Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Κρεμαστινός: Η αντιπαράθεση για το φάρμακο θα είχε επιλυθεί αν είχε έρθει πριν το θέμα στη Βουλή
  • [02] Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Προέδρου στη Νότια Κορέα
  • [03] Την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα παρέδωσε στον Αντ. Σαμαρά, ο Α. Γκουρία
  • [04] Την ενοχή του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ», εισηγήθηκε ο εισαγγελέας
  • [05] Συνελήφθησαν Λ. Γαβαλάς και Κ. Σαραντόπουλος για χρέη προς το Δημόσιο
  • [06] Έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης στα σχολεία ζητά ο δήμος Νάουσας
  • [07] Ι. Στουρνάρας: Το 2014 ξαναμπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά η οικονομία
  • [08] Χ. Θεοχάρης: Η εφορία δεν θα προχωρά σε κατασχέσεις για μικρά χρέη
  • [09] Το Κίεβο εξακολουθεί να επιδιώκει μια συμφωνία με την ΕΕ, λέει ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας
  • [10] Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων από τον ιό HIV παρατηρήθηκε το 2012 στην Ευρώπη
  • [11] «Κατοσταρίζει» ο Ιμπραΐμοβιτς

  • [01] Δημ. Κρεμαστινός: Η αντιπαράθεση για το φάρμακο θα είχε επιλυθεί αν είχε έρθει πριν το θέμα στη Βουλή

    Η κομματική αντιπαράθεση για το φάρμακο θα είχε επιλυθεί αν είχε προηγουμένως συγκληθεί για το θέμα αυτό η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός.

    «Αν είχε τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τον κανονισμό της Βουλής ίσως δεν θα υπήρχε καν το θέμα. Διότι η τροπολογία αυτή θα ερχόταν σε ένα νομοσχέδιο που θα αφορούσε το αντικείμενο των φαρμάκων ή έστω στο παρόν νομοσχέδιο, αλλά οπωσδήποτε θα έπρεπε να συζητηθεί στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων όπου εκφράζονται οι απόψεις όλων των κομμάτων, δίνονται απαντήσεις και καλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς».

    Ερωτηθείς για την άποψη που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή για 10 ημέρες της ψήφισης της τροπολογίας, ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι «όταν έχει η διαδικασία ολοκληρώσεως του νομοσχεδίου και επίκειται ονομαστική ψηφοφορία είναι αδιανόητο να αποσυρθεί η τροπολογία. Ίσως θα έπρεπε να γίνει πριν».

    Ο πρώην υπουργός Υγείας τονίζει ότι με την τροπολογία «θα υπάρξει μείωση της τιμής. Υπάρχει βέβαια μια αντιδικία ότι ίσως η μείωση αυτή θα οδηγήσει κατά κάποιον τρόπο σε καταστάσεις που ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες να ωφεληθούν περισσότερο και άλλες λιγότερο, πράγμα το οποίο ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να το αποκλείσει αν δεν δει τις υπουργικές αποφάσεις, που σημαίνει ότι το θέμα θα συζητηθεί ξανά και δεν έχει κλείσει».

    Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό «το βασικότερο, που δυστυχώς ούτε το υπουργείο έχει συλλάβει αλλά ούτε και η αντιπολίτευση, είναι ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί η συμμετοχή του γιατρού στη θεραπεία του ασθενούς».

    [02] Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Προέδρου στη Νότια Κορέα

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Δημοκρατία της Κορέας, από 2-5 Δεκεμβρίου 2013, κατόπιν προσκλήσεως της ομολόγου του κας Park Geun-Hye.

    Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Προέδρου στην Νότια Κορέα.

    [03] Την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα παρέδωσε στον Αντ. Σαμαρά, ο Α. Γκουρία

    Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

    ΟΑ. Γκουρία, παραδίδοντας στον κ. Σαμαρά την τελευταία έκθεση του Οργανισμού -την επισκόπηση- για την Ελλάδα, εξήρε τις προσπάθειες της χώρας και έδωσε εύσημα στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Στη συνέχεια, ο γγ του ΟΟΣΑ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο δηλώνοντας ότι«υπάρχει ζωή μετά το χρέος».

    Ο κ. Γκουρία αναφέρθηκε «στο πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα προσαρμογής που έχει ποτέ αναληφθεί, και στη θεαματική αντιστροφή του ισοζυγίου πληρωμών και της δημοσιονομικής κατάστασης και του πρωτογενούς πλεονάσματος».

    [04] Την ενοχή του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ», εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

    Την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη, δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Ηot Doc, για τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» πρότεινε ο εισαγγελέας του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε στην αγόρευση του ότι η δημοσίευση των αρχείων της «λίστας Λαγκάρντ» συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς -όπως τόνισε- τα πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στον επίμαχο κατάλογο δεν συναίνεσαν στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους.

    Νωρίτερα, στην απολογία του, ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «συγκάλυψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» και υποστήριξε πως στόχος της δημοσιοποίησης της λίστας ήταν «να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει τη χώρα και βρίσκεται στη λίστα». Αναφέρθηκε, επίσης, στο πώς άλλες χώρες αξιοποίησαν αντίστοιχα στοιχεία.

    [05] Συνελήφθησαν Λ. Γαβαλάς και Κ. Σαραντόπουλος για χρέη προς το Δημόσιο

    Στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής παρουσιάστηκε το πρωί αυτοβούλως ο Λάκης Γαβαλάς, αφού είχε ενημερωθεί ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Ο 61χρονος στη συνέχεια συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 712.117,76 ευρώ και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

    Επίσης, συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του στη Φιλοθέη για χρέη προς το δημόσιο ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, πρώην εκδότης της εφημερίδας «Απογευματινή» για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 208.999,17 ευρώ. Ο πρώην εκδότης τον Νοέμβριο του 2010, είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

    Παράλληλα, συνελήφθησαν ακόμα έξι άτομα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

    [06] Έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης στα σχολεία ζητά ο δήμος Νάουσας

    Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ ζητά ο δήμος Νάουσας από το υπουργείο Εσωτερικών για να καλυφθούν οι δαπάνες θέρμανσης στα σχολεία, τα οποία σήμερα παρέμειναν κλειστά, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Αναστάσιου Καραμπατζού.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καραμπατζός τόνισε ότι τα σχολεία σήμερα ήταν κλειστά, εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου σε τέσσερα σχολεία (1 νηπιαγωγείο και 3 δημοτικά) καθώς "τα χρήματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης", όπως είπε.

    [07] Ι. Στουρνάρας: Το 2014 ξαναμπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά η οικονομία

    «Το 2014 ξαναμπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά η οικονομία. Αν η πρόβλεψη για ανάπτυξη είναι στο 0,6%, να δουλέψουμε για να την ξεπεράσουμε. Γι' αυτό χρειάζεται επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών, συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων, εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, ανασυγκρότηση του ΕΣΥ» ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που συζητά τον προϋπολογισμό του 2014, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    «Υπό ομαλές συνθήκες, θα απαιτείτο μια πιο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική. Χαλάρωση όμως θα σήμαινε εξάλειψη κάθε προοπτικής ανάπτυξης. Γι' αυτό και ο προϋπολογισμός το 2014, θέτει ως πάγιο και αδιαπραγμάτευτο στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα» σημείωσε.

    Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ικανοποιημένος για την επίτευξη - και μάλιστα επί τα βελτίω - των στόχων του προϋπολογισμού του 2013, αν και για την έξοδο από την κρίση «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο και των άλλων χωρών που έχουν μπει σε προγράμματα ενίσχυσης.

    [08] Χ. Θεοχάρης: Η εφορία δεν θα προχωρά σε κατασχέσεις για μικρά χρέη

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα προχωρήσει η εφορία σε κατασχέσεις για μικρά χρέη, εφόσον οι φορολογούμενοι ανταποκρίνονται ακόμη και με μικρές καταβολές, έδωσε ο γγ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

    «Οπωσδήποτε, υπάρχει κόσμος που βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση και δυσκολεύεται. Όχι, (δεν θα τους πάρουμε τα σπίτια). Μην δραματοποιούμε τα πράγματα? Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να ενδιαφέρεται κάποιος για τη ρύθμισή του, διότι ακόμη και αν δεν έχει τους τυπικούς όρους να ανταποκριθεί, είτε στην πάγια ρύθμιση για "φρέσκα" χρέη, είτε των 48 δόσεων για παλιά, εάν έρχεται και δίνει έναντι ένα ποσό που μπορεί, αλλά το δίνει, αυτό το λαμβάνουμε υπόψη και το παρακολουθούμε. Αν δεν γίνει αυτό, προχωράμε σε μέτρα, αλλά ξεκινάμε από τα μεγάλα χρέη. Μην φανταστείτε ότι πάμε στα 300 ευρώ? Δεν είναι θέμα ότι βάζουμε όριο, αλλά κάθε εφορία ξεκινά από το μεγαλύτερο χρέος που έχει και πάμε προς τα κάτω. Δεν ξεκινάμε από τα 1.000, 2.000 ή 3.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

    Για τον φόρο ακινήτων τόνισε πως «ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα "αριστερό". Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν "εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο"».

    [09] Το Κίεβο εξακολουθεί να επιδιώκει μια συμφωνία με την ΕΕ, λέει ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

    Οι προετοιμασίες για μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, την υπογραφή της οποίας αρνήθηκε η Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα για "οικονομικούς λόγους", συνεχίζονται, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μικόλα Αζάροφ. "Δηλώνω υπεύθυνα ότι η διαπραγματευτική διαδικασία συνεχίζεται και οι προσπάθειες να προσεγγίσει η Ουκρανία τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές δεν θα σταματήσει ούτε για μία ημέρα", τόνισε ο Αζάροφ στο υπουργικό συμβούλιο.

    Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της ουκρανικής κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Αζάροφ για την απόρριψη από την Ουκρανία της ιστορικής αυτής συμφωνίας ανάμεσα στην πρώην σοβιετική δημοκρατία και την ΕΕ. Η συνεδρίαση της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε ενώ συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα σήμερα οι διαμαρτυρίες της φιλοευρωπαϊκής ουκρανικής αντιπολίτευσης στο Κίεβο.

    Επιμέλεια: K. Λευτάκη

    [10] Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων από τον ιό HIV παρατηρήθηκε το 2012 στην Ευρώπη

    Σχεδόν 131.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό του AIDS, τον HIV, καταγράφηκαν στην Ευρώπη και σε γειτονικές της χώρες το 2012, ποσοστό αυξημένο κατά 8% σε σχέση με το 2011, ενώ ανησυχητική είναι η αντιστροφή της πρόσφατης τάσης μείωσης των κρουσμάτων της νόσου που είχε παρατηρηθεί στη Δύση.

    Έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ευρωπαϊκό παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών δείχνει μία σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων του HIV κατά τον περασμένο χρόνο, αλλά η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφεται μακράν στην ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

    [11] «Κατοσταρίζει» ο Ιμπραΐμοβιτς

    Ιδιαίτερη σημασία έχει για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο αποψινός αγώνας με τον Ολυμπιακό, για την φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο Σουηδός επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές και θα βάλει το όνομα του στο «κλαμπ» των κορυφαίων της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υψηλόσωμος άσος έχει σημειώσει 38 τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ με τα «χρώματα» -εκτός της Παρί- του Αγιαξ, της Γιουβέντους, της Ιντερ, της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 November 2013 - 11:30:24 UTC