Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Επικοινωνιακό πυροτέχνημα», οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
  • [02] Αύριο θα αποκατασταθεί η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη
  • [03] Σύσκεψη για την ασφάλεια των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων
  • [04] Παραδόθηκε ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης
  • [05] ΟΔΔΗΧ: Με αμετάβλητο το επιτόκιο η άντληση 1,625 δισ. ευρώ
  • [06] Η Standard & Poor΄s δεν αναμένει αλλαγές στο αξιόχρεο των τραπεζών της ευρωζώνης μετά τους ελέγχους της ΕΚΤ
  • [07] «Σε πορεία σύγκρουσης, ΔΝΤ και Βερολίνο» για τις αναδιαρθρώσεις χρέους
  • [08] Ενδείξεις σταθεροποίησης εμφάνισε η αγορά ΙΧ αυτοκινήτου το γ΄ τρίμηνο φέτος
  • [09] Ο Πούτιν διατάσσει να αυξηθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική
  • [10] Φωτογραφίζοντας το ελληνικό τραγούδι της δεκαετίας του ΄60

  • [01] «Επικοινωνιακό πυροτέχνημα», οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

    «Οι πρωτοβουλίες που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα αποτελούν μόνο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Όπως σημειώνει «τη στιγμή που οι τραγικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής επιβάλλουν μια άμεση δέσμη συγκεκριμένων μέτρων προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων, από την ενεργειακή φτώχεια».

    Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι: η άμεση παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος 300 kwh το μήνα σε φτωχές οικογένειες και άνεργους, η άμεση μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για όλους τους πολίτες, διακανονισμοί για την εξόφληση των λογαριασμών και διεύρυνση των κριτηρίων για υπαγωγή στο κοινωνικό τιμολόγιο.

    [02] Αύριο θα αποκατασταθεί η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη

    Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα- Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του εκτροχιασμού τρένου, που σημειώθηκε σήμερα. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας- Θεσσαλονίκης και αντίστροφα, θα γίνεται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία για το τμήμα μεταξύ Τιθορέας- Λιανοκλαδίου.

    [03] Σύσκεψη για την ασφάλεια των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων

    Μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε προ μηνός η γραμματέας της 28ης ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών πρώην Σχολή Ευελπίδων), καθώς και άλλα περιστατικά που συνέβησαν στους χώρους των δικαστηρίων, πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ευρεία σύσκεψη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και μέτρων φύλαξης στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας όλων όσοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στους χώρους των δικαστηρίων (δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους, κ.ά.) ή όσων απλώς βρίσκονται εκεί ως μάρτυρες, συγγενείς, κλπ.

    Ειδικότερα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με την καθυστέρηση εισόδου των δικηγόρων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο ΔΣΑ ζήτησε να τοποθετηθούν επιπρόσθετοι διάδρομοι και αψίδες ελέγχου, καθώς και να λειτουργήσουν οι ήδη υπάρχοντες αδρανείς διάδρομοι και αψίδες ελέγχου στην κάτω πύλη, προκειμένου, τουλάχιστον κατά τις ώρες αιχμής, να είναι εφικτή η είσοδος πολλαπλάσιου αριθμού δικηγόρων στον ίδιο χρόνο.

    [04] Παραδόθηκε ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης

    Στον Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, παραδόθηκε ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης.

    Ο επιχειρηματίας, πρώην συνεργάτης του εφοπλιστή Β. Ρέστη ήταν καταζητούμενος ύστερα από την έκδοση σε βάρος του δύο ενταλμάτων σύλληψης.

    Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας εμφανίστηκε αυτοβούλως με τον δικηγόρο του στο γραφείο του κ. Ντογιάκου και σε λίγο αναμένεται να οδηγηθεί στην Ευελπίδων, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα και ακολούθως να οδηγηθεί στις ανακρίτριες που χειρίζονται τις υποθέσεις της τράπεζας και των όπλων.

    [05] ΟΔΔΗΧ: Με αμετάβλητο το επιτόκιο η άντληση 1,625 δισ. ευρώ

    Το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων (διάρκειας 26 εβδομάδων), με αμετάβλητο επιτοκιακό κόστος έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας, στο επίπεδο του 4,15%.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων, ονομαστικού ύψους 1,25 δισ. ευρώ, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,643 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,11 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ.

    Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

    [06] Η Standard & Poor΄s δεν αναμένει αλλαγές στο αξιόχρεο των τραπεζών της ευρωζώνης μετά τους ελέγχους της ΕΚΤ

    Ο οίκος Standard & Poor's δεν αναμένει τα αποτελέσματα των επικείμενων ελέγχων ευρωστίας των μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να έχουν σημαντική επίπτωση στο αξιόχρεό τους, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

    Ο οίκος δεν απέκλεισε, ωστόσο, την πιθανότητα να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις. «Φυσικά, ο έλεγχος της ΕΚΤ μπορεί να αποκαλύψει πρόσθετες αδυναμίες στις αξιολογούμενες τράπεζες, τις οποίες δεν έχουν εντοπίσει έως τώρα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν μη εντοπισθείσες αδυναμίες στην αναγνώριση ζημιών από κάποιες τράπεζες, στις προβλέψεις και στις αποτιμήσεις των ενεχύρων, που αν είναι σημαντικές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναθεώρηση του αξιόχρεου», επέστησε την προσοχή ο οίκος.

    [07] «Σε πορεία σύγκρουσης, ΔΝΤ και Βερολίνο» για τις αναδιαρθρώσεις χρέους

    Τη διαχείριση κρίσης που ακολούθησε στην ευρωζώνη, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, αμφισβητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τάσσεται υπέρ της έγκαιρης συμμετοχής των πιστωτών στην αναδιάρθρωση χρέους, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» (Der Handelsblatt).

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, το σχέδιο του ΔΝΤ, το οποίο πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου, θέτει ως κεντρικό σημείο τη χρονική συγκυρία της αναδιάρθρωσης του χρέους των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με στόχο να πείθονται οι πιστωτές να παραιτούνται εγκαίρως από μέρος των αξιώσεών τους. Η αναδιάρθρωση θα τίθεται στο εξής, σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από το Ταμείο.

    Όπως επισημαίνει η «Χάντελσμπλατ», το Βερολίνο έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επαναληφθεί «κούρεμα» χρέους χώρας της ευρωζώνης. «Δύο από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης» τονίζει η εφημερίδα και αναφέρεται σε δήλωση του αναπληρωτή διευθυντή στρατηγικής και πολιτικής του Ταμείου, Χιου Μρέντενκαμπ ότι η ελληνική εμπειρία απέδειξε πως «οι αναδιαρθρώσεις, είτε είναι περιορισμένης έκτασης είτε έρχονται πολύ αργά», με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ανάκαμψη των χωρών αυτών και να δίνεται στους ιδιώτες ομολογιούχους ο χρόνος ώστε να απαλλαγούν από τους τίτλους, μεταθέτοντας το βάρος στους φορολογούμενους.

    [08] Ενδείξεις σταθεροποίησης εμφάνισε η αγορά ΙΧ αυτοκινήτου το γ΄ τρίμηνο φέτος

    Επιβραδύνθηκε, σε ετήσια βάση, ο ρυθμός μείωσης του τζίρου στο εμπόριο των αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών, το γ΄ τρίμηνο φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

    Ειδικότερα: Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό και λιανικό ε?πόριο μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών, στην επισκευή αυτών και στο ε?πόριο συναφών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, παρουσίασε μείωση 5% το γ΄ τρίμηνο 2013, σε σύγκριση ?ε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τρι?ήνου 2012, έναντι μείωσης 27,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

    [09] Ο Πούτιν διατάσσει να αυξηθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή να αυξηθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική, την επομένη της έναρξης εκ μέρους του Καναδά μιας διαδικασίας για την επέκταση της κυριαρχίας του στην περιοχή. «Η Ρωσία συμμετέχει ολοένα και περισσότερο σ' αυτή την περιοχή του μέλλοντος, επιστρέφει σ' αυτή και πρέπει να διαθέτει εκεί όλους τους μοχλούς για να διασφαλίσει την ασφάλειά της και να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

    Ο Πούτιν διευκρίνισε πως πρόκειται για την επαναλειτουργία ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τίκσι, στην πολική ζώνη της βόρειας Γιακουτίας (ανατολική Σιβηρία) και την πραγματοποίηση εργασιών στο αεροδρόμιο του Σεβερομόρσκ, στη θάλασσα του Μπάρεντς, στη βορειοδυτική Ρωσία.

    [10] Φωτογραφίζοντας το ελληνικό τραγούδι της δεκαετίας του ΄60

    Ο Τάκης Πανανίδης (1935-2010) ξεκίνησε τη φωτογραφική του καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του 1950 κάτω από εξαιρετικά περίεργες συνθήκες. Δουλεύοντας ως κλητήρας στο πατάρι, όπου εμφανίζονταν τα φιλμ των Ηνωμένων Φωτορεπόρτερ, ο Πανανίδης θα αναλάβει την πρώτη του δουλειά, φωτογραφίζοντας ένα γλέντι, το οποίο είχε διοργανώσει ο Παναθηναϊκός στο κέντρο Πιγκάλς για την κατάκτηση του κυπέλου του 1955. Ο Πανανίδης, που είναι μόλις είκοσι ετών και παθιάζεται ήδη με τη φωτογραφία, έχει εντολή να «τραβήξει» το τραπέζι με το κύπελο και τους πανηγυρισμούς του, αλλά όταν φτάνει στο μαγαζί, βλέπει τον Μανώλη Χιώτη να παίζει, μαγεύεται και βάζει αμέσως σε δεύτερη μοίρα τους Πράσινους. Όταν την επομένη επιστρέφει με το φιλμ στους Ηνωμένους Φωτορεπόρτερ, το αφεντικό του, ο Δημήτρης Φλώρος, γίνεται έξαλλος: δεκαπέντε φωτογραφίες του Χιώτη και ελάχιστες της ομάδας του Παναθηναϊκού. Οι φωτογραφίες, όμως, θα αρέσουν στον Χιώτη, που θα πληρώσει το πρακτορείο, και ο Πανανίδης θα αρχίσει το ταξίδι του στον μουσικό κόσμο των δεκαετιών του 1960 και του 1970, έχοντας γίνει στο μεταξύ ο επίσημος φωτογράφος της δισκογραφικής εταιρείας Columbia.

    Από τον φακό του θα περάσουν ποιητές, συνθέτες, τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί, σχηματίζοντας ένα λαμπρό στερέωμα. Στερέωμα που συγκινεί μέχρι τις ημέρες μας και έρχεται τώρα να αποτυπωθεί σε ένα άλμπουμ το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος σε σχεδιασμό, επιλογή εικόνων και κείμενα Άρη Μαραγκόπουλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 December 2013 - 13:30:27 UTC