Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα, εκτός από ένα
  • [02] Π. Καψής: Δεν χρειαζόμαστε βεντέτες στην κεντροαριστερά
  • [03] Ν. Μαριάς: Καταστροφικός για την οικονομία της χώρας και την κοινωνία ο προϋπολογισμός
  • [04] Διαφωνεί ο Φώτης Κουβέλης με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ
  • [05] Αλ. Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» τo θέμα των πλειστηριασμών
  • [06] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ζ. Μπαρόζο
  • [07] Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων για τους αστέγους λόγω κρύου
  • [08] Έως τις 6 Φεβρουαρίου η μεταφορά δηλώσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων από τον παλιό, στον νέο νόμο
  • [09] Αναμένεται άρση του απαγορευτικού απόπλου, το απόγευμα
  • [10] Υπέρ της καθιέρωσης αναλογικών διοδίων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
  • [11] Κατά της παραπομπής Πελεγρίνη τάχθηκε η σύγκλητος του ΕΚΠΑ
  • [12] Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου
  • [13] Ο νεογέννητος Χρήστος εκπληρώνει μία υπόσχεση φιλίας που δόθηκε στον Έβρο
  • [14] Ο δήμος Ζακύνθου θα πληρώσει τους λογαριασμούς όσων η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα
  • [15] Στρεβλώσεις στην αγορά οπωροκηπευτικών οδηγούν διαχρονικά σε αυξήσεις τιμών
  • [16] SZ: Δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους ακόμη και πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας επιδιώκει η Αθήνα
  • [17] Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη στην ευρωζώνη
  • [18] Στο 1,7 δισ. ευρώ το πρόστιμο στις έξι τράπεζες που εμπλέκονται σε υπόθεση χειραγώγησης επιτοκίων
  • [19] Ο Φρανσουά Ολάντ υποβλήθηκε το 2011 σε εγχείρηση προστάτη
  • [20] «Λιτή, απλή και χωρίς... φλυαρίες η εικόνα που επιλέξαμε για την παραλία της Θεσσαλονίκης»
  • [21] Πρωτοποριακός τροχός μετατρέπει το ποδήλατό σας σε υβριδικό
  • [22] «Βαριά καμπάνα» σε Ολυμπιακό, Μπέγκιτς, Πρίντεζη από την Ευρωλίγκα

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα, εκτός από ένα

    Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    «Η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Μπαρόζο. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014, βρίσκεται στον σωστό δρόμο να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ παράλληλα βελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα.

    "Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα του Μαραθώνιου", είπε χαρακτηριστικά, ο Ζ. Μπαρόζο.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την «εντυπωσιακή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί όχι μόνο σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και σε διαρθρωτικές. Τόνισε ότι το πρόγραμμα κάθε άλλο παρά έχει εκτροχιαστεί. Αντιθέτως, όπως είπε, η Ελλάδα έχει επιτύχει τους στόχους και το πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνεται ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

    Συνεχίζοντας, ο Α. Σαμαράς είπε ότι έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η Τρόικα, εκτός από ένα. Δήλωσε, πάντως, αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση της Τρόικας θα ολοκληρωθεί θετικά.

    [02] Π. Καψής: Δεν χρειαζόμαστε βεντέτες στην κεντροαριστερά

    «Δεν χρειαζόμαστε σήμερα βεντέτες στην κεντροαριστερά, ούτε ξεκαθάρισμα λογαριασμών του παρελθόντος» τονίζει ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είναι η στιγμή να βάλει ο καθένας πλάτη για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση. Είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παγίδα των κόκκινων γραμμών και να κάνουμε θετικές και συγκεκριμένες προτάσεις που θα αποτελέσουν και την προϋπόθεση συνεργασίας με τα άλλα κόμματα» σημειώνει ο κ. Καψής και προσθέτει: «Είναι απόλυτα αναγκαίο ένα ισχυρό κεντροαριστερό κόμμα.

    Είναι αναγκαίο για την πολιτική σταθερότητα, για να υπάρξει μια πολιτική δύναμη που να εκφράζει και την ευρωπαϊκή πολιτική και την μεταρρυθμιστική δυναμική που χρειάζεται η χώρα, μαζί με την δικαιοσύνη και την κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτή είναι η πεμπτουσία της αριστεράς και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στρατευθούν όλοι όσοι πιστεύουν στην κεντροαριστερά».

    [03] Ν. Μαριάς: Καταστροφικός για την οικονομία της χώρας και την κοινωνία ο προϋπολογισμός

    «Καταστροφικό για την οικονομία της χώρας και την κοινωνία ακόμη περισσότερο» χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Στα κεντρικά σημαντικά θέματα του μνημονίου και της αφαίμαξης των κοινωνικών εισοδημάτων και της μνημονιακής πορείας της χώρας η κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στις απαιτήσεις των δανειστών. Άλλωστε και ο προϋπολογισμός του 2014 είναι εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου» σημειώνει ο κ. Μαριάς.

    Ερωτηθείς για το θέμα των συνεργασιών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Μαριάς τονίζει:

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν να υπάρξει ένα ενωτικό αντιμνημονιακό μήνυμα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά το εάν αυτό θα γίνει, σε ποιες περιοχές θα γίνει, θα εξαρτηθεί από τις ίδιες τις δυνάμεις της κοινωνίας και τις δυνάμεις των ΑΝΕΛ τοπικά, που θα επιλέξουν υπό ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις και εάν μπορούν να συνεργασθούν με άλλες δυνάμεις, όπως σας είπα του αντιμνημονιακού, πατριωτικού δημοκρατικού τόξου και ιδίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με άλλες δυνάμεις που ανήκουν σε αυτό το τόξο... Αυτήν την προσπάθεια, αυτήν την προσέγγιση μιας ενδεχόμενης συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, τη χαρακτηρίζω ως αντιμνημονιακό πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο της μεταβλητής γεωμετρίας. Δηλαδή αλλού μπορείς να συνεργασθείς, αλλού ενδεχόμενα μπορούμε να έχουμε μία αυτοδύναμη κάθοδο των ΑΝΕΛ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές... «Στις Ευρωεκλογές είναι δεδομένο, όπως και στις Εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν, ότι οι ΑΝΕΛ θα κατέβουν αυτόνομα στον εκλογικό στίβο και θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

    [04] Διαφωνεί ο Φώτης Κουβέλης με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

    Με κατηγορηματικό τρόπο ο Φώτης Κουβέλης τόνισε στη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ότι η ΔΗΜΑΡ είναι εναντίον τηςδιαθεσιμότητας των γιατρών και κατά μείζονα λόγο εναντίον των απολύσεων.

    Στη συνάντησή του με τη διοίκηση του ΙΣΑ υπό τους Γ. Πατούλη και τον Στ. Τσούκαλο πρόεδρο και γραμματέα, αντίστοιχα, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα μέλη του ΙΣΑ, Ν. Μπατάκης, Φ. Πατσουράκος και Γ. Μαρίνος. Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιωννοσοκομείων και της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας.

    [05] Αλ. Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» τo θέμα των πλειστηριασμών

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία είναι ίσως η σημαντικότερη κόκκινη γραμμή, την οποία, αν δεν είναι διατεθειμένη να θέσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να τη θέσει η κοινωνία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τη διοικητική επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση στην πρόταση που κατέθεσε χθες το κόμμα του στη Βουλή.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επειδή έχουν περάσει 24 ώρες από την κατάθεση και τη δημοσιοποίηση της πρότασης, «αλλά δεν έχω ακούσει καμία συγκεκριμένη θέση από την κατά τα άλλα λαλίστατη σε διάφορα ζητήματα κυβέρνηση, θέλω να καλέσω για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση» και αναρωτήθηκε «αν θα στηρίξει, θα ψηφίσει η κυβέρνηση, η κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στη Βουλή, τη συγκεκριμένη τροπολογία ή θα συνεχίζεται αυτό το κρυφτούλι με την τρόικα».

    Η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ και ο κ. Τσίπρας συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του θεωρεί σημαντικό να στηριχθεί ο θεσμός του Επιμελητηρίου. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσέθεσε, πιστεύουμε ότι μπορεί να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα θετικό ρόλο στην αναγκαία διαδικασία της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας μας και στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση- και είναι σε όλους μας κατανοητό ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση αν δεν στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

    [06] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ζ. Μπαρόζο

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίοςσυναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Όπως έγινε ήδη γνωστό, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους τέσσερις άξονες, ανάπτυξη, συνοχή, τραπεζική ενοποίηση και μεταναστευτική πολιτική, πάνω στους οποίους θα κινηθεί η ελληνική προεδρία. Κατά την ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί και στις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

    [07] Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων για τους αστέγους λόγω κρύου

    Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων έλαβε ο δήμος Αθηναίων, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, αποφασίστηκε να τεθούν, από σήμερα, σε 24ωρη λειτουργία δύο θερμαινόμενοι χώροι του δήμου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο ξενώνας αστέγων.

    Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35), τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 (210- 8624449) και το Υπνωτήριο του δήμου Αθηναίων, στην οδό Αλικαρνασσού 49, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στο Υπνωτήριο, εκτός από διανυκτέρευση παρέχονται πρόσβαση σε συσσίτιο, γιατροί και χρήση λουτρού. Στους χώρους θα βρίσκονται κοινωνικοί επιστήμονες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι), φύλακες, εθελοντές και θα υπάρχουν 150 υπνόσακοι.

    Επίσης, στα έκτακτα μέτρα περιλαμβάνεται η 24ωρη λειτουργία της τετραψήφιας τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης του δημότη, 1595, ως γραμμή ενημέρωσης για άστεγους συμπολίτες μας και τυχόν έκτακτες ανάγκες.

    [08] Έως τις 6 Φεβρουαρίου η μεταφορά δηλώσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων από τον παλιό, στον νέο νόμο

    Στις 6 Φεβρουαρίου του 2014 ορίστηκε η προθεσμία μεταφοράς δηλώσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων από τον παλιό νόμο 4014/2011 στον νέο νόμο 4178/2013, για όσες εκ των οποίων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή βρίσκονταν σε κατάσταση αρχικής υποβολής, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του νόμου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Ταυτόχρονα, όπως διευκρινίστηκε από τον υπουργό αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, «η πολιτεία δεν θα επιδείξει πλέον καμία ανοχή σε τυχόν προσπάθεια δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων».

    [09] Αναμένεται άρση του απαγορευτικού απόπλου, το απόγευμα

    Άρση του απαγορευτικού του απόπλου για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αναμένεται μετά τις 17:00, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και σταδιακής εξασθένησης των ανέμων στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή Αγία Μαρίνα- Νέα Στύρα, Ρίο- Αντίριο, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή.

    Πάντως, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, πριν την αναχώρησή τους.

    [10] Υπέρ της καθιέρωσης αναλογικών διοδίων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

    Υπέρ της καθιέρωσης αναλογικών διοδίων τάχθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με παρέμβασή του σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά τη συμφωνία επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών έργων.

    Αφορμή για την παρέμβαση του υπουργού έδωσε η ακρόαση φορέων που είχαν κληθεί στην επιτροπή, επισημαίνοντας, στη συντριπτική πλειονότητά τους, το ζήτημα των χρεώσεων των διοδίων. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής, Ιωάννης Σγουρός, δήλωσε ότι η επανεκκίνηση των έργων είναι απαραίτητη αλλά δεν θα πρέπει να γίνει καμία αύξηση στην τιμή των διοδίων.Και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε ότι τα έργα είναι απαραίτητα, αλλά δεν πρέπει πέσει και άλλο βάρος στις πλάτες των πολιτών. «Όχι» στην αύξηση της τιμής των διοδίων και στη δημιουργία νέων σταθμών, είπαν οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Διονύσου, Ωρωπού, Μεγαρέων και Χαλκιδέων.

    [11] Κατά της παραπομπής Πελεγρίνη τάχθηκε η σύγκλητος του ΕΚΠΑ

    Κατά της παραπομπής του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνη, στο πειθαρχικό συμβούλιο, τάχθηκε η σύγκλητος του ιδρύματος, που συνεδρίασε σήμερα για το θέμα αυτό υπό την προεδρία του αρχαιότερου κοσμήτορα του ΕΚΠΑ. H απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από τα 25 μέλη της συγκλήτου, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

    Η σύγκλητος δηλώνει, επίσης, ότι είναι αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος θα συνεδριάσουν αύριο στις 10 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΜΠ.

    Αυτή την ώραο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλοςσυναντάται με εκπροσώπους της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων.

    [12] Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου

    Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν, σήμερα το μεσημέρι, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη, καλούν τον υπουργό Υγείας «να εγκαταλείψει την εμμονή για ανθρωποθυσίες» και ζητούν την έναρξη αξιόπιστου διαλόγου.

    [13] Ο νεογέννητος Χρήστος εκπληρώνει μία υπόσχεση φιλίας που δόθηκε στον Έβρο

    «Sam Christ είναι το όνομα του μικρού μας αγοριού. Η οικογένεια μας δεν θα σε ξεχάσει ποτέ Χρήστο» γράφει η φωτογραφία που έστειλαν δύο Σύροι, η 24χρονη Μάργουαν και ο συνομήλικος σύζυγός της Γιούσεφ, στον Χρήστο Χριστακούδη, τον επικεφαλής του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο του Έβρου.

    Όπως είχαν υποσχεθεί, έδωσαν το όνομά του στο μωρό τους που γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου σε χώρα της βόρειας Ευρώπης, μακριά από τη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία. Η Μάργουαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον περασμένο Απρίλιο για το γεμάτο δυσκολίες και κινδύνους ταξίδι που τους έφερε στην Ελλάδα, είχε τονίσει: «Ο σύζυγός μου, θέλει να ονομάσουμε το μωρό Χρήστο αν είναι αγόρι, ή Χριστίνα αν είναι κοριτσάκι. Συμπάθησε πολύ τον Χρήστο. Ήταν πολύ φιλικός. Ενδιαφέρθηκε πολύ για εμάς. Ενδιαφερόταν για όλους στο Φυλάκιο».

    Είναι ένα «ευχαριστώ» προς εκείνον, που κοντά του στο ΚΕΠΥ, ένιωσαν ασφάλεια και ζεστασιά, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. «Είμαι ένας εξαιρετικά ευτυχισμένος άνθρωπος και πολύ συγκινημένος» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χριστακούδης, αφού πληροφορήθηκε τα νέα και είδε τη φωτογραφία του νεογέννητου με την αφιέρωση.

    [14] Ο δήμος Ζακύνθου θα πληρώσει τους λογαριασμούς όσων η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα

    Επιστολή στη ΔΕΗ έστειλε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς που έχουν λήξει και επειδή δεν πληρώθηκαν έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης. Στόχος της ενέργειας της δημοτικής αρχής είναι να πληρώσει το ρεύμα για να μην μείνουν οικογένειες στο σκοτάδι μέσα στις γιορτές.

    Με σχετικό έγγραφο που έστειλε ο δήμαρχος προς την υπεύθυνη της ΔΕΗ στον νομό, 'Αννα Καμβάση, ζητεί στοιχεία αυτών των καταναλωτών και ενημερώνει ότι προτίθεται να πληρώσει για την τρέχουσα χρονιά.

    [15] Στρεβλώσεις στην αγορά οπωροκηπευτικών οδηγούν διαχρονικά σε αυξήσεις τιμών

    Στρεβλώσεις στην αγορά οπωροκηπευτικών που οδηγούν διαχρονικά και σε αυξήσεις τιμών, διαπιστώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν και οι τιμές αποκλιμακώνονται σταδιακά από το 2010.

    Αυτά προκύπτουν από κλαδική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην παραγωγή, εμπορία, διανομή και λιανική πώληση νωπών οπωροκηπευτικών, για τη χρονική περίοδο από το 2005 έως και το 2011.

    Ειδικότερα, εξετάστηκαν η διάρθρωση της εφοδιαστικής αλυσίδας των νωπών οπωροκηπευτικών και το ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της, η διαμόρφωση και διακύμανση των τιμών, του κόστους και των περιθωρίων κέρδους στα διάφορα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και ο βαθμός μετακύλισης των τιμών από το επίπεδο του παραγωγού έως το επίπεδο του καταναλωτή.

    Η κλαδική έρευνα επικεντρώθηκε σε δείγμα επτά οπωροκηπευτικών προϊόντων, και συγκεκριμένα στα μήλα, πορτοκάλια, ροδάκινα, πατάτες, τομάτες, αγγούρια και τα μαρούλια.

    [16] SZ: Δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους ακόμη και πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας επιδιώκει η Αθήνα

    Δέσμευση από τους διεθνείς πιστωτές για την προοπτική περαιτέρω ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους, θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και πριν από την ανάληψη από την Αθήνα της προεδρίας τις Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», η οποία, ωστόσο, επικαλούμενη πηγές του Eurogroup, σημειώνει ότι «κάτι τέτοιο είναι αδύνατο».

    Μια συμφωνία θα υπάρξει «μάλλον αργότερα από ό,τι προγραμματιζόταν», αναφέρει το δημοσίευμα και κάνει λόγο για τις δεσμεύσεις που πρέπει προηγουμένως να υλοποιήσει η Αθήνα.

    [17] Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη στην ευρωζώνη

    Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το τρίτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το προηγούμενο, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη σημείωσε οριακή αύξηση κατά 0,1% και στην «ΕΕ των 28» κατά 0,2%.

    Συγκρίνοντας τα στοιχεία με εκείνα του τρίτου τριμήνου 2012, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε κατά (-0,4%), ενώ στην «ΕΕ των 28» αυξήθηκε κατά 0,1%. Το ίδιο διάστημα, η μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ καταγράφηκε στην Κύπρο (-5,7%), στην Ελλάδα (-3%) και στην Ιταλία (-1,9%), ενώ τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ κατέγραψαν η Ρουμανία (4%) και η Λετονία (3,9%).

    [18] Στο 1,7 δισ. ευρώ το πρόστιμο στις έξι τράπεζες που εμπλέκονται σε υπόθεση χειραγώγησης επιτοκίων

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ σε ομάδα κορυφαίων ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών για τη χειραγώγηση επιτοκίων αναφοράς, όπως το Libor (διατραπεζικό επιτόκιο του Λονδίνου), δήλωσε στο Ρόιτερ πηγή που έχει γνώση του θέματος.

    Οι τράπεζες, στις οποίες θα επιβληθεί το πρόστιμο, είναι η Citigroup, η Deutsche Bank, η Royal Bank of Scotland, JPMorgan, η Barclays και η Societe Generale, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα.

    Εάν το ποσό του προστίμου δεν μεταβληθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή για καταστρατήγηση του ανταγωνισμού που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κατηγορία για τη χειραγώγηση επιτοκίων αφορά, εκτός από το Libor, το διατραπεζικό επιτόκιο του Τόκιο και τα αντίστοιχα επιτόκια της Ευρωζώνης.

    [19] Ο Φρανσουά Ολάντ υποβλήθηκε το 2011 σε εγχείρηση προστάτη

    Ο Φρανσουά Ολάντ υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 σε εγχείρηση προστάτη, μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές για το χρίσμα του σοσιαλιστή υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του 2012, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές, επιβεβαιώνοντας μία πληροφορία που δεν είχε επιβεβιαωθεί δημόσια μέχρι σήμερα.

    «Υποβλήθηκε σε επέμβαση στον προστάτη για αφαίρεση καλοήθους όγκου τον Φεβρουάριο του 2011 η οποία δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική αντιμετώπιση», σύμφωνα με την προεδρία της Δημοκρατίας.

    [20] «Λιτή, απλή και χωρίς... φλυαρίες η εικόνα που επιλέξαμε για την παραλία της Θεσσαλονίκης»

    «Έκοψε» και «έραψε» την εικόνα που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη, το παραλιακό της μέτωπο, χωρίς ποτέ του να ξεχνά ότι βασική «πρωταγωνίστρια» είναι πάντα η θάλασσα. Χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και επιλέγοντας τη λιτότητα που αναδεικνύει τον ανοιχτό ορίζοντα της πόλης, ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης, σε συνεργασία με τον Μπερνάρ Κουόμο (Bernard Cuomo), παρέδωσαν πριν από από λίγες μέρες στους Θεσσαλονικείς το τελευταίο κομμάτι της αναπλασμένης παραλίας.

    «Επιλέξαμε να είμαστε απλοί, χωρίς... φλυαρίες. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να ανταγωνισθεί την εικόνα της θάλασσας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικηφορίδης.

    Καθισμένος σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της παραλίας, μπροστά από το «Μακεδονία Παλλάς», με το μισοφέγγαρο του εικαστικού καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη σχεδόν να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα και με θέα τις εμβληματικές ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, ο κ. Νικηφορίδης εξηγεί τον τρόπο που επανατοποθετήθηκαν τα έργα.

    [21] Πρωτοποριακός τροχός μετατρέπει το ποδήλατό σας σε υβριδικό

    Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ δημιούργησαν έναν πρωτοποριακό τροχό που μπορεί να μετατρέψει ένα οποιοδήποτε ποδήλατο σε υβριδικό.

    Ο τροχός Copenhagen, όπως ονομάζεται, καθώς ο αναβάτης φρενάρει παράγει ενέργεια η οποία αποθηκεύεται προκειμένου να «χρησιμοποιηθεί» όταν ο αναβάτης συναντήσει ανηφόρες στο δρόμο του.

    Πάνω στον τροχό, υπάρχει ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να είναι εφικτή η αποθήκευση ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Ακόμη, ο τροχός δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμος στο κοινό καθώς οι δοκιμές για τη βελτίωσή του συνεχίζονται.

    [22] «Βαριά καμπάνα» σε Ολυμπιακό, Μπέγκιτς, Πρίντεζη από την Ευρωλίγκα

    «Βαριά καμπάνα» επεφύλασαν τα αρμόδια όργανα της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό και τη Γαλατασαράι, σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ παικτών των δύο ομάδων, στην αναμέτρηση της προηγούμενης Πέμπτης, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Πιό συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (θα υποδεχτούν χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ τη Σιένα) και με πρόστιμο 39.000 ευρώ, ενώ ο Μίρζα Μπέγκιτς με τέσσερις και ο Γιώργος Πρίντεζης με τρεις αγωνιστικές, όπως και ο Ποπς Μενσά-Μπονσού. Ο Σλοβένος σέντερ χάνει τα εναπομείναντα τρία ματς της πρώτης φάσης και το πρώτο του Top 16, ενώ θα πληρώσει και 15.000 ευρώ, ο δε Πρίντεζης θα επιστρέψει πλέον στην πρεμιέρα του Top 16 και θα πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ, όπως και ο Βρετανός άσος της Γαλατάσαραϊ. Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 December 2013 - 15:30:30 UTC