που έχουν φτάσει στα όριά τους. Οι κοινωνικές αντοχές και πλειάδα οικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών δείχνουν ότι μόνο αισιοδοξία δεν δημιουργεί ο φετινός προϋπολογισμός».

    [02] Αισιόδοξος για συμφωνία με την τρόικα ο Γιάννης Στουρνάρας

    Την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν η Ελλάδα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, δηλαδή πριν το νέο έτος. «Θα βρούμε τη λύση, αυτό πρέπει να γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

    "Δεν συζητάμε μείωση μισθών και συντάξεων" σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, δήλωσε, μετά τη σύσκεψη,ο υπουργός Εργασίας Ιω. Βρούτσης.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη και επιδιώκει να συμμετάσχει αποφασιστικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων, δεν επιθυμεί τον ρόλο των αγανακτισμένων θεατών, αλλά των αποφασιστικών πρωταγωνιστών, τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό δίκτυο ενημέρωσης EurActiv.gr και EurActiv.com, εν όψει του Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 13-15 Δεκεμβρίου 2013 στη Μαδρίτη, για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ευρωπαϊκή Αριστερά να καταγραφεί στη συνείδηση και την προτίμηση των πολιτών της Ευρώπης ως αυτό που πραγματικά είναι: το μοναδικό πραγματικό αντίπαλο δέος και η μόνη εναλλακτική κυβερνητική λύση στο νεοφιλελευθερισμό.

    «Είμαστε η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη. Είμαστε η κύρια ελπίδα απέναντι στον κίνδυνο της παγίδευσης των λαών στη μακροχρόνια υφεσιακή λιτότητα», τονίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι το κόμμα του υποστηρίζει την άμεση ακύρωση των Μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας και τη συντονισμένη αναθέρμανση των οικονομιών της Ευρωζώνης.

    [04] Με Ιω. Στουρνάρα και Κ. Μητσοτάκη συναντάται ο πρωθυπουργός

    Σε εξέλιξη είναι συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Στο τραπέζι βρίσκονται τα θέματα που αφορούν την κινητικότητα, αλλά και οι εκκρεμότητες που θα πρέπει να κλείσουν ενόψει της έλευσης της τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

    [05] Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος

    «Είναι η ώρα της στροφής, της αλλαγής. Είναι η ώρα της εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας σήμερα το λογότυπο της επικείμενης ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    Συνεχίζοντας, υπενθύμισε τις μεγάλες θυσίες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός από το 2010 έως σήμερα και συγκεκριμένα δήλωσε:

    «Κάνουμε από το 2010 μια τεράστια προσπάθεια που έχει στοιχίσει στην ελληνική οικονομία μια ύφεση που φθάνει το 25% του ΑΕΠ. Έχει στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη μια δραστική μείωση του εισοδήματός του της τάξεως του 40%. Έχει στοιχίσει την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, με ανεργία που φθάνει το 60% στους νέους μέχρι 24 ετών.

    Τώρα είναι η ώρα της στροφής, της αλλαγής, της εξόδου από το μνημόνιο, της εξόδου από την κρίση, της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας».

    Μάλιστα, υποστήριξε ότι τώρα μπορούμε να παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, το καλύτερο στην ευρωζώνη που ξεπερνά το 6% του ΑΕΠ.

    «Τώρα μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα δημόσιο χρέος πραγματικά βιώσιμο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι θέλουμε το εξάμηνο της Προεδρίας να συμβολίζει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, αυτή την αλλαγή, αυτή την ανάκαμψη.

    [06] Στην τελική ευθεία η διαθεσιμότητα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων, ειδικότητας οδηγών και τεχνικού προσωπικού, του ομώνυμου υπουργείου, υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσεων.

    Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο Μητσοτάκη, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στη διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης (μέχρι και την 2/12/2013) αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν- μετακινηθούν καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης και επίσης τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

    [07] Ιω. Βρούτσης: Δεν μειώνονται μισθοί και συντάξεις σε ΔΕΚΟ και τράπεζες

    Αποκλείει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, κάτι που φέρεται ότι αποτελούσε αίτημα της τρόικας.

    Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων δεν το συζητάμε» επισημαίνοντας πως το υπουργείο Εργασίας με μία σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που βρίσκονται στη Βουλή, κλείνει ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού και άρα δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [08] Προς νέα απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

    Νέα τριήμερη απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή έχουν εισηγηθεί στην ομοσπονδία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αύριο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση των πέντε σημείων του υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

    Η σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου ακυρώθηκε, μετά την προσφυγή του Δημοσίου στη δικαιοσύνη, με το αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι υπάλληλοι σήμερα και αύριο.

    Γενική συνέλευση πραγματοποιούν αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις τους.

    [09] Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

    Διευρύνονται τα όρια εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, με την οποία επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

    - Δίνεται η δυνατότητα ένταξης των πολυτέκνων, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους ως πολύτεκνων, στις περιπτώσεις που το τέταρτο παιδί παύει να θεωρείται προστατευόμενο τέκνο, στην κατηγορία των τρίτεκνων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για την οποία ισχύουν διαφορετικά κριτήρια και προϋποθέσεις ένταξης στο ΚΟΤ.

    - Γίνεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων στην κατηγορία των μακροχρόνια άνεργων. Συγκεκριμένα, με το ισχύον καθεστώς, στο ΚΟΤ εντάσσονται άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας. Με τη νέα απόφαση, για οικογένειες με δύο μακροχρόνια ανέργους συζύγους επεκτείνεται και στους δυο συζύγους η αφαίρεση εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων.

    - Στην κατηγορία των τρίτεκνων, λόγω διαμονής σε νησί με λιγότερους από 3.100 κατοίκους προσαυξάνεται το όριο εισοδήματος και αναπροσαρμόζεται σε 29.500 ευρώ αντί για 23.500 ευρώ.

    - Διευκρινίζεται σαφώς ότι ο λογαριασμός ρεύματος δεν απαιτείται να εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου αποκλειστικά, αλλά και στο όνομα του/της συζύγου.

    [10] Το Σύνταγμα τελευταίος σταθμός για το Καραβάνι κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

    Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνεται το απόγευμα το «Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική» που διοργανώνουν κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιτίθενται στην επένδυση.

    Με στάσεις που πραγματοποίησε στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τον Βόλο και τη Λαμία, το «Καραβάνι αλληλεγγύης» των κατοίκων της Χαλκιδικής είχε ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες όλης της χώρας για τις «καταστροφικές συνέπειες της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και την ποινικοποίηση των αγώνων όσων αντιτίθενται σε αυτήν».

    Νωρίτερα, οι κάτοικοι έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ενώ επέδωσαν επιστολή στα κεντρικά γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», στην οποία δηλώνουν ρητά ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία του τόπου.

    «Η Ελλάδα δεν είναι ενημερωμένη πλήρως γι' αυτό που πρόκειται να γίνει στη Χαλκιδική. Γι' αυτό διοργανώσαμε το καραβάνι», εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Ζουμπάς, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής.

    [11] Μειώνεται η αδήλωτη εργασία

    Μειωμένη εμφανίζεται η αδήλωτη εργασία σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» του υπουργείου Εργασίας που αφορούν τα αποτελέσματα ελέγχων οι οποίοι διενεργήθηκαν σε όλη τη χώρα στο διάστημα από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, από κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας.

    Συγκεκριμένα, στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 3.931 επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας 371 επιχειρήσεις βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους (ποσοστό 9,44%).

    Ακόμη, από την αρχή του καλοκαιριού οπότε και ξεκίνησαν οι έλεγχοι, σε σύνολο 18.974 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκαν 583 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 3,07%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 5.967.319 ευρώ.

    [12] Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τη δήμαρχο του City του Λονδίνου

    Τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τη δήμαρχο του City του Λονδίνου, Φιόνα Γουλφ.

    Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης και στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και ο σχεδιασμός του υπουργείου για τις επιχειρήσεις και την οικονομία ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 November 2013 - 15:30:23 UTC