Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Να κλείσει άμεσα το θέμα με τους πλειστηριασμούς
  • [02] Την απόσυρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ για τη διαδοχική ασφάλιση ζητά το ΠΑΣΟΚ
  • [03] Αποχώρησαν οι εγκλωβισμένοι διαδηλωτές
  • [04] Από το χωράφι, στο ράφι του... σούπερ μάρκετ
  • [05] Επιστολή 4 δημάρχων προς τον πρωθυπουργό για τα χρέη οικονομικά αδύναμων προς τη ΔΕΗ
  • [06] Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων διαδηλωτές στα Προπύλαια
  • [07] Ι. Στουρνάρας: Στόχος να κλείσουν τα προαπαιτούμενα έως το Eurogroup
  • [08] Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στις τράπεζες και τον Β. Σόιμπλε
  • [09] Υπόψη του οικονομικού εισαγγελέα θέτει το ΣΔΟΕ σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής
  • [10] Νεκροί και αγνοούμενοι από το πέρασμα της θύελλας Ξάβερ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Να κλείσει άμεσα το θέμα με τους πλειστηριασμούς

    Να κλείσει άμεσα το ζήτημα με την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηρισμασμούς, τονίζει σε σχόλιο της η ΔΗΜΑΡ, καθώς , όπως αναφέρει δεν μπορεί χιλιάδες έλληνες πολίτες να βρίσκονται όμηροι μιας καθημερινής ανασφάλειας.

    Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει το σχόλιό της ότι "τα σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι πλειστηρισμοί ακινήτων, οι ομαδικές απολύσεις, η υπερφορολόγηση είναι επιλογές που δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση. Αντιθέτως βαθαίνουν την κρίση και διαλύουν την κοινωνία" αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

    [02] Την απόσυρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ για τη διαδοχική ασφάλιση ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Την απόσυρση της πρόσφατης εγκυκλίου του ΙΚΑ, (ερμηνευτικής του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010) ζητά, από το υπουργείο Εργασίας, το ΠΑΣΟΚ.

    «Η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τις προϋποθέσεις θεμελίωσης και κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αντίκειται ευθέως και υπερβαίνει την υπάρχουσα νομοθεσία, και επιπλέον δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

    [03] Αποχώρησαν οι εγκλωβισμένοι διαδηλωτές

    Αποχώρησαν σταδιακά οι διαδηλωτές που είχαν εγκλωβιστεί νωρίτερα από αστυνομικές δυνάμεις στα Προπύλαια.

    Ύστερα από παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της ΟΛΜΕ, οι αστυνομικοί άφησαν τους διαδηλωτές να φεύγουν λίγοι- λίγοι από το σημείο, αφού πρώτα τους υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο.

    Οι αστυνομικοί κράτησαν για αρκετή ώρα το σημείο αποκλεισμένο. Στα Προπύλαια παραμένουν αρκετοί διαδηλωτές, καθώς πρόθεσή τους είναι να πάρουν μέρος και στην απογευματινή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

    Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία και η οδός Πανεπιστημίου.

    [04] Από το χωράφι, στο ράφι του... σούπερ μάρκετ

    Με προϊόντα υψηλής ποιότητας και χαμηλής τιμής, αποφεύγοντας τους μεσάζοντες και δίνοντας πρόσβαση στους μικροπαραγωγούς, έχουν γεμίσει τα ράφια του συνεταιριστικού σούπερ μάρκετ «Bios coop» που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες μέρες στην οδό Κων/νου Καραμανλη 42, στη Θεσσαλονίκη.

    «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του κόσμου με τους όρους μεν του συστήματος αλλά με διαφορετική λογική, προσπαθώντας να το πολεμήσουμε από 'μέσα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάκης Τζάκρης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, ο οποίος ιδρύθηκε το 2012.

    Στο νέο αυτό σούπερ μάρκετ γίνεται προσπάθεια τα προϊόντα να είναι ποιοτικά ελεγμένα, από επιλεγμένους παραγωγούς και όπου είναι δυνατόν, να απουσιάζουν οι μεσάζοντες. Στην κατεύθυνση αυτή, ο συνεταιρισμός συνεργάζεται με την «Ελληνική Διατροφή Coop» (συνεταιριστική εταιρεία εφοδιασμού προϊόντων, που συγκρότησαν συνεταιρισμοί αγροτών και παντοπωλών απ' όλη την Ελλάδα) για τον εφοδιασμό με προϊόντα που παράγονται από τους συμμετέχοντες αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις μικρές παραγωγικές μονάδες.

    [05] Επιστολή 4 δημάρχων προς τον πρωθυπουργό για τα χρέη οικονομικά αδύναμων προς τη ΔΕΗ

    Επιστολή απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τέσσερις δήμαρχοι της χώρας ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση -εφόσον οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα- να τακτοποιήσει οφειλές και να καλύψει το κόστος επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους.

    Όπως σημειώνουν οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και Καπερνησίου Κώστας Μπακογιάννης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρώπινων τραγωδιών. Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στο χειμώνα».

    [06] Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων διαδηλωτές στα Προπύλαια

    Αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις βρίσκεται αυτήν την ώρα ομάδα διαδηλωτών στα Προπύλαια, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο που έγινε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες καθ' οδόν προς το σημείο βρίσκεται ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκείμενου να προβεί σε διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να απεγκλωβιστούν οι διαδηλωτές.

    [07] Ι. Στουρνάρας: Στόχος να κλείσουν τα προαπαιτούμενα έως το Eurogroup

    Με στόχο να κλείσουν τα προαπαιτούμενα μέχρι τη σύνοδο της Ευρωομάδας (Eurogroup) τη Δευτέρα κινείται η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, που συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκ. ευρώ από το Γιουρογκρούπ, καθώς το όργανο αυτό δεν ανακοινώνει τέτοιες αποφάσεις, εξέφρασε όμως την ελπίδα να έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα.

    Όσον αφορά την κριτική που έχει δεχθεί και από στελέχη της ΝΔ και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως ακούει την κριτική και τη λαμβάνει υπόψη του όταν είναι δημιουργική.

    «Ο ρόλος του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι να είναι ευχάριστος αλλά να είναι αποτελεσματικός. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο καθήκον μπροστά μας» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

    [08] Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στις τράπεζες και τον Β. Σόιμπλε

    Οι τόνοι έχουν ανέβει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας των γερμανικών τραπεζών, του επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ Γιούργκεν Φίτσεν, και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ να απευθύνει σήμερα έκκληση για ηρεμία.

    «Εργαζόμασταν καλά μαζί ανέκαθεν στο παρελθόν και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Με συνεντεύξεις και ανακοινώσεις, οι Γιούργκεν Φίτσεν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιπαρατίθενται εδώ και ημέρες γύρω από το ζήτημα της κανονιστικής ρύθμισης του τραπεζικού τομέα. Χωρίς να θέλει να μιλήσει για την ουσία του ζητήματος, το οποίο «έγκειται στις αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών», ο εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ δήλωσε πως «η καγκελάριος στηρίζει τον υπουργό στο στόχο του ότι μια κανονιστική ρύθμιση είναι ασφαλής μόνον όταν δεν υπάρχουν δυνατότητες να παρακαμφθεί».

    [09] Υπόψη του οικονομικού εισαγγελέα θέτει το ΣΔΟΕ σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής

    Εκτεταμένη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, εντόπισαν κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

    Όπως ανακοινώθηκε, οι εκθέσεις ελέγχου για σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων, στάλθηκαν ήδη στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα Τελωνεία.

    [10] Νεκροί και αγνοούμενοι από το πέρασμα της θύελλας Ξάβερ

    Ο αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων από το πέρασμα της θύελλας Ξάβερ από τη βόρεια και ανατολική Ευρώπη--της σφοδρότερης θύελλας που έπληξε την ήπειρο εδώ και χρόνια-- ανήλθε σε εννέα, αλλά οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το φαινόμενο θα εξασθενήσει.

    Στη Δανία, όπου χθες διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, σήμερα τέθηκαν πάλι σε λειτουργία με περιορισμένα δρομολόγια.

    Οι αρχές στη Δανία εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε 30.000 καταστήματα και σπίτια που επλήγησαν από την θύελλα-- Μποντίλ στη Δανία και Ξάβερ στη Γερμανία.

    Στη Γερμανία, η οποία επίσης επλήγη σε μικρότερο βαθμό, η Lufthansa ακύρωσε σήμερα 70 πτήσεις, κυρίως εσωτερικές.

    Η Βρετανία επλήγη πρώτη από την θύελλα. Χθες σκοτώθηκε ένας οδηγός φορτηγού όταν ανετράπη το όχημά του και συγκρούστηκε με άλλα σε δρόμο κοντά στο Εδιμβούργο.

    Ένας άνδρας κοντά στο Νότινγχαμ της Αγγλίας σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου.

    Στη Σκοτία έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα 228 χιλιόμετρα την ώρα. Οι πτήσεις από τα αεροδρόμια της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου και του Αμπερντίν ακυρώθηκαν χθες.

    Στην Ολλανδία σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης πλημμύρες--στο Ντόρντρεχτ και το Ρότερνταμ.

    Στην Πολωνία, όπου σήμερα το πρωί έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων. Στο βόρειο τμήμα της χώρας, έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση σχεδόν 400.000 σπίτια, ενώ στη Σουηδία 50.000 σπίτια δεν είχαν ρεύμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 December 2013 - 13:30:25 UTC