Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τον φιλέλληνα Μαντέλα μιλά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο φίλος του Γ. Μπίζος
  • [02] Χωρίς λεωφορεία το κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • [03] Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις υπερκάλυψαν τον στόχο, στην Πορτογαλία
  • [04] Ελαμψε και πάλι ο Κουφός
  • [05] Επιμένει η Ιντερ για τον Ντζέκο

  • [01] Για τον φιλέλληνα Μαντέλα μιλά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο φίλος του Γ. Μπίζος

    Ο Νέλσον Μαντέλα έλεγε συχνά ότι «η Ελλάδα είναι μητέρα της δημοκρατίας και θα ήθελε η Νότια Αφρική να γίνει μιά από τιςνέες θυγατέρες της» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 87χρονος Γιώργος Μπίζος, ο πιο στενός φίλος, συνεργάτης και δικηγόροςτου Νέλσονα Μαντέλα, ο πιο τακτικός επισκέπτης του στα 27 χρόνια της φυλάκισήςτου. Ο μεγάλος Έλληνας από το Βασιλίτσι της Μεσσηνίας, που έφτασε στη Νότια Αφρική μετανάστης κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Έλληνας που έμαθε στο πλευρό του Μαντέλα να πολεμά μαζί του για το δίκιο, την κατάργηση του απαρτχάιντ και των φυλετικών διακρίσεων, για τα δικαιώματα των αδυνάτων και τη Δημοκρατία.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Μπίζο ίσως στη δυσκολότερη στιγμή της ζωής του. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Νέλσονα Μαντέλα. Ήταν στο σπίτι τού «στρατιώτη της ελευθερίας», όπου είχε μεταβεί για να συλλυπηθεί την οικογένεια του εκλιπόντος. Δέχθηκε να μιλήσει, αν και η φωνή του δύσκολα έβγαινε από τη συγκίνηση.

    «Να πείτε εκεί στην πατρίδα ότι ο Νέλσον Μαντέλα ήταν θερμός φιλέλληνας. Θυμάμαι που, ως πρόεδρος, είχε πει ότι η Ελλάδα είναι μητέρα της Δημοκρατίας και θα ήθελε η Νότια Αφρική να γίνει μια από τις νέες θυγατέρες της».

    Ο κ. Μπίζος περιγράφει τη σκηνή όταν ο Μαντέλα ήρθε στην Αθήνα το 2002 και αντίκρυσε για πρώτη φορά τον Παρθενώνα από το παράθυρο του ξενοδοχείου του. «Κοίταξε τον Παρθενώνα, κοίταξε και ξανακοίταξε και μου είπε: "Γιώργο, πιστεύω ότι το έχω δει αυτό το θαύμα πριν". Δεν το είχε δει πριν, αλλά στο πνεύμα του ο Παρθενώναςήταν το σύμβολο της Δημοκρατίας, το οποίο είχε στο μυαλό του».

    [02] Χωρίς λεωφορεία το κέντρο της Θεσσαλονίκης

    Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς από τις 5 τα ξημερώματα ολόκληρος ο νομός έμεινε χωρίς λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

    Στους δρόμους κινούνται μόνο τα δύο λεωφορεία του ΟΑΣΘ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια κατόπιν συνεννόησης με τους επιβάτες.

    [03] Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις υπερκάλυψαν τον στόχο, στην Πορτογαλία

    Οι μετοχές της πορτογαλικής εταιρείας ταχυδρομείων ανατιμήθηκαν 7% κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο της Λισαβόνας, σηματοδοτώντας μία επιτυχημένη αποκρατικοποίηση που βοήθησε την Πορτογαλία να υπερβεί περαιτέρω τον στόχο για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις στο πλαίσιο του μνημονίου της.

    Με την πώληση του 70% των μετοχών της CTT - η πρώτη πώληση που έγινε μέσω του Χρηματιστηρίου από το 2008 -, τα έσοδα της Πορτογαλίας από τη διάθεση κρατικής περιουσίας ανήλθαν σε 6,9 δις. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο των 5,5 δις. ευρώ που είχε τεθεί για το τέλος του 2013.

    [04] Ελαμψε και πάλι ο Κουφός

    Οι Γκρίζλις ηττήθηκαν από τους Κλίπερς μέσα στο Μέμφις με 101-81, αλλά για ένα ακόμη παιχνίδι έλαμψε το αστέρι του Κώστα Κουφού. Ο ομογενής διεθνής σέντερ πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας 17 πόντους και 9 ριμπάουντ στο ενεργητικό του.

    Αναλυτικά ο Κουφός είχε 17 πόντους (7/9 βολές, 5/12 δίποντα), 9 ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και ένα λάθος σε 30:27 λεπτά συμμετοχής, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το «μοιραίο» για την ομάδα του. Ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε για 14:26 λεπτά, έχοντας 2 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

    [05] Επιμένει η Ιντερ για τον Ντζέκο

    Ο Εντίν Ντζέκο είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει τον Ιανουάριο την καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ιντερ. Ο Βόσνιος διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι θέλει να φύγει από την πρέμιερ λιγκ, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, καθώς δεν έχει σίγουρη θέση στην αρχική ενδεκάδα και η Ιντερ του προσφέρει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας αντί 17 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η ομάδα του Μιλάνου πιέζει τη Σίτι για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή τον Ιανουάριο. Προσφέρει πάνω 20 εκατ. ευρώ και ελπίζει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, μολονότι ο τεχνικός της Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι δεν συζητάει το ενδεχόμενο της παραχώρησης του. Η γκρίνια όμως του Ντζέκο για την αγωνιστική μεταχείριση του είναι το «κλειδί» για την ιταλική ομάδα, η οποία είναι σε συνεχή επαφή με τον ατζέντη του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 December 2013 - 11:30:26 UTC