Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν μέσω αντεγκλήσεων συζητήθηκε ο προϋπολογισμός
  • [02] Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014
  • [03] Κ. Χατζηδάκης: Κάνουμε δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το ζήτημα των πλειστηριασμών
  • [04] Ν. Δένδιας: Η χώρα οφείλει να πάει μπροστά
  • [05] Κορυφώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό
  • [06] Κάλεσμα Ι. Βρούτση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο
  • [07] Τον Ιανουάριο η τρόικα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Κομισιόν

  • [01] Εν μέσω αντεγκλήσεων συζητήθηκε ο προϋπολογισμός

    Εν μέσω αντεγκλήσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2014.

    Η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ο δρόμος της συνέχισης της καταστροφής και του κατευνασμού των ισχυρών, τόνισε κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε σχέδιο της τρόικας για να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία χρέους και «ν' αλλάξει χέρια η χώρα». Ακόμα, θεώρησε «σκόπιμα λαθεμένο» τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, με βάση τον οποίο το ΔΝΤ υπολόγισε τις συνέπειες του μνημονίου και δήλωσε πως οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ «κόκκινες γραμμές», καθώς αναμένεται να σβήσουν απ' τον χάρτη οριστικά τη μεσαία τάξη, υποτιμώντας την υποθηκευμένη περιουσία και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ξεπούλημά της στα «αρπακτικά κοράκια των αγορών». Παράλληλα, διαπίστωσε πως για τη χώρα, ανοίγονται δύο δρόμοι: Ο ένας είναι «ο φυσιολογικός για την κυβέρνηση δρόμος, του κατευνασμού των ισχυρών» και ο άλλος, «ο δρόμος της σύγκρουσης με όσα επιφυλάσσει η κ. Μέρκελ για τις χώρες του Νότου και που δυστυχώς προσυπογράφουν οι ελληνικές κυβερνήσεις».

    Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αξιοποιεί διλήμματα που βασίζονται σε σοφίσματα και προβαίνει σε τυμβωρυχία του ανθρώπινου πόνου, ελλείψει πρότασης, ενώ θυσιάζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και με τη μυρωδιά μόνο της εξουσίας, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπαραβάλλοντας ταυτοχρόνως τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. «Όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, ναι στη γενναία στήριξη της πραγματικής Οικονομίας, ναι στα μέτρα προστασίας της κοινωνικής συνοχής και ιδίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων» τόνισε. Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών, επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας παραβιάζει ανοιχτές θύρες με την κατάθεση της τροπολογίας του αφού, όπως είπε, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα (επειδή λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προστασία της πρώτης κατοικίας) θα παραταθεί μονομερώς με κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία.

    Νέα πράξη στην τραγωδία του ελληνικού λαού χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι η καταψήφισή του δεν αποτελεί προδοσία, αλλά πράξη εθνικής ευθύνης. Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι «θριαμβολογούν λέγοντας στους Έλληνες ότι πρέπει να είναι ευτυχείς που τους έχει κοπεί το ρεύμα, που είναι άνεργοι και τους κατάσχουν τα σπίτια τους λόγω μνημονίου».

    Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και μίλησε για αποτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Ανέφερε ότι ο νέος προϋπολογισμός έχει κραυγαλέες αδικίες, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην άρση των πλειστηριασμών και ζήτησε δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στην όξυνση της κρίσης καθώς και για προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης.

    Κλιμάκωση της όξυνσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, «μιας αντιπαράθεσης με επίκεντρο την κάλπη και τον ελληνικό λαό κομπάρσο». Η κ. Παπαρήγα επέκρινε τα κόμματα της συμπολίτευσης αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν αποδυθεί σε μια αντιπαράθεση χωρίς στην ουσία πραγματικές αντιθέσεις.

    «Δεν είμαι εδώ για επικοινωνιακή διαχείριση μιας πράγματι δύσκολης κατάστασης ή να είμαι αρεστός. Δεν είμαι καλός στην επικοινωνιακή διάσταση. Βρίσκομαι εδώ για να είμαι χρήσιμος σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και για να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο πρωθυπουργός και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί όταν με επέλεξαν για τη θέση αυτή» απάντησε απόψε στους επικριτές του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ως προς τις συζητήσεις με την τρόικα είπε ότι «η τελευταία διαπραγμάτευση αν και έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Δεν συναινούμε. Διαπραγματευόμαστε μέχρι να μπορέσουμε μόνοι μας να ξαναβγούμε στις αγορές». Για τον προϋπολογισμό του 2014 επανέλαβε ότι από εδώ και πέρα η δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα προέλθει από μέτρα που εξάντλησαν τις κοινωνικές και οικονομικές δυνατότητες (των πολιτών).

    [02] Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014

    Με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 142 κατά και ένα «παρών», υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2014, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Κατά του νέου προϋπολογισμού τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, πλην του Γιώργου Κασαπίδη που δήλωσε «παρών».

    Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε διεργασίες του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ.

    «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά», δήλωσε απόψε στη Βουλή, για τον νέο Προϋπολογισμό και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημειώνοντας ότι «όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία. Όχι με δανεικά».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμφατικά στα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας λέγοντας ότι «αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας».

    «Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα όμως με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

    «Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    [03] Κ. Χατζηδάκης: Κάνουμε δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το ζήτημα των πλειστηριασμών

    Η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα των πλειστηριασμών, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή επί κρατικού προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2014.

    «Πρώτα απ΄ όλα, συνέχιση της προστασίας που παρέχουν οι νόμοι 3869/2010 και 4161/2013 για τους φτωχούς και τους κοινωνικά αδύναμους», είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι για τη φιλοσοφία των ρυθμίσεων αυτών η κυβέρνηση έχει πετύχει να μην αμφισβητείται από την τρόικα.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην εξωδικαστική προστασία για τα νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος, μέχρι να αντιμετωπισθεί οριστικά και σφαιρικά το ζήτημα, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. «Εκεί είναι που κάνουμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διότι από την πλευρά μας επιδιώκουμε τη μέγιστη προστασία γι΄ αυτούς που τη χρειάζονται, με βάση τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, χωρίς βέβαια να μπορούν να εκμεταλλεύονται αυτές τις ρυθμίσεις επιτήδειοι ή μεγάλα ψάρια. Και ως προς την κατεύθυνση αυτή πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

    Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθήθηκε για την έξοδο από την κρίση, ο υπουργός είπε ότι «σήμερα η πατρίδα μας, παρά τα κύματα, βλέπει για πρώτη φορά το λιμάνι». Η κατάσταση βελτιώνεται και αυτό αναγνωρίζεται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα.

    Ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν προχωρήσει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στον νέο Επενδυτικό Νόμο, στις δράσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές, την απελευθέρωση αγορών, τις απλούστερες υγειονομικές και αγορανομικές διατάξεις, τη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών δημόσιων διαγωνισμών, τα μέτρα κατά των στρεβλώσεων στην αγορά των καυσίμων και τη σημαντική μείωση στο ελάχιστο κεφάλαιο ίδρυσης ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    [04] Ν. Δένδιας: Η χώρα οφείλει να πάει μπροστά

    Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον πρόεδρο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απόψε στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

    «Έκπληκτος άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλάει για ακροδεξιά αντιμετώπιση στην πολιτική τάξης και ασφάλειας. Θα με συγχωρήσετε, θα ήθελα κάποια στιγμή η αντιπροσωπεία να αποφανθεί αν το αίτημα για τάξη και ασφάλεια είναι ένα ακροδεξιό πρόταγμα ή είναι μια απαίτηση της κοινωνίας απέναντι στο συνταγματικά και δημοκρατικά οργανωμένο κράτος» είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, και πρόσθεσε ότι του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» φιλοξενήθηκε δημοσίευμα που έκανε αναφορά σε εικόνες του '73 δείχνοντας από κάτω εικόνες της Αστυνομίας της Ελληνικής Δημοκρατίας να έχει απομονώσει διαδηλωτές οι οποίοι αναίτια και χωρίς κανένα λόγο έριχναν πέτρες κατά της ΕΛΑΣ.

    [05] Κορυφώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

    Με τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2014.

    «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά» δήλωσε για τον νέο προϋπολογισμό και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία. Όχι με δανεικά». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμφατικά στα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας λέγοντας ότι «αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας». «Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα όμως με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. «Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ο δρόμος της συνέχισης της καταστροφής και του κατευνασμού των ισχυρών, τόνισε κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε σχέδιο της τρόικας για να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία χρέους και «ν' αλλάξει χέρια η χώρα». Ακόμα, θεώρησε «σκόπιμα λαθεμένο» τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, με βάση τον οποίο το ΔΝΤ υπολόγισε τις συνέπειες του μνημονίου και δήλωσε πως οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ «κόκκινες γραμμές», καθώς αναμένεται να σβήσουν απ' τον χάρτη οριστικά τη μεσαία τάξη, υποτιμώντας την υποθηκευμένη περιουσία και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ξεπούλημά της στα «αρπακτικά κοράκια των αγορών». Παράλληλα, διαπίστωσε πως για τη χώρα, ανοίγονται δύο δρόμοι: Ο ένας είναι «ο φυσιολογικός για την κυβέρνηση δρόμος, του κατευνασμού των ισχυρών» και ο άλλος, «ο δρόμος της σύγκρουσης με όσα επιφυλάσσει η κ. Μέρκελ για τις χώρες του Νότου και που δυστυχώς προσυπογράφουν οι ελληνικές κυβερνήσεις».

    Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αξιοποιεί διλήμματα που βασίζονται σε σοφίσματα και προβαίνει σε τυμβωρυχία του ανθρώπινου πόνου, ελλείψει πρότασης, ενώ θυσιάζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και με τη μυρωδιά μόνο της εξουσίας, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπαραβάλλοντας ταυτοχρόνως τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. «Όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, ναι στη γενναία στήριξη της πραγματικής Οικονομίας, ναι στα μέτρα προστασίας της κοινωνικής συνοχής και ιδίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων» τόνισε. Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών, επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας παραβιάζει ανοιχτές θύρες με την κατάθεση της τροπολογίας του αφού, όπως είπε, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα (επειδή λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προστασία της πρώτης κατοικίας) θα παραταθεί μονομερώς με κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία.

    Νέα πράξη στην τραγωδία του ελληνικού λαού χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι η καταψήφισή του δεν αποτελεί προδοσία, αλλά πράξη εθνικής ευθύνης. Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι «θριαμβολογούν λέγοντας στους Έλληνες ότι πρέπει να είναι ευτυχείς που τους έχει κοπεί το ρεύμα, που είναι άνεργοι και τους κατάσχουν τα σπίτια τους λόγω μνημονίου».

    Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και μίλησε για αποτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Ανέφερε ότι ο νέος προϋπολογισμός έχει κραυγαλέες αδικίες, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην άρση των πλειστηριασμών και ζήτησε δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στην όξυνση της κρίσης καθώς και για προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης.

    Κλιμάκωση της όξυνσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, «μιας αντιπαράθεσης με επίκεντρο την κάλπη και τον ελληνικό λαό κομπάρσο». Η κ. Παπαρήγα επέκρινε τα κόμματα της συμπολίτευσης αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν αποδυθεί σε μια αντιπαράθεση χωρίς στην ουσία πραγματικές αντιθέσεις.

    «Δεν είμαι εδώ για επικοινωνιακή διαχείριση μιας πράγματι δύσκολης κατάστασης ή να είμαι αρεστός. Δεν είμαι καλός στην επικοινωνιακή διάσταση. Βρίσκομαι εδώ για να είμαι χρήσιμος σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και για να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο πρωθυπουργός και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί όταν με επέλεξαν για τη θέση αυτή» απάντησε απόψε στους επικριτές του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ως προς τις συζητήσεις με την τρόικα είπε ότι «η τελευταία διαπραγμάτευση αν και έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Δεν συναινούμε. Διαπραγματευόμαστε μέχρι να μπορέσουμε μόνοι μας να ξαναβγούμε στις αγορές». Για τον προϋπολογισμό του 2014 επανέλαβε ότι από εδώ και πέρα η δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα προέλθει από μέτρα που εξάντλησαν τις κοινωνικές και οικονομικές δυνατότητες (των πολιτών).

    Με σειρά βουλευτών της συμπολίτευσης να επιτίθεται στην αντιπολίτευση, εγκαλώντας την για λογικές του τύπου "λεφτά υπάρχουν", προέταξε σήμερα στη Βουλή η πλειοψηφία.

    [06] Κάλεσμα Ι. Βρούτση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο

    Κάλεσμα σε διάλογο στη Βουλή για το Ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική, απηύθυνε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας πως προϋπόθεση είναι να μην αρκεστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε καταγραφή στοιχείων, αλλά να προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις.

    Αφετηρία για την πρόσκληση αυτή, στάθηκε η εξαγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων και ένταξη νέων ασφαλισμένων στο σύστημα, την οποία ο υπουργός Εργασίας εξέλαβε ως πρόκληση καθώς ανέφερε πως αυτή κοστολογείται με έναν πρόχειρο υπολογισμό σε 7 δισ. ευρώ. Αφού ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αποκαλύψει πού θα βρει τα λεφτά αυτά και από ποια πηγή, προσκάλεσε την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύ διάλογο με κοστολογημένες προτάσεις. Επίσης ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι υπήρξαν «Κασσάνδρες» που διατυμπάνιζαν ότι δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις, θα μειωθούν οι μισθοί σε επίπεδα νοτιανατολικής Ευρώπης και ότι θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα και θα εκτιναχθεί η ανεργία. Αντιθέτως, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, αποκλιμακώνεται η ανεργία το 2014 και για πρώτη φορά, μετά από μία τετραετία, φέτος σταθεροποιείται και κλείνει με θετικό ισοζύγιο.

    [07] Τον Ιανουάριο η τρόικα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Κομισιόν

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα οτι τα ηγετικά κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλαδα τον Ιανουάριο, υπό τον όρο ότι ως τότε θα έχει επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε σχέση με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της χώρας.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται οτι προς τον σκοπό αυτόν οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχισθουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 December 2013 - 23:30:23 UTC