Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Δέχθηκα πιέσεις από φαρμακοβιομήχανους για να μην «περάσει» η τροπολογία
  • [02] Στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής για τα υποβρύχια
  • [03] Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Ρόδο
  • [04] Στο εδώλιο αύριο ο Β. Παπαγεωργόπουλος για το οικονομικό σκάνδαλο της «Παγίας»
  • [05] Συλλήψεις για οφειλές προς το Δημόσιο
  • [06] Σε εξέλιξη άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Δέχθηκα πιέσεις από φαρμακοβιομήχανους για να μην «περάσει» η τροπολογία

    Για πιέσεις που δέχθηκε από φαρμακοβιομήχανους, ώστε να μην περάσει η τροπολογία για τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη Βουλή και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται στην πλευρά τους, αφού το βασικό επιχείρημά του, για να μην ψηφίσει τη ρύθμιση, είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι.

    Ο υπουργός Υγείας έκανε αυτήν την αναφορά, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία είπε πως «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μία "Γεωργιάδα" όμως εμείς αυτό που ξέρουμε είναι η κατάσταση που βιώνει ο κόσμος. Ο κόσμος δεν μπορεί να βρει τα φάρμακά του, τα πληρώνει από την τσέπη του, αναγκάζεται να διακόψει τη θεραπεία και το πρόβλημα με την πολιτική τιμών είναι ότι την προωθείτε χωρίς σχέδιο, με βάση λογιστικούς υπολογισμούς που σας υπαγορεύει η τρόικα».

    [02] Στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής για τα υποβρύχια

    Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την κατασκευή υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρό της Αλέξη Τσίπρα.

    Στις 9 συνολικά σελίδες της πρότασής του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «επιζήμιες για τα ελληνικά συμφέροντα τις δύο συμβάσεις που είχαν υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τους Γερμανούς κατασκευαστές» ενώ τονίζει ότι «η υπόθεση της προμήθειας υποβρυχίων 209 και 214 αποτελεί ένα διαρκές οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξεκίνησε με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ τον Μάρτιο του 1998 και έλαβε συγκεκριμένη μορφή με τις συμβάσεις 012Β/00 και 021Β/02 οι οποίες υπεγράφησαν επί θητείας του πρωτοδίκως καταδικασθέντος για την ίδια υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

    «Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, θα πρέπει η πρόταση να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου και όχι των παρόντων βουλευτών, δηλαδή από τουλάχιστον 151 βουλευτές, καθώς αφορά θέματα εθνικής άμυνας.

    [03] Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Ρόδο

    Συνεχίζεται η κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου, όμως, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, με τις τις πυροσβεστικές δυνάμεις επί ποδός. Από τις 15.00 έως αυτήν την ώρα σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου - Καλλιθέας και να έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα, τους οδηγούς των οποίων σπεύδει να απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Συνεχείς αλλά μικρής διάρκειας είναι οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου. Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στις 30 οικογένειες που διαμένουν στο νησί της Ψερίμου, το οποίο οι Αρχές θα ζητήσουν αύριο να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η βροχή στην Ψέριμο προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

    [04] Στο εδώλιο αύριο ο Β. Παπαγεωργόπουλος για το οικονομικό σκάνδαλο της «Παγίας»

    Αύριο έχει οριστεί να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο.

    Ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση των 18 εκατ. ευρώ Β. Παπαγεωργόπουλος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, που επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και δώδεκα υπάλληλους του δήμου.

    [05] Συλλήψεις για οφειλές προς το Δημόσιο

    Συνελήφθησαν, σήμερα στα Φάρσαλα, δύο 48χρονοι, για οφειλές προς το Δημόσιο το ύψος των οποίων φθάνει τα 15 εκ συνολικά.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν διότι: ο ένας, ως πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δύο εταιρειών επεξεργασίας βάμβακος και ντομάτας δεν είχε καταβάλει οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους13.582.203,39ευρώ, ενώ ο άλλοςως πρώην ιδιοκτήτης εταιρείας μεταλλικών κατασκευών, δεν είχε καταβάλει οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους1.396.942,10ευρώ.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

    [06] Σε εξέλιξη άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου

    Με στόχο να πετύχουν μια συμφωνία στο κείμενο κοινής διακήρυξης επί της οποίας θα βασιστούν οι συνομιλίες για το κυπριακό, συναντώνται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη. Στη συνάντηση, σε εστιατόριο στα όρια της νεκρής ζώνης, τους δύο ηγέτες συνοδεύουν οι διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οσμάν Ερτούγ και σύμβουλοί τους.

    Οι προσδοκίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές λόγω των ασύμβατων θέσεων των δύο πλευρών και των χθεσινών αρνητικών δηλώσεων Έρογλου.

    Ο Ν. Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις για την κοινή διακήρυξη, η οποία όμως, όπως τονίζει, θα πρέπει να ξεκαθαρίζει πλήρως τη βάση λύσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 November 2013 - 19:30:26 UTC