Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και Ταμεία το δεύτερο κύμα κινητικότητας
  • [02] Προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» από τον ΟΑΕΔ
  • [03] Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της 23χρονης
  • [04] Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η νέα επένδυση της Coca Cola
  • [05] Τέσσερις "μνηστήρες" για το πλειοψηφικό πακέτο του «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη
  • [06] Στις αναδυόμενες αγορές το χρηματιστήριο
  • [07] Στην αντιπολίτευση περνά ο Σ. Μπερλουσκόνι

  • [01] Από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και Ταμεία το δεύτερο κύμα κινητικότητας

    Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεδρίασε απόψε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014. Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

    Παράλληλα, δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

    [02] Προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» από τον ΟΑΕΔ

    Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα "Κοινωφελούς Εργασίας" ο οποίος αφορά τους ωφελούμενους ανέργους οι οποίοι θα εργαστούν με πλήρη απασχόληση για 5 μήνες σε δημόσιους φορείς (Δημόσια Πρόσκληση 5/2013 του Διοικητή του ΟΑΕΔ) καθώς και ο πίνακας αποκλειόμενων για το ίδιο πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

    Ειδικότερα, οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) στην ενότητα e-υπηρεσίες/ πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, όπως και ο πίνακας αποκλειομένων, θα καταρτιστούν μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ άμεσα, μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων.

    [03] Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της 23χρονης

    Σοβαρή αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της 23χρονης κοπέλας από την Κυπαρισσία, η οποία τραυματίστηκε βαριά στο χθεσινοβραδινό τροχαίο δυστύχημα των Τεμπών και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η κοπέλα που έχει κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις και χειρουργήθηκε βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου διασωληνωμένη και, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς απαιτείται χρόνος για την πλήρη έκβαση της κατάστασης της υγείας της. Εξάλλου δυο από τους τραυματίες που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο πήραν εξιτήριο.

    Οι υπόλοιποι 11 νοσηλεύονται τόσο στο Γενικό νοσοκομείο όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου βρίσκονται οι 10 από αυτούς χωρίς η κατάσταση τους να είναι τόσο σοβαρή

    [04] Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η νέα επένδυση της Coca Cola

    Η Αθήνα επελέγη από τη μητρική εταιρία της Coca Cola ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center (Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών) για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Την απόφαση αυτή, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, γνωστοποίησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας «The Coca Cola Company», Muhtar Kent και ο πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης Νίκος Κουμέττης με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative.

    Η Coca Cola δηλώνει επίσης τη δέσμευσή της να επενδύσει και να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας. Το Citizen Interaction Center θα είναι το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες διαδικτυακής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca Cola στην περιοχή. Η λειτουργία του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και με την πλήρη ανάπτυξή του το 2015 θα καλύπτει 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

    Διαβάστε επίσης:

    Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα

    [05] Τέσσερις "μνηστήρες" για το πλειοψηφικό πακέτο του «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη

    Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν για το πλειοψηφικό πακέτο του «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας, τα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν τις προσφορές για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ε.», είναι τα εξής:

    - Κοινοπραξία των COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD

    - JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV

    - LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A

    - PLEPI HOLDINGS LTD, ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο ελέγχεται από μέλη των οικογενειών Κωνσταντακόπουλου και Olayan.

    [06] Στις αναδυόμενες αγορές το χρηματιστήριο

    Από αύριο και τυπικά, μετά από 12 χρόνια, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα τεθεί στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών των δεικτών MSCI, από την κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών, με τη στάθμιση του ελληνικού δείκτη στον βασικό δείκτη MSCI Emerging Markets να είναι 0,43%.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι με βάση την εταιρεία MSCI αναδυόμενη αγορά, ενώ με βάση τον οίκο FTSE είναι ώριμη αγορά υπό καθεστώς παρακολούθησης, αλλά με ενδεχόμενο υποβάθμισης.

    [07] Στην αντιπολίτευση περνά ο Σ. Μπερλουσκόνι

    Οι βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Φόρτσα Ιτάλια, είναι έτοιμοι να πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα, περνώντας στην αντιπολίτευση.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος αυτού στη Γερουσία Πάολο Ρομάνι δήλωσε ότι «πλέον δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις» για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση τα στελέχη του Φόρτσα Ιτάλια, ενώ πρόσθεσε πως «ενημερώθηκαν σχετικά» ο πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο και ο πρωθυπουργός Λέτα.

    Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κόμμα του Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σήμερα το βράδυ και θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 November 2013 - 19:30:22 UTC