Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου
  • [02] ΚΚΕ: «Απαγόρευση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών»
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές
  • [04] Ο Κ. Αρβανιτόπουλος παρέπεμψε τελικά στο πειθαρχικό τον Θ. Πελεγρίνη
  • [05] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά
  • [06] Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνουν αυξήσεις στα διόδια
  • [07] Έως την Παρασκευή η απεργία στο Μετσόβιο
  • [08] Την ερχόμενη Τετάρτη θα αποσφραγιστούν οι προσφορές για τον "Αστέρα"

  • [01] Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου

    Τη φράση «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974, εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967» που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής την ημέρα γιορτής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, επικαλούνται, μεταξύ άλλων, οι ανακρίτριες της υπόθεσης στη διάταξη με την οποία απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισης του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξή τους οι κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου επισημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή διατηρεί μέχρι σήμερα την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, «ήτοι το θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου» καθώς επίσης και την άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας «παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες όψιμες διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου», των βουλευτών και των στελεχών του. Οι δύο ανακρίτριες χρησιμοποιούν την επίμαχη φράση περί της «δημοκρατίας που αποκαταστάθηκε το 1967» ως ένδειξη που καταδεικνύει την ιδεολογία που διακατέχει τη Χρυσή Αυγή και «της εντεύθεν πρακτικής της δράσης της».

    Στον Νίκο Μιχαλολιάκο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανακρίτριες αποδίδουν τον πλήρη έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης.

    [02] ΚΚΕ: «Απαγόρευση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών»

    «Η κυβερνητική πρόταση για σταδιακό ξεπάγωμα των πλειστηριασμών ακόμη και για πρώτη κατοικία σχετικά χαμηλής αντικειμενικής αξίας, καθώς και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της αβεβαιότητας για ένα χρόνο, αφήνουν ανοιχτό το δρόμο σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, συντηρώντας τα αδιέξοδα και την αγωνία όσων, εξαιτίας της φτώχειας και της ανεργίας, δεν μπορούν να αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για το ζήτημα των πλειστηριασμών.

    «Μόνη επίκαιρη είναι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την απαγόρευση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και για ουσιαστική ανακούφιση από τα δυσβάσταχτα δάνεια. Το ΚΚΕ παλεύει έτσι ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μην μείνει απροστάτευτο στα νύχια των τραπεζών και της εφορίας» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές

    Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει, πλέον, εντολή διακυβέρνησης της χώρας εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times. Σε συνέντευξη του σε βρετανικά ΜΜΕ (Financial Times, Reuters, BBC), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «σε αυτές τις ευρωεκλογές, οι πολίτες θα ψηφίσουν χωρίς φόβο, χωρίς τον φόβο της εκστρατείας που έκαναν οι αντίπαλοι μας το 2012, ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όλα θα γίνουν έρημος».

    «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, και φοβάμαι ότι και η Χρυσή Αυγή θα αυξήσει τα ποσοστά της», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εκτίμησε ότι «για την κυβέρνηση θα είναι μια πραγματική καταστροφή». Όπως είπε «ο φόβος του κ. Σαμαρά είναι ότι θα είναι δύσκολο την επόμενη μέρα να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος (του μνημονίου) χωρίς να το στηρίζουν οι πολίτες». Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόβλεψη ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν το τέλος του επόμενου έτους.

    [04] Ο Κ. Αρβανιτόπουλος παρέπεμψε τελικά στο πειθαρχικό τον Θ. Πελεγρίνη

    Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρέπεμψε στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη. Και αυτό ανεξάρτητα από το ότι ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε την μη παραπομπή του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

    [05] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά

    Κανονικά διεξάγονται από το απόγευμα τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και σταδιακής εξασθένησης των ανέμων.

    Ωστόσο, σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου.

    [06] Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνουν αυξήσεις στα διόδια

    «Δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων. Καμία απολύτως», είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέναντι στα δημοσιεύματα των ημερών για επικείμενες αυξήσεις.

    Όπως διευκρίνισε, στη Βουλή, ο κ. Χρυσοχοΐδης, η μόνη νέα πρόβλεψη που περιελήφθη στη συμφωνία για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων είναι αυτή η οποία με διάταξη υποχρεώνει τον παραχωρησιούχο να φέρει σχέδιο εγκεκριμένο και από τις τράπεζες για την εφαρμογή αναλογικών υβριδικών διοδίων, «διότι είναι άδικο να μην υπάρχει τέτοιο σύστημα».

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι δεν αυξάνονται τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, στον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός-Κλειδί, στο τμήμα Καμένα Βούρλα- Ράχες και στον Ε65 γιατί υπάρχει ένα διόδιο στις Θερμοπύλες. «Η μόνη αύξηση διοδίων», είπε ο υπουργός «και αυτό διότι έχει προβλεφθεί στην αρχική σύμβαση, είναι στο τμήμα από Αφίδνες-Καμένα Βούρλα. Όμως, επειδή το πρόβλημα έχει να κάνει με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, θα διασφαλιστεί ότι ο συχνός χρήστης θα έχει έκπτωση 50%».

    [07] Έως την Παρασκευή η απεργία στο Μετσόβιο

    Έως την Παρασκευή αποφάσισαν να απεργήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, απόφαση που είναι πιθανό να αλλάξει, στη διάρκεια της αυριανής γενικής τους συνέλευσης, αν κρίνουν θετικά τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης της Ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, η οποία είναι σε εξέλιξη. Αύριο συνεδριάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. .

    Διαβάστε επίσης:Β 

    Β Κατά της παραπομπής Πελεγρίνη τάχθηκε η σύγκλητος του ΕΚΠΑ

    [08] Την ερχόμενη Τετάρτη θα αποσφραγιστούν οι προσφορές για τον "Αστέρα"

    Την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, θα αποσφραγιστούν από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα, οι βελτιωμένες προσφορές, τις οποίες υπέβαλαν σήμερα τα τρία επενδυτικά σχήματα που έχουν μείνει στην «κούρσα» για τον «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη. Όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική, έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν και εγγυητικά έγγραφα κεφαλαιακής επάρκειας, προκειμένου εν συνεχεία να αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 December 2013 - 17:30:24 UTC