Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό τελικής προσπάθειας για να βγούμε νικητές, επισήμανε ο Ι. Μανιάτης
  • [02] Ι. Μιχελάκης: «Εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και εταίροι»
  • [03] Μ. Κεφαλογιάννης: Το κράτος χρεοκόπησε εξαιτίας των πολιτικών που κυριάρχησαν από τη δεκαετία του '80
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βρούμε με την τρόικα»
  • [05] Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα
  • [06] Με πολλές απουσίες ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

  • [01] Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό τελικής προσπάθειας για να βγούμε νικητές, επισήμανε ο Ι. Μανιάτης

    «Ο προϋπολογισμός που ψηφίζουμε απόψε είναι ο προϋπολογισμός μιας τελικής προσπάθειας, προκειμένου να κόψουμε το νήμα και να βγούμε νικητές από τη μεγάλη προσπάθεια και όχι ηττημένοι». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2014, ενώ επιτέθηκε σε όσους δημιουργούν αποσταθεροποιητικό κλίμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια θα πετύχει είτε θέλουν είτε όχι, αυτοί που υποστηρίζουν μοντέλα τύπου Αργεντινής και κάνουν λυσσαλέο αγώνα για να χάσει η Ελλάδα. Αυτήν τη χάρη δεν θα τους την κάνει ούτε η Βουλή ούτε ο ελληνικός λαός».

    «Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού», συνέχισε, «είναι ένα μεγάλο θετικό ναι, για ένα νέο ελληνικό παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στα εθνικά πλεονεκτήματα. Θα είναι ένα μεγάλο ναι στην πολιτική σταθερότητα και στην συναίνεση. Όταν η αντιπολιτευτική σκοπιμότητα γίνεται πριόνι πάνω στο κλαδί, υπονομεύεται η προσπάθεια της χώρας για οριστική έξοδο από το μνημόνιο».

    [02] Ι. Μιχελάκης: «Εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και εταίροι»

    «Ο προϋπολογισμός του 2014, δεν είναι ευχάριστος, αλλά είναι ο μόνος εφικτός προϋπολογισμός της χρονιάς που θα σημάνει τη λύση του προβλήματος του χρέους» ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. «Πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει, ότι το 70% απ' αυτό θα διατεθεί για την αποκατάσταση αδικιών του χθες - και ότι απ' την ερχόμενη άνοιξη, η χώρα θ' ανοίξει την πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση για την οριστική λύση του πλέον κρίσιμου θέματος, του δημοσίου χρέους. Είναι μνημονιακή δέσμευση και όταν εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και εταίροι» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Ο κ. Μιχελάκης, σημείωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει «την εκκαθάριση των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους» και επεξεργάζεται τη θεμελίωση της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων (μελετάται η χορήγηση του δικαιώματος είσπραξης του φόρου ακινήτων). Στις άμεσες προτεραιότητές του, είναι η κατάστρωση ενός νέου πλαισίου χρηματοδότησης των κομμάτων, με μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, απόλυτη διαφάνεια στην ιδιωτική χρηματοδότηση, αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και οικονομικό έλεγχο από ανεξάρτητη αρχή, που θα ασκεί και ουσιαστικό έλεγχο "πόθεν έσχες" μέσω συστήματος ηλεκτρονικής διασύνδεσης.

    [03] Μ. Κεφαλογιάννης: Το κράτος χρεοκόπησε εξαιτίας των πολιτικών που κυριάρχησαν από τη δεκαετία του '80

    «Το μόνο που μπορεί να διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - και αν αυτό το κάνει χωρίς συμφωνία με τους δανειστές μας, τότε θα φύγουμε και από την ΕΕ και η Ελλάδα θα περάσει εθνική, κοινωνική και επισιτιστική περιπέτεια» υποστήριξε στην ομιλία του, επί του Προϋπολογισμού του 2014, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

    O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, παρατήρησε πως στην Ελλάδα το κράτος χρεοκόπησε εξαιτίας των πολιτικών που κυριάρχησαν από τη δεκαετία του '80 και εντεύθεν, επισημαίνοντας: «και πως να μη χρεοκοπήσει, όταν η κεντρική διοίκηση διαθέτει 23000 αρμοδιότητες, έχουμε ψηφίσει μετά το 1974, 4.000 νόμους, 25.000 προεδρικά διατάγματα, 141.000 κοινές υπουργικές αποφάσεις, χρειαζόμαστε 30 εκατ. επικυρώσεις εγγράφων το χρόνο, 55.000 τερματικά, 2000 servers, 330 βάσεις δεδομένων, 14000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Γιατί η Ελλάδα έχει 69 ΝΠΔΔ για εκπαίδευση και κατάρτιση, 56 για έρευνα και τεχνολογία, 54 για την επιχειρηματικότητα, 19 για τον χωροταξικό σχεδιασμό και 209 για πολιτισμό και ψυχαγωγία. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα. Τα συμπεράσματα για τη χρεοκοπία του κρατισμού, δικά σας...».

    [04] Ευ. Βενιζέλος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βρούμε με την τρόικα»

    «Το Κίνημα κατέβηκε με τη χώρα και χάριν της χώρας και θα ανέβει μαζί με την άνοδο της χώρας» δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη στη Realnews.

    Υπογραμμίζει πως «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση», ενώ αναφορικά με τις διαπαραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνει: «δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βρούμε με την τρόικα, γιατί έχουμε εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις για την εκταμίευση της δόσης».

    Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει: «Η δέσμευσή μας αφορά την πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού. Δεν αφορά πονηρούς μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματικών δανείων που κρύβονται πίσω από την έννοια του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού. Το τρέχον οικογενειακό εισόδημα είναι επίσης σημαντικό κριτήριο για το ύψος της μηνιαίας ανεκτής δόσης όταν ρυθμίζεται ένα δάνειο».

    [05] Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

    Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα λόγω του συλλαλητηρίου που διοργανώνει έξω από τη Βουλή η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

    Ανοιχτοί παραμένουν οι δόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

    [06] Με πολλές απουσίες ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

    Με αρκετές απουσίες υποδέχεται σε λίγο (19.30) ο Ολυμπιακός τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Πέραν των δεδομένων προβλημάτων με τους τραυματίες Μήτρογλου και Μανιάτη, ο Μίτσελ αποφάσισε να ξεκουράσει και να προφυλάξει κάποιους ποδοσφαιριστές, καθώς ακολουθεί την Τρίτη η κρίσιμη αναμέτρηση με την Αντερλεχτ, απ΄όπου θα κριθεί η πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ετσι ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Σαβιόλα, Μανωλά και Σαλίνο (ο τελευταίος έτσι κι αλλιώς ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες για προληπτικούς λόγους), ενώ δεν αποκλείεται και κάποιοι ακόμη βασικοί να μείνουν στον πάγκο. Η 18άδα του Ολυμπιακού απαρτίζεται από τους Μέγιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέμπας, Μασάντο, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλο, Παπάζογλου, Σάμαρη, Σέποβιτς, Σιόβα, Τόρες, Βάις, Γιαταμπαρέ.

    Στις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Εργοτέλης-Αρης 3-3

    Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 December 2013 - 17:30:23 UTC