Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας έμεινε μόνος
  • [02] Αύριο αποφασίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ
  • [03] Κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή
  • [04] Μείωση του ελληνικού χρέους, ζητεί ο ΟΟΣΑ
  • [05] Αποπέμφθηκε από τη Γερουσία ο Σ. Μπερλουσκόνι
  • [06] Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μπαρόζο-Αναστασιάδη

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας έμεινε μόνος

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας έμεινε πλέον μόνος στον σκοτεινό δρόμο των συμφερόντων ενάντια στον λαό, καθώς αυτή τη φορά δεν τον ακολούθησε ούτε καν η Χρυσή Αυγή, «που συστηματικά ψηφίζουν μαζί».

    Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως ευτυχώς για τον ελληνικό λαό και δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση της τιμής 12.000 φαρμάκων είναι πλέον γεγονός.

    «Το μόνο που μένει πια στον κ. Τσίπρα είναι να υποσχεθεί στα συμφέροντα που εξυπηρετεί ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αυξήσει και πάλι τα κέρδη τους εις βάρος του ελληνικού λαού» πρόσθεσε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] Αύριο αποφασίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ

    Στη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 10 θα ληφθούν αποφάσεις για τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη διαθεσιμότητα.

    Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Ιδρύματος Σίμος Σιμόπουλος μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης του με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, «είχαμε μια λεπτομερή συζήτηση για τα θέματα της διαθεσιμότητας». «Υπάρχουν τρόποι για να βρεθεί λύση» πρόσθεσε ο κ. Σιμόπουλος και πρόσθεσε ότι έλαβε δεσμεύσεις ότιη λύση αυτή θα βρεθεί. «Ήρθαμε για να εκθέσουμε τις απόψεις μας στον υπουργό. Θα θέσουμε τις προτάσεις που μας έκανε αύριο υπόψιν της γενικής μας συνέλευσης» περιορίστηκε να δηλώσει η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Ίδρυμα, Ράνια Ζάχου.

    Στο μεταξύ, σε έκτακτη συνεδρίασή της η Σύγκλητος του ΑΠΘ διατύπωσε ομόφωνα την εκτίμηση ότι, ειδικά για το Ίδρυμα, οι έγγραφες προτάσεις του υπουργού Παιδείας, όπως είναι διατυπωμένες, δεν επιλύουν κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα. Ως εκ τούτου, η Σύγκλητος κρίνει αναγκαία την πραγματοποίηση νέας συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας.

    [03] Κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για 24ωρη απεργία στα Ιδρύματα της Περιφέρειας και 4ωρη στάση εργασίας, 11:00- 15:00, για τα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Την ίδια ημέρα, απεργία έχουν προκηρύξει και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στις 12 το μεσημέρι, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για το δεύτερο κύμα κινητικότητας σε ΕΟΠΥΥ, ψυχιατρεία και νοσοκομεία της περιφέρειας.

    Εξάλλου, σε κινητοποιήσεις βρίσκονται ήδη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Οργανισμού, καθώς και οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία «Δαφνί» και «Δρομοκαϊτειο».

    [04] Μείωση του ελληνικού χρέους, ζητεί ο ΟΟΣΑ

    Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να υπάρξει νέα ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της χώρας, απηύθυνε ο γ.γ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας έκθεση για την ελληνική οικονομία στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο κ. Γκουρία επεσήμανε ότι μετά την προσπάθεια που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, απαιτείται νέα παρέμβαση στο μέτωπο του Δημοσίου Χρέους το ταχύτερο δυνατόν. Με δεδομένο ότι ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το Δημόσιο Χρέος θα διαμορφωθεί το 2020 στο 157% του ΑΕΠ έναντι στόχου 124% που έχει τεθεί στο Πρόγραμμα Προσαρμογής, υπογράμμισε ότι η περαιτέρω μείωση του Δημοσίου Χρέους, αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα που υπάρχει παρά την σημαντική πρόοδο που εμφανίζουν τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας. Εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ υποστήριξε ότι το μέγεθος του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος δεν είναι συμβατό με την επιστροφή της οικονομίας στον κύκλο της ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό συνέστησε στην Ευρώπη να «λάβει σοβαρά υπόψιν το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος».

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που παρευρέθηκε στην ίδια εκδήλωση, ανέφερε ότι μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον Προϋπολογισμό του 2013, η χώρα πληροί την προϋπόθεση που είχε θέσει η Ε.Ε με την απόφαση του Eurogroup της 27 Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με την οποία «θα ληφθούν μέτρα για την αποτελεσματική μείωση του Δημοσίου Χρέους».

    Διαβάστε επίσης:

    Όφελος 5,2 δισ. στην αγορά από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ

    [05] Αποπέμφθηκε από τη Γερουσία ο Σ. Μπερλουσκόνι

    Η ιταλική Γερουσία απέπεμψε σήμερα από το σώμα τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την οριστική καταδίκη του από την δικαιοσύνη σε φυλάκιση ενός έτους για φορολογική απάτη, λαμβάνοντας μια απόφαση η οποία καθιστά την σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον κεντροδεξιό ηγέτη, "ημέρα πένθους" για την ιταλική δημοκρατία.

    Ο πρόεδρος της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο έκανε την ανακοίνωση αυτή μετά την απόρριψη από την Γερουσία σε αλλεπάλληλες ψηφοφορίες διαφόρων προτάσεων που αποσκοπούσαν να αποφευχθεί η αποπομπή του Μπερλουσκόνι από το σώμα.

    [06] Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μπαρόζο-Αναστασιάδη

    Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και το λαό της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.Σε δηλώσεις του ο κ. Μπαρόζο χαιρέτισε θερμά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής από κυπριακής πλευράς και τάχθηκε ευθέως υπέρ της έκδοσης κοινού ανακοινωθέντος μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων .

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες αφετηρία για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρο με την ΕΕ, αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο δοκιμασίας του κυπριακού λαού, διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος, ενώ ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε και παρέχει στην Κύπρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 November 2013 - 17:30:25 UTC