Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση εσόδων του ΙΚΑ τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος για τη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
  • [03] Τροπολογία για τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα δάνεια» καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Αντ. Σαμαράς: Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης
  • [05] Άνοιξε ο δρόμος μπροστά από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [06] Διαγωνισμός τραγουδιού για ... καναρίνια
  • [07] Ξεκινά το απόγευμα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό
  • [08] Ο. Ρεν: Η Ρώμη προχωρεί υπερβολικά αργά στη μείωση του χρέους της
  • [09] Το γουάν έγινε το δεύτερο πλέον χρησιμοποιούμενο νόμισμα στο διεθνές εμπόριο

  • [01] Αύξηση εσόδων του ΙΚΑ τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας

    Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, τα έσοδα του ΙΚΑ για την απασχόληση παρουσιάζουν αύξηση τον μήνα Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή. Ο υπουργός τόνισε ότι η πολύ θετική εξέλιξη παρατηρήθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα, μετά τον Σεπτέμβριο και συνδέεται άρρηκτα με την επιβολή του υψηλού προστίμου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Ενημέρωσε, παράλληλα, ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου έως την 31η Οκτωβρίου ανήλθαν σε των 5,9 εκατ. ευρώ.

    Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως κινείται με ταχύτητα για να βελτιωθούν οι εισπρακτικές δυνάμεις του ασφαλιστικού συστήματος, εξήγησε πως δεν θα κάνει δεκτή καμία τροπολογία και ανακοίνωσε την κατάθεση -αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού- άλλου νομοσχεδίου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που προέκυψαν από τη διαβούλευση. Προανήγγειλε, ωστόσο, την κατάθεση δύο υπουργικών τροπολογιών με τις οποίες «κλείνει το παράθυρο μέσα από το οποίο γινόταν η εισφοροδιαφυγή», βελτιώνεται η υφιστάμενη ρύθμιση των ασφαλιστικών ταμείων και ενισχύονται οι ελεγκτικούς μηχανισμούς του ασφαλιστικού συστήματος.

    [02] Στις Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος για τη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

    Στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος. Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ισπανίας και της Γεωργίας.

    Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, θα λάβει μέρος στις συζητήσεις για το μέλλον της ευρωατλαντικής συνεργασίας και την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του 2014, καθώς και για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ.

    [03] Τροπολογία για τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα δάνεια» καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας χαρακτήρισε το θέμα των πλειστηριασμών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Όπως είπε «χρειάζεται άμεση και ξεκάθαρη λύση» και ανακοίνωσε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί και θα καταθέσει, άμεσα, τροπολογία σχετικά με το θέμα, «ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας».

    Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο σκέλη: πρώτον, παρατείνει την προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 και, δεύτερον, απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων που συνήφθησαν μεταξύ Ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών.

    [04] Αντ. Σαμαράς: Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2013, το προεδρείο της ΕΣΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον οποίο παρέδωσε την Έκθεση μαζί με υποστηρικτικό υλικό.

    Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά και προσκάλεσε την ΕΣΕΕ σε έναν διευρυμένο διάλογο με τους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων, στον οποίο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εμπορική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

    Σε χαιρετισμό που έστειλε χθες στην απογευματινή εκδήλωση για την παρουσίαση της έκθεσης ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά. Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι αναγκασθήκατε να απολύσετε προσωπικό ή και να αφήσετε απλήρωτες τις εισφορές σας για να πληρώνετε το προσωπικό. Εργαζόμαστε νύχτα και ημέρα και, ήδη σήμερα, το φως στο τέλος του τούνελ είναι ορατό σε κρίσιμους δείκτες της οικονομίας, που έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά σε όλους και αυτό θα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάσχεση του κλίματος αβεβαιότητας που καθήλωσε το εμπόριο και, μαζί του, την ελληνική οικονομία.

    Η βεβαιότητα ότι τα χειρότερα πέρασαν θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης που θα ξαναδώσει πνοή στο ελληνικό εμπόριο. Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης που, με τη βοήθεια όλων, μπορεί και πρέπει να πάρει πιο ισχυρή μορφή. Περιμένουμε πολλά από εσάς, το ελληνικό λιανικό εμπόριο, όχι μόνο από τις ξένες επενδύσεις».

    [05] Άνοιξε ο δρόμος μπροστά από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγη ώρα η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας, που είχε κλείσει από σχολικούς φύλακες, οι οποίοι είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις ώθησαν τους διαδηλωτές προς το πεζοδρόμιο απέναντι από το υπουργείο, ενώ ένταση προκλήθηκε όταν αστυνομικοί, με τη συνδρομή μονάδων της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σήκωσαν τους διαδηλωτές που κάθονταν στο οδόστρωμα.

    Στο σημείο της συγκέντρωσης βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για συμπαράσταση στους διαδηλωτές.

    Διαδηλώτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία από τη χρήση χημικών και μονάδα του ΕΚΑΒ της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

    [06] Διαγωνισμός τραγουδιού για ... καναρίνια

    Τον τελευταίο καιρό εξασκούν τη φωνή τους και προετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό. Εκεί θα βρεθούν ενώπιον των κριτών από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίοι γνωρίζουν καλά να ξεχωρίζουν ακόμη και την παραμικρή διαφορά στη χροιά, τον τόνο, τη μελωδία και το χρώμα της φωνής των καναρινιών.

    Οι διαγωνιζόμενοι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργανώνει ο Σύλλογος Καναρινόφιλων Βορείου Ελλάδος, από τις 5 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, στο κτίριο της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα, θα παραταχθούν σε τετράδες ενώπιον των κριτών και θα πρέπει να "τραγουδήσουν" μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν ξεκουραστεί τουλάχιστον για δύο μέρες πριν από το πρωτάθλημα.«Υπάρχουν δε συγκεκριμένες κατηγορίες φωνών, η "χαρτζ" για τα πιο χαμηλόφωνα πουλιά, η "μαλινουά" για λίγο δυνατότερες φωνές και η "τιμπράντο" για τις ακόμη δυνατότερες» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καναρινόφιλων Βορείου Ελλάδος Συμεών Τσακπίνογλου.

    [07] Ξεκινά το απόγευμα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

    Στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει το απόγευμα η συζητηση για τον προϋπολογισμό του 2014.

    Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το Σαββάτο τα μεσάνυχτα με την καθιερωμέμη ονομαστική ψηφοφορία, ενώ θα προηγηθούν οι ομιλίεςτου πρωθυπουργού και των προέδρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    [08] Ο. Ρεν: Η Ρώμη προχωρεί υπερβολικά αργά στη μείωση του χρέους της

    Η Ιταλία σέβεται τις δεσμεύσεις της για το δημόσιο έλλειμμα, αλλά προχωρεί υπερβολικά αργά στη μείωση του δημόσιου χρέους της, εκτιμά ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα».

    Σύμφωνα με τον Ρεν, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους ως 12 δισεκ. ευρώ που παρουσιάσθηκε πρόσφατα από την ιταλική κυβέρνηση δεν θα προσφέρει παρα «μικρή συμβολή» στη βελτίωση του οικονομικού συστήματος και στη μείωση του χρέους. Για την Ιταλία, η οποία βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια σε ύφεση, υπάρχει «ακραία ανάγκη να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της και στην ανταγωνιστικότητά της», υπογράμμισε. «Αν επιτύγχανε αληθινά να μεταρρυθμίσει το οικονομικό και δικαστικό σύστημά της, θα μπορούσε να καταγράψει μια πιο ισχυρή ανάπτυξη απ' αυτή πολλών άλλων χωρών», κατέληξε ο Ρεν.

    [09] Το γουάν έγινε το δεύτερο πλέον χρησιμοποιούμενο νόμισμα στο διεθνές εμπόριο

    Το κινέζικο γουάν ξεπέρασε το ευρώ και έγινε το δεύτερο πλέον χρησιμοποιούμενο νόμισμα για τη χρηματοδότηση του παγκόσμιου εμπορίου το 2013, σύμφωνα με την εταιρεία Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) που παρέχει τα σχετικά στοιχεία, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

    Το γουάν κατέγραψε ένα ποσοστό 8,66% όσον αφορά στις πιστωτικές επιστολές (letters of credit) και τις εισπράξεις τον Οκτώβριο έναντι 6,64% του ευρώ, ανακοίνωσε η Swift. Η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Γερμανία και η Αυστραλία ήταν οι κύριοι χρήστες του γουάν στη χρηματοδότηση του εμπορίου, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι το ποσοστό του γουάν στη χρηματοδότηση του διεθνούς εμπορίου τον Ιανουάριο του 2012 ήταν 1,89% έναντι 7,87% του ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 December 2013 - 11:30:24 UTC