Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία για προστασία της κύριας κατοικίας, επανακαταθέτει η ΔΗΜΑΡ
  • [02] Ι. Μηλιός: Το θέμα δεν είναι το νόμισμα, αλλά η λιτότητα
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Πανικοβάλλουν οι θέσεις του κόμματος
  • [04] Δωρεάν ασύρματο internet σε τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία
  • [05] Αθώοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
  • [06] Τέσσερις χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης για νέους ανέργους
  • [07] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα
  • [08] Ι. Στουρνάρας: Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

  • [01] Τροπολογία για προστασία της κύριας κατοικίας, επανακαταθέτει η ΔΗΜΑΡ

    Η Δημοκρατική Αριστερά επανακαταθέτει για τρίτη φορά τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος και εξηγεί, ότι «με την προτεινόμενη τροπολογία, παρατείνεται το διάστημα προστασίας για την κύρια κατοικία μέχρι το τέλος του 2015 και δίνεται επαρκής χρόνος για τον σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών συνολικά και ρεαλιστικά».

    Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται, ότι η Δημοκρατική Αριστερά, ήδη από τις 7 Ιουνίου 2013, διαβλέποντας τον μεγάλο κίνδυνο της άρσης «της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», τις αντιδράσεις της τρόικας και την αναστάτωση των δανειοληπτών, είχε καταθέσει έγκαιρα σχετική τροπολογία, στο Σχέδιο Νόμου «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στον ν.3869/2010», για την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Ο αρμόδιος υπουργός απέρριψε την τροπολογία λέγοντας, ότι «όταν έρθει η ώρα, δηλαδή στο τέλος του 2013, θα εξετάσουμε όπως και πέρσι το θέμα της παράτασης της αναστολής».

    [02] Ι. Μηλιός: Το θέμα δεν είναι το νόμισμα, αλλά η λιτότητα

    «Η λιτότητα, η ανάγκη να σταματήσει η λιτότητα, και όχι το νόμισμα, είναι το βασικό επίδικο αντικείμενο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός.

    Σε ερώτηση για τις διαφωνίες που υπήρξαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ευρώ, ο κ. Μηλιός απαντά:«Η κάθε χώρα πρέπει να ανατρέψει τις πολιτικές αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των λίγων, τις πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού κράτους, τις πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης, όπως τις ονομάζουν οι θιασώτες τους. Έτσι, θα συμβάλουμε στην αλλαγή της Ευρώπης. Εμείς αυτή τη συμβολή σκοπεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να την πετύχουμε πάρα πολύ σύντομα στη χώρα μας»

    Αναφορικά με το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «καμιά θυσία για το ευρώ, καμιά αυταπάτη για τη δραχμή» ο κ. Μηλιός σημειώνει: «Σε επίπεδο συνθήματος, λέμε ότι δεν είναι θέμα νομίσματος, ότι είναι θέμα πολιτικών που ασκούνται και ότι και με το λεβ που έχει η Βουλγαρία ή τη στερλίνα που έχει η Βρετανία, ίδιες πολιτικές ακολουθούνται».

    Ο υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει τον Μάιο με τις ευρωεκλογές. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και προσπάθησαν να πάρουν αυτή την παράταση. Ψήφισαν, λοιπόν, αυτόν τον προϋπολογισμό που συνεχίζει την ίδια πολιτική, έχει την πρόβλεψη για ξαφνική αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 0,5%, ενώ όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν μειωμένη μεν ύφεση, αλλά συνέχιση της ύφεσης».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Πανικοβάλλουν οι θέσεις του κόμματος

    «Η έννοια της εσωκομματικής δημοκρατίας, η πρακτική των ανοιχτών διαδικασιών, των συνθέσεων, του σεβασμού στις μειοψηφικές απόψεις αλλά και στις συλλογικές αποφάσεις, είναι άγνωστες στα προσωποπαγή και αποστεωμένα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του γραφείου Τύπου της ΝΔ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα με το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «μοναδικό άγχος τους είναι η διατήρηση πάση θυσία της εξουσίας και οι διαφωνίες τους εξαντλούνται στη διανομή των λαφύρων από τη λεηλασία του ελληνικού λαού».

    [04] Δωρεάν ασύρματο internet σε τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία

    Δωρεάν παροχή ασύρματου internet (Wi-Fi) σε τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία ξεκινά άμεσα ο ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ).

    Το μέτρο ξεκινά πιλοτικά από τη γραμμή 6 των τρόλεϊ και τη λεωφορειακή γραμμή 302. Στους επιβάτες δίνεται η δυνατότητα Wi Fi σύνδεσης με ταχύτητα έως και 4G, όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, στα σημεία της διαδρομής που υπάρχει δίκτυο.

    Στόχος της ΟΣΥ το επόμενο διάστημα είναι να επεκταθεί στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό λεωφορείων και τρόλεϊ.

    [05] Αθώοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

    Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι 46 οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορήθηκαν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο επιτέθηκαν με πέτρες και κροτίδες στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη.

    Το περιστατικό συνδέθηκε με την 'κόντρα' που είχε ξεσπάσει εκείνο το διάστημα ανάμεσα σε οργανωμένους συνδέσμους του «Δικεφάλου του Βορρά» και της Χρυσής Αυγής, ύστερα από φωτογραφία που 'ανέβασε' ο Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Έργκους Κάτσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο "Facebook", στην οποία εμφανιζόταν να φοράει μπλούζα που έφερε το σήμα του UCK.

    [06] Τέσσερις χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης για νέους ανέργους

    Την επέκταση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών και του αντίστοιχου προγράμματος για τον τουριστικό κλάδο, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των δράσεων του υπουργείου: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο τουρισμού».

    Σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.

    [07] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα

    «Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην Ελλάδα. Σε ό,τι με αφορά θα επιθυμούσα η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του σώματος.

    Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι σίγουρα έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αλλά προσέθεσε πως αναμένει να ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της τρόικας, στη συνεδρίαση του Eurogroup. «Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους εκπροσώπους της τρόικας για να δούμε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

    «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε» σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Στουρνάρας: Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    [08] Ι. Στουρνάρας: Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    «Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

    Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι αναμένει τη διεξαγωγή εποικοδομητικής συζήτησης για την Ελλάδα, όπως και για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 December 2013 - 15:30:24 UTC