Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βαρβιτσιώτης: Εξυπηρετώ εθνικά συμφέροντα με στόχο μεγέθυνση της ναυτιλιακής οικονομίας
  • [02] Γκαζάκια σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών, στην Αθήνα
  • [03] Καταστράφηκε διαμέρισμα, από πυρκαγιά, στο Μαρούσι
  • [04] Ξεκινούν αύριο οι διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο των δανειστών
  • [05] Συνεχίζονται οι επαφές του Αλ. Ντάουνερ για κοινό ανακοινωθέν στο Κυπριακό
  • [06] Δέκα χρόνια χωρίς τον Αντώνη Σαμαράκη
  • [07] Στην Ανταρκτική, το πιο κρύο σημείο στη Γη

  • [01] Μ. Βαρβιτσιώτης: Εξυπηρετώ εθνικά συμφέροντα με στόχο μεγέθυνση της ναυτιλιακής οικονομίας

    Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου το επόμενο διάστημα -εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρας μας, το πρώτο εξάμηνο του 2014- για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων και για το μέγεθος της φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Από το γραφείο του, στον 5ο όροφο του υπουργείου και με το βλέμμα σ' ένα από τα πιο μεγάλα σε κίνηση επιβατικό λιμάνι της Ευρώπης, τον Πειραιά, ο κ. Βαρβιτσιώτης, στο πρώτο μέρος της εφ' όλης της ύλης συνέντευξής του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αναφέρεται στα προβλήματα της ακτοπλοΐας και της νησιωτικής Ελλάδας, στους τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, ενώ χαρακτηρίζει πολύ καλούς συνομιλητές και φίλους, τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων. Στέλνει μήνυμα, ότι δεν συμφέρει κανέναν, στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε, να προβάλει υπερβολικές και παράλογες θέσεις και προτείνει φαντασία, καινοτομία και δημιουργικότητα.

    Τέλος, για το αν εξυπηρετεί εφοπλιστικά συμφέροντα, απαντά ότι εξυπηρετεί μόνο εθνικά συμφέροντα, με στόχο τη μεγέθυνση της ναυτιλιακής οικονομίας και ότι το υπουργείο Ναυτιλίας υπάρχει και λειτουργεί, προκειμένου να εξυπηρετεί τον Έλληνα ναυτικό, τον Έλληνα πλοιοκτήτη και το ελληνικό πλοίο.

    [02] Γκαζάκια σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών, στην Αθήνα

    Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Skoda, στη λεωφόρο Συγγρού 169 στη Νέα Σμύρνη.Άγνωστοι τοποθέτησαν τα γκαζάκια στον εξωτερικό χώρο της αντιπροσωπείας και τα πυροδότησαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν από την φωτιά τέσσερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που ήταν εκεί για πώληση. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία, πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

    Δύο ακόμα εμπρησμοί σημειώθηκαν, στις 2:20 και στις 3:10 τα ξημερώματα, στα ΑΤΜ των τραπεζών City Bank και Alpha Bank αντίστοιχα, στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου και Κυδαθηναίων στην Πλάκα και στην οδό Ξενοκράτους 46 στο Κολωνάκι. Οι εμπρηστές έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να υποστούν μικρές υλικές ζημιές. Οι δράστες αναζητούνται.

    [03] Καταστράφηκε διαμέρισμα, από πυρκαγιά, στο Μαρούσι

    Στάχτη έγινε διαμέρισμα 3ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Παραδείσου 51 στο Μαρούσι, από πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, το οποίο εξετάζει ως πιθανότερη εκδοχή να προκλήθηκε από αναμμένο τζάκι και να επεκτάθηκε γρήγορα στο υπόλοιπο σπίτι και στην κεραμοσκεπή.

    Στο διαμέρισμα έμεναν δύο γυναίκες, οι οποίες πρόλαβαν και βγήκαν σώες, πριν φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική. Στο έργο της κατάσβεση πήραν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, που κατάφεραν να θέσουν υπο έλεγχο την πυρκαγιά στις 6:10 το πρωί.

    [04] Ξεκινούν αύριο οι διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο των δανειστών

    Στην Αθήνα φθάνουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι επιστρέφουν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες και τη συνεδρίαση του Eurogroup. O υπουργός δήλωσε χθες ότι στόχος της Ελλάδας είναι να εκταμιευθεί η δόση του Ιουλίου, ύψους 1 δισ. ευρώ, έως το τέλος του έτους. Οιδιαπραγματεύσεις με την τρόικα ξεκινούν αύριο καιθα διαρκέσουν μία εβδομάδα. Η τρόικα θα επιστρέψει στη χώρα τον Ιανουάριομε στόχο να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

    Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ικανοποίηση του τελευταίου προαπαιτούμενου που αφορά την αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, προκειμένου να καταβληθεί το 1 δισ. ευρώ. Ο Έλληνας υπουργός εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά προτείνει να δοθεί λύση «τύπου ΕΛΒΟ» για τα ΕΑΣ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία.

    Συγκεκριμένα η ελληνική πλευρά προτείνει να διασπαστεί το στρατιωτικό τμήμα των ΕΑΣ από το εμπορικό. Το εμπορικό τμήμα των ΕΑΣ θα φορτωθεί όλες τις κρατικές ενισχύσεις και ως εκ τούτου να οδηγηθεί σε διάλυση. Το άλλο τμήμα που αφορά το στρατιωτικό κομμάτι θα κριθεί σε 12 μήνες αν θα είναι βιώσιμο. Αν δεν είναι βιώσιμο μετά από 12 μήνες, τότε θα γίνει εκκαθάριση. Ο υπουργός οικονομικών είπε ότι ενδεχομένως το στρατιωτικό κομμάτι θα μπορέσει να συνεχίσει την εξαγωγική του δραστηριότητα σε αυτό το διάστημα.

    Για το συγκεκριμένο θέμα, αναμένεται σήμερα η θετική, κατά εκτιμήσεις, απάντηση της τρόικας.

    Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, ο Γ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που έχουν λάβει τα ΕΑΣ.

    Ερωτηθείς για το ζήτημα των πλειστηριασμών ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι ο υπουργός ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο και σε συνεργασία με την Ένωση Τραπεζών θα κατατεθεί νομοθετική πρόταση στη Βουλή.

    [05] Συνεχίζονται οι επαφές του Αλ. Ντάουνερ για κοινό ανακοινωθέν στο Κυπριακό

    Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ πραγματοποιεί αυτή την ώρα συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη -ξεκίνησε στις 9 π.μ. τοπική ώρα- ενώ στις 11.30 π.μ. -τοπική ώρα- είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

    Χθες, ο Aυστραλός διαμεσολαβητής είχε πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Ερτούγ.

    Στόχος του Aυστραλού διαμεσολαβητή είναι, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων με τις δύο πλευρές η επίτευξη συμφωνίας για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος επανάληψης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    [06] Δέκα χρόνια χωρίς τον Αντώνη Σαμαράκη

    «Σήμερα που βρισκόμαστε στη δύνη μιας πρωτοφανούς κρίσης, που έχει δραματικές επιπτώσεις, όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στον ψυχισμό μας, νομίζω χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ, όχι έναν μόνο Αντώνη, για να μας δώσει την ελπίδα με την οποία εμβολίασε τα νιάτα μας. Τον Αντώνη, ο οποίος προσωποποίησε για μας την διαρκή εφηβεία» είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην εκδήλωση - αφιέρωμα, για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Αντώνη Σαμαράκη, που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου, βρέθηκαν όλοι οι φίλοι του Αντώνη και της Ελένης Σαμαράκη και μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Σεραφείμ Φυντανίδης και η 'Ελλη Στάη.

    [07] Στην Ανταρκτική, το πιο κρύο σημείο στη Γη

    Το πιο κρύο σημείο του πλανήτη μας βρίσκεται -που αλλού- στην καρδιά της Ανταρκτικής και έχει θερμοκρασία μείον 93,2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν από δορυφόρους. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας είχε καταγραφεί επίσης στην παγωμένη Ανταρκτική, στη ρωσική βάση «Βοστόκ», στις 21 Ιουλίου 1983, και ήταν μείον 89,2 βαθμοί Κελσίου.

    Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Τεντ Σκάμπος του Κέντρου Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο, τη μεγαλύτερη σύναξη γεωεπιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν πως η καταγραφή της συγκεκριμένης θερμοκρασίας έγινε στις 10 Αυγούστου 2010 και πως πρόκειται ακόμα για προκαταρκτικά στοιχεία, ενώ δεν απέκλεισαν η τελική θερμοκρασία να είναι ακόμα χαμηλότερη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 December 2013 - 9:30:27 UTC