Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική
  • [02] Ι. Στουρνάρας: Θα νομοθετήσουμε για τους πλειστηριασμούς αν δεν βρεθεί λύση
  • [03] Θ. Πελεγρίνης: Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της
  • [04] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων
  • [05] Στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος ο Θ. Πελεγρίνης
  • [06] Απαγορεύτηκε προσωρινά το κυνήγι
  • [07] Έκτακτη χρηματοδότηση στον δήμο Άργους
  • [08] Διατηρεί ο Fitch το B- για την Ελλάδα

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική

    «Το πλαίσιο είναι σταθερό και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και διότι δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μ. Μαξίμου.

    Ειδικότερα όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες». «Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα», συμπλήρωσε. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

    [02] Ι. Στουρνάρας: Θα νομοθετήσουμε για τους πλειστηριασμούς αν δεν βρεθεί λύση

    Τη στρατηγική της ενόψει των επαφών με την τρόικα επανεξετάζει η κυβέρνηση μετά την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις. Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξετάστηκαν όλα τα «καυτά» ζητήματα.

    Για το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η κυβέρνηση, βρεθεί δεν βρεθεί λύση, θα πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση αλλιώς αίρεται αυτομάτως το καθεστώς προστασίας συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική

    [03] Θ. Πελεγρίνης: Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της

    Την αντίδραση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη προκάλεσε η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.

    «Όπως ενημερώθηκα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, το περιεχόμενο των οποίων αδυνατώ να πιστέψω, ο κ. Υπουργός Παιδείας προέβη σε πειθαρχική δίωξή μου» αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει: «Θα ήθελα, εφόσον οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς, να δηλώσω τα εξής:

    Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο Πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. 'Αλλωστε την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της».

    [04] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων

    Εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν ανθρώπους με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

    Συνελήφθησαν επτά μέλη του κυκλώματος, πέντε Έλληνες και δύο Ρουμάνοι, ενώ ελευθερώθηκαν 12 θύματα, όλα ρουμανικής καταγωγής.

    [05] Στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος ο Θ. Πελεγρίνης

    Στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.

    «Σε αντίθεση με τους άλλους επτά Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος και προσθέτει: «Για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου».

    Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της, αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πελεγρίνης.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα 48ωρη απεργία στο Καποδιστριακό και το Μετσόβιο

    [06] Απαγορεύτηκε προσωρινά το κυνήγι

    Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Αγγελικής Θεοφιλοπούλου απαγορεύθηκε προσωρινά πανελλαδικά το κυνήγι για όλα τα είδη των θηραμάτων.

    Αναλυτικότερα, η κ. Θεοφιλοπούλου ανέστειλε προσωρινά την από 19.7.2013 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα της θήρας κατά την κυνηγετική περίοδο 2013-2014.

    Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η Ζωοφιλική - Οικολογική Ένωση Ελλάδος και ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση. Η Ένωση υποστηρίζει στην αίτησή της ότι η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, που άρχισε ιδιαίτερα πρώιμα την 20η Αυγούστου 2013 και λήγει υπερβολικά παρατεταμένα την 28η Φεβρουαρίου 2014 βλάπτει την αναπαραγωγική ικανότητα όλων των ειδών της άγριας πανίδας, ενώ παράλληλα τίθεται σε κίνδυνο η αποδημία τους.

    [07] Έκτακτη χρηματοδότηση στον δήμο Άργους

    Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί άμεσα στον δήμο Άργους, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, όπως ανακοινώθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πόλη, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

    Το κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά τη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, ανέφερε ότι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθούν κονδύλια στον δήμο, για την αποκατάσταση των υποδομών και για αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Άργους- Μυκηνών.

    [08] Διατηρεί ο Fitch το B- για την Ελλάδα

    Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι διατηρεί το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας στην βαθμίδα B-, με σταθερή προοπτική.

    Το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο για τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου παραμένει για τον Fitch στην βαθμίδα B, ενώ το όριο της βαθμολόγησης του κρατικού αξιόχρεου της Ελλάδας αναβαθμίστηκε σε Β+, από B, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα στο Λονδίνο.

    Στο σκεπτικό του για την απόφασή του αυτή ο οίκος αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω μιας προσπάθειας να εξαλείψει μακρόχρονες μακροοικονομικές ανισορροπίες και δεν υπήρξε επανάληψη των καθυστερήσεων στις εκταμιεύσεις δόσεων του δανείου της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που καταγραφόταν τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, οι αναλυτές του Φιτς αναμένουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα μετά την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής θα έχουν επιτυχή κατάληξη ως το τέλος του έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 December 2013 - 19:30:27 UTC