Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Εντοπίστηκε πτώμα στα τουρκικά παράλια - Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο από τη Ρόδο
  • [03] Στο εδώλιο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το οικονομικό σκάνδαλο της «Παγίας»
  • [04] Τροχαίο με έναν νεκρό και 17 τραυματίες στα Τέμπη
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Περίπου στο 1 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό
  • [06] Η φυσική δραστηριότητα πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες καλής υγείας στην τρίτη ηλικία

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου

    Συνάντηση θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράςκαι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 18:00.

    [02] Εντοπίστηκε πτώμα στα τουρκικά παράλια - Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο από τη Ρόδο

    Το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Σύμη. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αν πρόκειται για τον 53χρονο καθηγητή από τη Ρόδο, που παρασύρθηκε απο χείμαρρο στη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, το πτώμα εντοπίστηκε απο Τούρκο ψαρά, ενώ την έρευνα για την ταυτοποίηση έχει αναλάβει το λιμεναρχείο της Ρόδου σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές.

    [03] Στο εδώλιο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το οικονομικό σκάνδαλο της «Παγίας»

    Σήμερα έχει οριστεί να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο.

    Ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση των 18 εκατ. ευρώ Β. Παπαγεωργόπουλος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, που επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών και δώδεκα υπάλληλους του δήμου.

    [04] Τροχαίο με έναν νεκρό και 17 τραυματίες στα Τέμπη

    Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και τουλάχιστον 17 τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών στο ύψος των διοδιών. Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν τρία οχήματα ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ και μια νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες. Από τη σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρός ο οδηγός του ΙΧ.

    Σύμφωνα με τις αναφορές, ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να προσπεράσει το λεωφορείο που κινούνταν με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Στη σφοδρή σύγκρουση ενεπλάκη και το λεωφορείο. Στο σημείο έφτασαν περιπολικά της τροχαίας δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το ΕΚΑΒ. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας. Μεταξύ των τραυματιών είναι η μικρή κόρη του οδηγού του ΙΧ και δύο άλλοι συνεπιβάτες του οχήματος.Οι υπόλοιποι τραυματίες είναι επιβάτες του λεωφορείο καθώς και οδηγός της νταλίκας. Μετά το δυστύχημα η κυκλοφορία στη περιοχή των Τεμπών διακόπηκε.

    [05] Ι. Στουρνάρας: Περίπου στο 1 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό

    Περίπου στο1 δισ. ευρώ θα «κλείσει», στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και τρόικας, το δημοσιονομικό κενό για το 2014, χωρίς τη λήψη «οριζόντιων μέτρων», όπως οι νέοι φόροι και οι περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εκπομπή του Mega Channel «Ανατροπή», προσθέτοντας ότι η τρόικα, η οποία επανέρχεται στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου, «δεν έχει συμφωνήσει ακόμη ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, αλλά τα επιχειρήματά μας είναι ισχυρά».

    Ο κ.Στουρνάραςεμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά από τις παρούσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα αρχίσει η «μεγάλη συζήτηση» για το χρηματοδοτικό κενό και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

    Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, δεν θα χρειαστούν ούτε νέο δάνειο («δεν χρειαζόμαστε νέο δάνειο τώρα. Με το υπάρχον πρόγραμμα, υπάρχουν χρήματα έως το 2016», είπε), ούτε νέο μνημόνιο.

    Αναφέρθηκε σε δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας στον κ. Σαμαρά, ότι η συζήτηση για το δημόσιο χρέος δεν θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές, αλλά θα αρχίσει αμέσως μετά την πιστοποίηση τον Απρίλιο, από τη Eurostat, του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013. Και πρόσθεσε, ότι ακόμη και εάν συνεχίσει να έρχεται η τρόικα, θα έχει πολύ μικρότερη δυνατότητα πίεσης, λόγω καλύτερης διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας. Ενώ, επανέλαβε πως το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος (περίπου 560 εκατ. ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα) θα διανεμηθεί σε πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη.

    [06] Η φυσική δραστηριότητα πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες καλής υγείας στην τρίτη ηλικία

    Ακόμη και αν αρχίσει καθυστερημένα, η συστηματική φυσική δραστηριότητα των ηλικιωμένων θα αύξανε κατά τρεις φορές τις πιθανότητες να έχουν «καλή υγεία στην τρίτη ηλικία» σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Παρακολουθώντας επί οκτώ χρόνια ένα δείγμα 3.500 ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 64 χρόνια, Βρετανοί ερυνητές απέδειξαν ότι όσοι από αυτούς είχαν συστηματική, ήπια ή έντονη, φυσική άσκηση, είχαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να διάγουν μία καλής ποιότητας ζωή.

    Αν και δεν υπάρχει συμφωνία επί του θέματος, οι επιστήμονεςθεωρούν ότι«καλή υγεία κατά τη γήρανση» μπορεί να ορισθεί ως η απουσία χρόνιας πάθησης, σοβαρής νοητικής διαταραχής ή σημαντικού περιορισμού των φυσικών ικανοτήτων και η καλή ψηχική υγεία.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 November 2013 - 7:30:23 UTC