Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστοί την Παρασκευή από τις 10 πμ τρεις σταθμοί του Μετρό
  • [02] Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα
  • [03] Επ' αόριστον αναστολή των πλειστηριασμών, ζητεί η ΓΣΕΕ
  • [04] Νέα απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναστολή κινητοποιήσεων στο Μετσόβιο
  • [05] Στέλεχος ευρωζώνης: Με εκπλήρωση της τελευταίας εκκρεμότητας η δόση
  • [06] «Η τέχνη πια έχει μόνο ένα νόημα, να μιλάει με ειλικρίνεια»

  • [01] Κλειστοί την Παρασκευή από τις 10 πμ τρεις σταθμοί του Μετρό

    Κλειστοί θα είναι αύριο από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω συγκεντρώσεων στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

    Οι παραπάνω σταθμοί θα λειτουργήσουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

    [02] Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

    Δημοσιεύεται αύριο η τρίτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις, που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού, για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δημόσιους φορείς (επιβλέποντες φορείς).

    Αύριο ξεκινά και η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Η υποβολή των αιτήσεων, η προθεσμία για την οποία λήγει στις 13 του μηνός, γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

    Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 7.400 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 6 μηνών και 15 ημερών -και σε κάθε περίπτωση έως την ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους 2013-2014.

    [03] Επ' αόριστον αναστολή των πλειστηριασμών, ζητεί η ΓΣΕΕ

    Την επ' αόριστον αναστολή πλειστηριασμών της πρώτης και κύριας κατοικίας, ζητά με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, στον Πρωθυπουργό, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στους αρχηγούς των κομμάτων η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Στην επιστολή της, η Συνομοσπονδία εκφράζει την αντίθεσή της στη μονομερή στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των πολιτών, καταθέτει σειρά νομοθετικών προτάσεων για τη διασφάλιση των δανειοληπτών και ζητά να σταματήσει κάθε σκέψη για απελευθέρωση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας, μέχρι την έξοδο της χώρας από την κρίση.

    [04] Νέα απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναστολή κινητοποιήσεων στο Μετσόβιο

    Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών με την απεργιακή επιτροπή να τάσσεται υπέρ δυο νέων 24ωρων απεργιών, για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, και το προεδρείο του συλλόγου να αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ σκοπεύουν αύριο να εργαστούν κανονικά. Η απόφαση υπέρ της απεργίας λήφθηκε διά βοής και περιλαμβάνει επίσης τη συνέχιση του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο με διαπαραταξιακή επιτροπή των υπαλλήλων. Ο υπουργός Παιδείας έχει διαμηνύσει πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος όσο είναι κλειστό το πανεπιστήμιο.

    Στο μεταξύ, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους κι έτσι θα επιστρέψουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι στο ΕΜΠ λειτουργούν ήδη οι έξι από τις εννέα σχολές του ιδρύματος.

    Σε ανωμοτί κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου για παράβαση καθήκοντος, καλείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδ. Πελεγρίνης.

    Διαβάστε επίσης: Απορρίφθηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης

    [05] Στέλεχος ευρωζώνης: Με εκπλήρωση της τελευταίας εκκρεμότητας η δόση

    Την εκπλήρωση της τελευταίας εκκρεμότητας που αφορά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης ή του κλεισίματος κρατικών βιομηχανιών, αναμένει το Eurogroup από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να προχωρήσει στην εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ. Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ενδεχομένως η τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. «Αναμένουμε την επιβεβαίωση των ελληνικών Αρχών ότι ολοκληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η επιβεβαίωση αυτή εκκρεμεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ευρωζώνης. Ερωτηθείς στη συνέχεια, ποια ακριβώς είναι τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν ικανοποιηθεί, απάντησε ότι εκκρεμεί μόνο ένα, το οποίο αφορά την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο κρατικών βιομηχανιών.

    [06] «Η τέχνη πια έχει μόνο ένα νόημα, να μιλάει με ειλικρίνεια»

    Αναμφισβήτητα, είναι το πρόσωπο των ημερών. Με τις διακρίσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, ο 36χρονος δημιουργός, του οποίου τη «μαεστρία» στην ταινία «Miss Violence» επαινούν τα διεθνή μέσα, δεν εφησυχάζει.

    Ντυμένος στα μαύρα -όπως συνηθίζει στις δημόσιες εμφανίσεις του- και με τη σεμνότητα να τον χαρακτηρίζει, ο Αλέξανδρος Αβρανάς βρέθηκε στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο του φετινού TEDxAthens και μίλησε για τους λόγους και τους προβληματισμούς που τον οδήγησαν να γυρίσει τη συγκεκριμένη ταινία, η οποία σηκώνει το πέπλο μιας ενδοοικογενειακής τραγωδίας.

    «...Νομίζω ότι η τέχνη πια έχει μόνο ένα νόημα, να μιλάει με ειλικρίνεια σε μια κοινωνία η οποία έχει γεμίσει από ψέματα και χρειάζεται να ανανεωθεί... Ο κινηματογράφος είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για πράγματα που μας απασχολούν, ν' ακούσουμε αλήθειες που τόσο καιρό μας έκρυβαν ή που τόσο καιρό εμείς οι ίδιοι δεν θέλαμε να δούμε..», είπε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 December 2013 - 17:30:24 UTC