Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απερρίφθη το ενδεχόμενο επιστράτευσης
  • [02] Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών
  • [03] «Όχι» σε συνεργασία σε επίπεδο κορυφής λέει ο Δ. Κουτσούμπας
  • [04] Αιχμές κατά της τρόικας αφήνει ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Νέα απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναστολή κινητοποιήσεων στο Μετσόβιο
  • [06] «Υποσιτίζονται και είναι παιδιά». Τηλεμαραθώνιος της UNICEF τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου
  • [07] Δεν επιτρέπεται η χρήση iPhone για «λόγους ασφαλείας» στον Μπ. Ομπάμα

  • [01] Απερρίφθη το ενδεχόμενο επιστράτευσης

    Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τις όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την επίλυση της κρίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έλαβε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν κι αυτό της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία τους, ως ύστατη λύση προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Ωστόσο, απορρίφθηκε κατηγορηματικά, όπως τόνιζαν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Παιδείας.

    Εξάλλου, με νέα δήλωσή του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κάνει λόγο για «αήθη επίθεση».

    [02] Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών

    Η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού πλαισίου στρατηγικής και δράσης μεταξύ της ΕΕ και των κρατών- μελών, το μεταναστευτικό, οι πρόσφυγες και η βελτίωση των εργαλείων ανταλλαγής καλών πρακτικών ανάμεσα στα κράτη- μέλη, θα είναι οι προτεραιότητες της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών. Τις προτεραιότητες παρουσίασε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

    Πρώτη προτεραιότητα είναι η συνεργασία με τα κράτη- μέλη και η διαβούλευση με το Ευρωκοινοβούλιο για τη διαμόρφωση των στρατηγικών στόχων, όσον αφορά την περίοδο που θα ακολουθήσει το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης. Σχετικά με το μεταναστευτικό και το θέμα των προσφύγων, θα ενταθούν οι προσπάθειες για πιο αποτελεσματική συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες και κυρίως με τις χώρες προέλευσης.

    [03] «Όχι» σε συνεργασία σε επίπεδο κορυφής λέει ο Δ. Κουτσούμπας

    «Συμμαχία ή συνεργασία ή συμπαράταξη πρέπει να γίνει σε επίπεδο κοινωνικών δυνάμεων. Δεν είναι θέμα κορυφής, να καθήσουν να συζητήσουν αρχηγοί και να βρουν ένα, δύο, τρία πράγματα και να συμφωνήσουν σε κάποιες αρχές προγράμματος». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον σταθμό Βήμα FM ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εξηγώντας τη θέση του εναντίον των συμμαχιών.

    Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ διευκρίνισε δε τα εξής: «Αυτή η συμμαχία, εκτός του ότι έχει κοντά ποδάρια και καμία προοπτική, αναμφίβολα έχει πολλές παρενέργειες που τις πληρώνει το εργατικό κίνημα [?] Από την άλλη μεριά, υπάρχουν διαφορές κορυφαίες για κεντρικά πολιτικά ζητήματα και τη φύση του πολιτικού συστήματος που ζούμε - γιατί εμείς λέμε ότι αυτό το σύστημα πλέον έχει φτάσει σε ένα σημείο που σαπίζει συνεχώς και δεν μπορεί να βελτιωθεί πια με επιμέρους μεταρρυθμίσεις. Άλλα πολιτικά κόμματα μπορεί να το θεωρούν έτσι. Εμείς, σ' αυτό είμαστε κάθετοι και επιμένουμε ότι έχουμε δίκιο και προσπαθούμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να ακούσει τι του λέει το ΚΚΕ, διότι θα είναι πια πολύ αργά, όταν αυτό συνειδητοποιηθεί».

    [04] Αιχμές κατά της τρόικας αφήνει ο Ευ. Βενιζέλος

    Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες, μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης, παρουσιάζουμε οικονομικά αποτελέσματα, θέλουμε αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων και θέλουμε αξιόπιστους, έγκυρους αλλά θεσμικούς συνομιλητές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της τρόικας, η οποία φέρεται να επιμένει σε εξωπραγματικές θέσεις.

    Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε στην τρόικα τα αίτια της σημερινής κατάστασης, η οποία -όπως είπε- ανάγεται στο πραγματικό και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της. Και την χαρακτήρισε «υβρίδιο», το οποίο προέκυψε λόγω της κρίσης και από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπόρεσε να προβλέψει το ενδεχόμενο μιας κρίσης.

    Όλα αυτά, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνιστούν αμφισβήτηση του θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, που δεν μπόρεσαν ούτε να προβλέψουν ούτε να αντιμετωπίσουν την κρίση.

    [05] Νέα απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναστολή κινητοποιήσεων στο Μετσόβιο

    Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών με την απεργιακή επιτροπή να τάσσεται υπέρ δυο νέων 24ωρων απεργιών, για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, και το προεδρείο του συλλόγου να αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ σκοπεύουν αύριο να εργαστούν κανονικά.

    Η απόφαση υπέρ της απεργίας λήφθηκε διά βοής και περιλαμβάνει επίσης τη συνέχιση του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο με διαπαραταξιακή επιτροπή των υπαλλήλων. Ο υπουργός Παιδείας έχει διαμηνύσει πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος όσο είναι κλειστό το πανεπιστήμιο.

    Στο μεταξύ, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους κι έτσι θα επιστρέψουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι στο ΕΜΠ λειτουργούν ήδη οι έξι από τις εννέα σχολές του ιδρύματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Απορρίφθηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης

    [06] «Υποσιτίζονται και είναι παιδιά». Τηλεμαραθώνιος της UNICEF τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

    Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, από τις 7 μμ έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα, η Ελληνική Επιτροπή της Unicef, σε συνεργασία με τη Δημόσια Τηλεόραση πραγματοποιεί τηλεμαραθώνιο αγάπης. Ξεχωριστό κομμάτι του τηλεμαραθώνιου θα είναι φέτος η υιοθέτηση τριών ορφανοτροφείων της Ελλάδας, το «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη, το Θηλέων της Λαμίας και το «Χατζηκώνστα» στην Αθήνα.

    Κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθωνίου θα γίνουν συνδέσεις με όλους σχεδόν τους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και με τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών εθνικής εμβέλειας.

    Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στον τηλεμαραθώνιο μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 2121211000 (ισχύει μόνο για τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου), να στέλνου SMS με τη λέξη «ΠΑΙΔΙ» στο 54234, ενώ μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr.

    [07] Δεν επιτρέπεται η χρήση iPhone για «λόγους ασφαλείας» στον Μπ. Ομπάμα

    Η προβληματική καναδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και ασύρματων δικτύων BlackBerry έχει κατ' ανάγκη έναν πολύ πιστό πελάτη: τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Σε συνάντηση που είχε χθες με νέους για την προώθηση του νόμου του για την υγεία, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν του επιτρέπεται να έχει το smart phone της Apple, το διάσημο iPhone, για "λόγους ασφαλείας" παρότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ταμπλέτα της Apple, το iPad.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 December 2013 - 15:30:24 UTC