Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης
  • [03] Ελεύθερη η είσοδος σε καθηγητές και φοιτητές, λένε οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ
  • [04] Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία
  • [05] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις
  • [06] Σε καθεστώς πτώχευσης το Ντιτρόιτ
  • [07] Μόνο το 1% των εγγράφων του Σνόουντεν δημοσιεύθηκε στη Guardian

  • [01] Ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού

    Με αποκλίσεις ακόμα και σε βασικές προϋποθέσεις ανάγνωσης του προϋπολογισμού του 2014, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης επί του σχετικού νομοσχεδίου.

    Για τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλογιάννη, ο προϋπολογισμός του 2014, συζητείται «σε ένα περιβάλλον σταδιακής μακροοικονομικής και δημοσιονομικής σταθερότητας, που είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχει πάρει αυτή η κυβέρνηση και υλοποιεί το τελευταίο ενάμιση χρόνο». Ριζικά διαφορετική υπήρξε η ανάγνωση του γενικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο κος Τσακαλώτος παρατήρησε πως το πλεόνασμα για το έτος 2013, δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί, καθώς αμφισβητείται, τόσο απ' τους συμβούλους της Α. Μέρκελ, όσο και από τον ΟΟΣΑ.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης

    Θέματα μετανάστευσης και ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Νορβηγίδα ομόλογό του Έρνα Σόλμπεργκ.

    Οι δύο ηγέτες μίλησαν και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. «Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης η Ελλάδα μπαίνει στα πιο σίγουρα νερά της ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Εντυπωσιασμένη που οι Έλληνες, όπως είπε, άντεξαν τόσα πολλά, δήλωσε η κ. Σόλμπεργκ και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει περιορίσει τα ελλείμματά της κάνοντας λόγο για σημαντικές επιτυχίες.

    [03] Ελεύθερη η είσοδος σε καθηγητές και φοιτητές, λένε οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

    Τη διαβεβαίωση ότι καθηγητές και φοιτητές μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, παρέχει ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, με ανακοίνωσή τους, διαψεύδοντας παράλληλα ότι μέλη του εμποδίζουν την είσοδο στους χώρους του Ιδρύματος.

    Σημειώνεται, ότι προ ημερών η Ένωση Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής διαπίστωνε πως πολλά μέλη ΔΕΠ δεν είχαν πρόσβαση στους χώρους εργασίας τους και καλούσε τα θεσμικά όργανα της σχολής να απαιτήσουν τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας από τους απεργούς, προκειμένου να προχωρήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών και να εξασφαλιστεί η άνετη και ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους εργασίας όλων των μελών ΔΕΠ.

    [04] Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

    Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, που φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ. Το μεσημέρι, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Στο μεταξύ, στις 677 έχουν φτάσει οι κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κυρίως για δένδρα που έπεσαν στην Αττική, αλλά και για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που ξεκόλλησαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

    [05] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις

    Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η πολύωρη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία κυριάρχησε η παραπομπή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση. Οι πρυτάνεις αποχώρησαν από το υπουργείο έπειτα από τρεις ώρες για να συνεδριάσουν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. «Ζητήσαμε από τον υπουργό την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη» δήλωσε ο προεδρεύων του συντονιστικού των πρυτάνεων, πρύτανης του ΑΠΘ, Ι. Μυλόπουλος.

    [06] Σε καθεστώς πτώχευσης το Ντιτρόιτ

    Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι η πόλη του Ντιτρόιτ μπορεί να τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης και άρα να επαναδιαπραγματευθεί το υπέρογκο χρέος της, ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προστατευμένη από τις απαιτήσεις των πιστωτών της.

    Αξιωματούχοι του Ντιτρόιτ, στην πολιτεία Μίσιγκαν, υπέβαλαν αίτηση για να τεθεί η πόλη σε καθεστώς πτώχευσης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους στον δήμο, τους συνταξιούχους του δήμου και τους ομολογιούχους και παράλληλα να διατηρήσει τις βασικές της υπηρεσίες προς τους δημότες.

    [07] Μόνο το 1% των εγγράφων του Σνόουντεν δημοσιεύθηκε στη Guardian

    Μόλις το 1% των απόρρητων εγγράφων που διέρρευσε ο σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν έχουν δημοσιευθεί στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ενώ τα υπόλοιπα έγγραφα παραμένουν ασφαλή, όπως δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας Άλαν Ράσμπριτζερ που κατέθεσε σήμερα σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

    Καταθέτοντας στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων στο πλαίσιο της έρευνάς της για την αντιτρομοκρατία, ο Ράσμπριτζερ υπερασπίστηκε την απόφασή του να δημοσιεύσει τα απόρρητα έγγραφα, την ώρα που κάποιοι βουλευτές υπονόησαν ότι βοήθησε τους τρομοκράτες δημοσιοποιώντας απόρρητες πληροφορίες και δίνοντάς τα σε άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς. «Νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχουμε δημοσιεύσει 26 έγγραφα από τα 58.000 που έχουμε δει, ή περισσότερα από 58.000. Οπότε έχουμε κάνει συγκεκριμένες επιλογές για το τι θα δημοσιεύσουμε», σημείωσε ο Ράσμπριτζερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 December 2013 - 19:30:25 UTC