Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ
  • [02] Ματαιώθηκαν δρομολόγια πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων
  • [03] Στο κέντρο του Κιέβου χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ΕΕ
  • [04] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο ηθοποιός Πολ Γουόκερ
  • [05] Με αμφίρροπα ματς συνεχίζεται η 13η αγωνιστική

  • [01] Εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ

    Εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας, με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο για τη δράση του κόμματος, ενώ το πολιτιστικό πρόγραμμα περιελάμβανε αφήγηση μαρτυριών, ντοκουμέντων, ιστορικών κειμένων για τη δράση του ΚΚΕ.

    [02] Ματαιώθηκαν δρομολόγια πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων

    Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες το πρωί λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ.

    Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε στις 7:25 το δρομολόγιο του Blue Star Paros για Πάρο,Νάξο, Ιο, Θήρα και του Βlue star Ithaki στις 7:30 για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

    [03] Στο κέντρο του Κιέβου χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ΕΕ

    Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της ΕΕ πραγματοποιούν σήμερα πορεία στο κέντρο του Κιέβου και κατευθύνονται προς την Πλατεία Ανεξαρτησίας, παρά την απαγόρευση των αρχών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Μετά την συγκέντρωσή του σε ένα πάρκο στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, το πλήθος των διαδηλωτών ξεκίνησε την πορεία του προς το κέντρο του Κιέβου, όπου βρίσκεται η πλατεία αυτή, κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας και της ΕΕ και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας προειδοποίησε σήμερα τους δεκάδες χιλιάδες αυτούς διαδηλωτές που ξεκίνησαν την πορεία τους στο κέντρο της πρωτεύουσας ότι η αστυνομία θα αντιδράσει αν σημειωθούν μαζικές ταραχές.

    [04] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο ηθοποιός Πολ Γουόκερ

    Ο Αμερικανός ηθοποιός Πολ Γουόκερ, γνωστός από τις ταινίες "The Fast and the Furious", σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του ηθοποιού στην σελίδα του στο Facebook.

    Ο 40χρονος ηθοποιός έχασε την ζωή του όταν η κόκκινη Porsche Carrera, την οποία οδηγούσε ένας φίλος του στην βόρεια Καλιφόρνια, προσέκρουσε σε ένα δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες γύρω στις 15:30 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) στην πόλη Σάντα Κλαρίτα, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του ηθοποιού.

    [05] Με αμφίρροπα ματς συνεχίζεται η 13η αγωνιστική

    Χωρίς το σπουδαίο παιχνίδι, αλλά με πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις, συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη ημέρα της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Εργοτέλη και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα διεξαχθούν οι αγώνες Αρης-Πανθρακικός, Βέροια-Λεβαδειακός, ΟΦΗ-Καλλονή και Πανιώνιος-Ξάνθη.

    Η 13 αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στις 19.30 με την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

    Σε αγώνες του Σαββάτου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 3-0, Πλατανιάς-Ατρόμητος 1-1 και Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 1-1.

    Σημειώνεται ότι η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα αφιερώνεται στη μάχη κατά του AIDS, λόγω της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου. Σκοπός της ενέργειας αυτής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σούπερ Λίγκα, είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη για την πανδημία του AIDS, ενός τόσο σημαντικού προβλήματος της δημόσιας υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 December 2013 - 13:30:22 UTC