Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενζέλος: Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη λιτότητα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν επιδιώκουμε χάρες σε μια πολιτική διαπραγμάτευση
  • [03] ΔΗΜΑΡ: Να αποκρούσει η κυβέρνηση τις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας
  • [04] Κόκκινο καράβι θα στολίζει την Πλατεία Συντάγματος τα φετινά Χριστούγεννα
  • [05] Έναρξη του πληροφοριακού συστήματος εισροών- εκροών
  • [06] Νέα 48ωρη απεργία στο Καποδιστριακό και το Μετσόβιο
  • [07] Χρ. Σταϊκούρας: Οι θυσίες του ελληνικού λαού αρχίζουν να πιάνουν τόπο
  • [08] Σώοι οι μετανάστες στα ανοικτά της Καλαβρίας

  • [01] Ευ. Βενζέλος: Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη λιτότητα

    Κατά του ενδεχόμενου επιβολής νέων μέτρων λιτότητας, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) που επικαλείται κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης.

    Όπως αναφέρεται στην ανταπόκριση από την Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν επιπλέον λιτότητα, ενώ συζητήθηκε ακόμη η έναρξη της συζήτησης για περισσότερη διεθνή βοήθεια.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν επιδιώκουμε χάρες σε μια πολιτική διαπραγμάτευση

    Δεν επιδιώκουμε χάρες σε μια πολιτική διαπραγμάτευση, θέλουμε οικονομική διαπραγμάτευση με ευφυείς εταίρους, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, αναφερόμενος δια μακρών στις τεράστιες, οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού και στις επιτευχθείσες προόδους, για να ζητήσει αντίστοιχη αντιμετώπιση από την τρόικα και, κυρίως, να μην προβάλλονται αδικαιολόγητες προκλήσεις προς την αντοχή της ελληνικής κοινωνίας και δημοκρατίας.

    Θέλουμε πραγματική αναγνώριση των θυσιών τού ελληνικού λαού, αναγνώριση των αντοχών του, όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που "κανιβαλίζουν" τις μακροοικονομικές προοπτικές, έγκαιρη συζήτηση, προ των ευρωεκλογών, για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

    [03] ΔΗΜΑΡ: Να αποκρούσει η κυβέρνηση τις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας

    Απαιτείται μια ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την επιμονή της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.

    «Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης ενεθάρρυναντην επιμονή της τρόικας στη λανθασμένη πολιτική της άδικης λιτότητας, που δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση. Σήμερα η κυβέρνηση πρέπει να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας και να μη δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων που επιβαρύνουν την κοινωνία», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

    [04] Κόκκινο καράβι θα στολίζει την Πλατεία Συντάγματος τα φετινά Χριστούγεννα

    Τις εορταστικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παρουσίασε ο δήμαρχος Γ. Καμίνης.Ένα κόκκινο καράβι θα στολίζει φέτος την Πλατεία Συντάγματος τα Χριστούγεννα, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος θα δώσει το σύνθημα για τη φωταγώγηση του κέντρου της πόλης. Θα ακολουθήσει μια πανδαισία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων: Φλαμένκο και κλαρίνα, σουίνγκ και καντάδες, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, χοροί, τραγούδια, παραμύθια, θέατρο σκιών και πολλά άλλα θα πλημμυρίσουν τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

    Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει στο Θησείο, όπου από τις δύο μετά το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα της παραμονής, παρέες μουσικών και θεατρίνων θα ξεχύνονται από το πουθενά, δημιουργώντας έναν εορταστικό ιστό με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση στην Αποστόλου Παύλου.

    [05] Έναρξη του πληροφοριακού συστήματος εισροών- εκροών

    Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των προσπαθειών για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος μητρώου και υποδοχής δεδομένων εισροών- εκροών στις ψηφιακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Για τις τεχνικές λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην σχετική ανάρτηση στο website της ΓΓΠΣ.

    [06] Νέα 48ωρη απεργία στο Καποδιστριακό και το Μετσόβιο

    Ελάχιστες είναι πλέον οι πιθανότητες να σωθεί το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά τη νέα απεργία που κήρυξαν για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος. Σαρανταοκτάωρη απεργία κήρυξαν για την Τρίτη και την Τετάρτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου οι πέντε από τις εννέα σχολές τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

    Εξάλλου,τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά, από τις δέκα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι, μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα.

    [07] Χρ. Σταϊκούρας: Οι θυσίες του ελληνικού λαού αρχίζουν να πιάνουν τόπο

    Υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού αρχίζουν να πιάνουν τόπο. Οι θετικές ενδείξεις αποτελούν εφαλτήριο για να συνεχιστεί η προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, το ταχύτερο δυνατό, με όσο γίνεται μικρότερο κοινωνικό κόστος, τόνισε σε ομιλία του στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ο κ. Σταϊκούρας, παραθέτοντας τις θετικές ενδείξεις που επιτυγχάνει η ελληνική οικονομία, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η ύφεση επιβραδύνεται και αναθεωρούνται, επί τα βελτίω, οι αρχικές εκτιμήσεις, η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπτεται, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε καθοδική πορεία και γενικότερα το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται.

    [08] Σώοι οι μετανάστες στα ανοικτά της Καλαβρίας

    Η ιταλική ακτοφυλακή κατάφερε σήμερα να διασώσει περίπου 120 μετανάστες, κυρίως Σύρους, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο πλοίο ανοικτά των ακτών της Καλαβρίας υπό δυσχερείς μετεωρολογικές συνθήκες.

    Τα δύο πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής που περισυνέλεξαν τους μετανάστες αναμένεται να φτάσουν σήμερα το βράδυ στο λιμάνι Ροκέλα Ιόνικα της Καλαβρίας.

    Οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ μεταξύ τους είναι και περίπου 20 παιδιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 December 2013 - 15:30:28 UTC