Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
  • [02] Ίχνη αίματος στο αυτοκίνητο των δραστών της συμπλοκής στο Φάληρο
  • [03] Σε προσλήψεις προχωρά o ΟΤΕ
  • [04] Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων
  • [05] Β. Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα
  • [06] Εκ νέου πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ο Γ. Καββαθάς
  • [07] Αναβάθμιση αξιόχρεου εγγυημένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων τριών τραπεζών
  • [08] Μη βιώσιμο το ασφαλιστικό μετά το 2015, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ
  • [09] Φοιτητική διαδήλωση υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο
  • [10] Τα οδοφράγματα διαμαρτυρίας ξηλώνει η αστυνομία στο Κίεβο
  • [11] Η EADS καταργεί 5.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη
  • [12] Την Προγραμματική Συμφωνία για την κυβέρνηση συνεργασίας ενέκρινε η CDU

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

    Με αντικείμενο την προώθηση με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς της εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων «ώστε κανένα νοικοκυριό στην Ελλάδα να μη μείνει χωρίς ρεύμα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη.

    «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ότι το φαινόμενο την «ενεργειακής φτώχειας» που, όπως είπε, αποτελεί μεγάλη απειλή για όλη την Ευρώπη, στην Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τόνισε δε ως προς αυτό ότι η κυβέρνηση έχει μια «ολοκληρωμένη παρέμβαση και κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ώστε να καταπολεμηθεί στην Ελλάδα η ενεργειακή φτώχεια».

    Αναφερόμενος στη σειρά μέτρων που έχει αποφασιστεί να ληφθούν, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι όλοι όσοι θα ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, πέραν των όσων είναι ήδη εντεταγμένοι, θα έχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση από τη ΔΕΗ ώστε ποτέ να μην υπάρχει διακοπή ρεύματος στην πραγματικότητα για αυτούς. Τα ίδια ευεργετήματα, είπε, θα έχουν και όσοι δεν έχουν πάει στο κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά είναι γραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων και των ενοριών την 1η Νοεμβρίου του 2013.

    [02] Ίχνη αίματος στο αυτοκίνητο των δραστών της συμπλοκής στο Φάληρο

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των αγνώστων που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο με την καταδίωξη από περιπολικά και τους πυροβολισμούς το πρωί στο Φάληρο.

    Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει τραυματιστεί κάποιος από τους δράστες, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν ίχνη αίματος στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο βρέθηκε γύρω στη 1.30 μετά το μεσημέρι, πίσω από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν», στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

    Η περιπετειώδης καταδίωξη άρχισε όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στο πλαίσιο ερευνών που έκαναν στην περιοχή του Πειραιά, έπειτα από καταγγελία στην Άμεση Δράση για διαρρήξεις σε κατοικίες, εντόπισαν, κοντά στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που τους φάνηκε ύποπτο γι' αυτό και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 3-4 άτομα.

    [03] Σε προσλήψεις προχωρά o ΟΤΕ

    Σε 500 νέες προσλήψεις, που αφορούν θέσεις για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές, προχωρά ο ΟΤΕ.

    Οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν, θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας. Οι προσλήψεις των νέων υπαλλήλων, που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους.

    Προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

    [04] Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων

    Επίδομα εορτών Χριστουγέννων δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Δώρο καταβάλλεται στους δικαιούχους την 21η Δεκεμβρίου.

    Το επίδομα είναι ίσο με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

    Το Δώρο καταβάλλεται στο ακέραιο, εφόσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια ολόκληρη τη χρονική περίοδο, στην μεν περίπτωση του επιδόματος εορτών Πάσχα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30ής Απριλίου, στη δε περίπτωση του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.

    [05] Β. Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

    «Η Ελλάδα συνολικά βρίσκεται σε καλό δρόμο» δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, επισήμανε ωστόσο ότι «υπάρχουν ακόμη ανοιχτά σημεία με την τρόικα», τα οποία, όπως διευκρίνισε, είναι αντιμετωπίσιμα.

    «Μπορεί το χειρότερο κομμάτι της κρίσης να έχει περάσει, αλλά βρισκόμαστε ακόμη στο μέσον της διαδικασίας διαχείρισης αυτής της κρίσης» δήλωσε ο Επίτροπος Δημοσιονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν και προειδοποίησε το Βερολίνο ότι η δημοσιονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα ελέγχεται από την Κομισιόν.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα

    Ι. Στουρνάρας: Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    [06] Εκ νέου πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ο Γ. Καββαθάς

    Στη θέση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) επανεκλέχθηκε ο Γ. Καββαθάς.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., μετά από διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας εξέλεξε το νέο προεδρείο για τα επόμενα τρία χρόνια.

    [07] Αναβάθμιση αξιόχρεου εγγυημένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων τριών τραπεζών

    Ο οίκος Moody's Investors Service ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε στη βαθμίδα B3 από τη βαθμίδα Caa2 το αξιόχρεο των εγγυημένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων (mortgage covered bonds) που έχουν εκδώσει η Alpha Bank, η Eurobank Ergasias και η Εθνική Τράπεζα.

    [08] Μη βιώσιμο το ασφαλιστικό μετά το 2015, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ

    Την αναγκαιότητα νέου πλαισίου χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την ανεύρεση -εκτός του κρατικού προϋπολογισμού- και νέων πόρων, υποστηρίζει στην εισήγησή του «για την κοινωνική ασφάλιση και τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος 2013-2050» το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).

    Όπως τονίζεται στη μελέτη, από το τέλος του 2015 η κρατική επιχορήγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα επαρκούν για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών δαπανών.

    Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά ότι προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσμενείς εξελίξεις στη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα και να επιτευχθεί η μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα πρέπει, εκτός του κρατικού προϋπολογισμού, να ανευρεθούν νέοι πόροι, όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών της δημόσιας περιουσίας, τα τυχερά παιχνίδια, η κερδοφορία των τραπεζών και των δημόσιων επιχειρήσεων, οι κρατικές προμήθειες και τα δημόσια έργα.

    [09] Φοιτητική διαδήλωση υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο

    Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια διαδήλωση φοιτητών υπέρ του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μέσα στο πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Οι ταραχές ξέσπασαν μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και στη γύρω περιοχή όταν εκατοντάδες φοιτητές κατέκλυσαν τους δρόμους, εξήγησαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι οι διαδηλωτές διέκοψαν την κυκλοφορία σε έναν σημαντικό οδικό άξονα που περνά μπροστά από το Αλ Άζχαρ.

    Τέσσερα ιδιωτικά αυτοκίνητα και δύο περιπολικά πυρπολήθηκαν από τους φοιτητές, οι οποίοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και συνέλαβαν 58 "ταραξίες φοιτητές". Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

    [10] Τα οδοφράγματα διαμαρτυρίας ξηλώνει η αστυνομία στο Κίεβο

    Άνδρες της ουκρανικής αστυνομίας απώθησαν τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει την έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς την Πλατεία Ανεξαρτησίας, χωρίς να σημειωθούν συγκρούσεις.

    Σύμφωνα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, οι αστυνομικοί άρχισαν επίσης να ξηλώνουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σε ένα σημείο στα νότια του κέντρου της πόλης ενώ το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε ότι ξηλώνονται και τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί κοντά στην έδρα της κυβέρνησης.

    Επίσης, δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας εισέβαλαν σήμερα το απόγευμα στην έδρα του κόμματος Μπατκίβτσινα της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, ενώ η αστυνομία διαψεύδει την πληροφορία αυτή.

    [11] Η EADS καταργεί 5.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

    Ο όμιλος-γίγαντας της αεροναυπηγικής EADS, στον οποίο ανήκει η Airbus, ανακοίνωσε την κατάργηση 5.800 θέσεων εργασίας μέσα σε μια χρονική περίοδο 3 ετών στους τομείς της Άμυνας και του Διαστήματος στις εγκαταστάσεις του στην Ευρώπη, εκ των οποίων 1.000 θέσεις στη Γαλλία, ανακοίνωσε το γαλλικό συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα του μετάλλου FO.

    Από τις συνολικά 5.800 θέσεις που καταργούνται σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας αναδιάρθρωσης που συνδέεται με τη μείωση των συμβολαίων, οι 1.300 θέσεις είναι μερικής απασχόλησης και 4.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ανέφερε το συνδικάτο σε δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

    Την κατάργηση των θέσεων εργασίας επιβεβαίωσε και η διεύθυνση του ομίλου EADS.

    [12] Την Προγραμματική Συμφωνία για την κυβέρνηση συνεργασίας ενέκρινε η CDU

    Τη συμμετοχή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και την Προγραμματική Συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε ομόφωνα η ηγετική ομάδα του κόμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του στελέχους του κόμματος Σεμπάστιαν Στάινεκε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Προηγουμένως, η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε αντικρούσει τα επιχειρήματα στελεχών του κόμματός της που εξέφρασαν αντιρρήσεις για σημεία της Προγραμματικής Συμφωνίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό και το συνταξιοδοτικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 December 2013 - 17:30:24 UTC