Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαγόρευση απόπλου απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
  • [02] Τα βήματα για εφαρμογή της δέσμης μέτρων για ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες
  • [03] «Μουσικοί του δρόμου», όμορφες μελωδίες με μεράκι
  • [04] Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [05] Nέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα
  • [06] Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Ινδία, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας
  • [07] Τουλάχιστον 16 νεκροί από πυρκαγιά σε αγορά τροφίμων στην Κίνα
  • [08] Στην Αίγυπτο ο πρόεδρος της Κύπρου
  • [09] Χιλιάδες διαδηλωτές στο Κίεβο, παρά την επέμβαση της αστυνομίας
  • [10] Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα μουσεία της πόλης
  • [11] Όσες περισσότερες αναμνηστικές φωτογραφίες τραβάμε, τόσο λιγότερο θυμόμαστε ένα γεγονός

  • [01] Απαγόρευση απόπλου απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

    Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου απο το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Δεν γίνονται τα δρομολόγια για Πόρο,Υδρα,Σπέτσες.

    Η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα και Αρκίτσα - Αιδηψός. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο και Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Ανοιχτό είναι το Ρίο-Αντίριο.

    [02] Τα βήματα για εφαρμογή της δέσμης μέτρων για ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες

    Τα βήματα για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων για την ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών καταγράφει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε χθεσινή ανακοίνωση.

    H ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ απέστειλαν στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις καταστάσεις με όλους τους κατά τόπους εκπροσώπους τους, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να συγκροτηθούν και να συνεδριάσουν άμεσα οι Επιτροπές με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων όσων είχαν ενταχθεί στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές των Περιφερειών και Δήμων την 1η Νοεμβρίου 2013. Υπενθυμίζεται ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα γίνεται χωρίς επιβολή τέλους επανασύνδεσης.

    Οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε επικοινωνία που είχαν με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τους και προχωρά η καταγραφή όσων έχουν ενταχθεί σε κοινωνικές δομές και δεν ηλεκτροδοτούνται.

    [03] «Μουσικοί του δρόμου», όμορφες μελωδίες με μεράκι

    Για να εκφράσουν την τέχνη και το μεράκι τους, χρησιμοποιούν τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας. Είναι οι «μουσικοί του δρόμου». Βρίσκονται παντού και συνεπαίρνουν με όμορφες μελωδίες, είτε γνωστές είτε άγνωστες, τους περαστικούς. Είναι εκείνοι που προτίμησαν ή αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με μια μουσική? «ελεύθερη», απομακρυσμένη από τα στερεότυπα. Οι περισσότεροι απ' αυτούς που τραγουδούν ή παίζουν μουσική στο δρόμο, το κάνουν για λόγους βιοποριστικούς, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που το κάνουν γιατί τους αρέσει, χωρίς να είναι τα χρήματα ο σκοπός τους.

    Ο Γιώργος Μιμιλίδης παίζει ακορντεόν. «Ξεκίνησα να παίζω μουσική για πλάκα στην Αρεοπαγίτου με έναν φίλο μου. Ήταν κάτι διαφορετικό, μου άρεσε πολύ και το συνέχισα. Φυσικά και είναι σημαντικά τα χρήματα που βγάζω, αλλά δεν το κάνω γι? αυτό. Όταν παίζω μουσική το κάνω για μένα, και όποιος θέλει και του αρέσει, αφήνει και χρήματα», λέει. Ο Γιώργος παίζει μουσική συχνά και σε κάποια μαγαζιά αν και όπως λέει «στον δρόμο έχεις την ελευθερία σου». Κάτι που τραβάει τον κόσμο στους μουσικούς του δρόμου, όπως συμπληρώνει, είναι το θέαμα που μπορούν να προσφέρουν οι καλλιτέχνες, μαζί με τη μουσική τους.

    [04] Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες, μετά την απόφαση των Ομοσπονδιών των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για -από κοινού- 24ωρη απεργία, διεκδικώντας τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ, αφού όπως υποστηρίζουν «τα μέτρα που προωθούνται έχουν σαφέστατη τάση την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της λειτουργίας των νοσοκομείων».

    Εξάλλου, παράταση της απεργίας τους μέχρι και 19 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της στάσης τους, αν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καταθέσει πρόταση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, συνοδευόμενη από τη ρητή ανάκληση των δηλώσεών του περί απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ)- ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος υπογράμμισε, ότι «καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή».

    [05] Nέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα

    Σε δύο «μέτωπα» θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίες αρχίζουν εκ νέου σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών και, που σύμφωνα με τον επίτροπο Όλι Ρεν, θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα.

    Κατ' αρχήν, πρέπει να συμφωνηθεί ο τρόπος αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), προκειμένου να «κλείσουν» και τα τέσσερα προαπαιτούμενα (αναδιάρθρωση ΕΑΣ- ΕΛΒΟ- ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων) και να εκταμιευθεί, έως το τέλος του έτους, η δόση του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς, στις 11 Ιανουαρίου πρέπει να αποπληρωθούν ομόλογα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

    Στο δεύτερο «μέτωπο», κυβέρνηση και τρόικα πρέπει να κλείσουν όσον το δυνατόν περισσότερα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας (η οποία, κανονικά, θα έπρεπε να έχει τελειώσει από τον Νοέμβριο) και να υπάρξει συμφωνία, έστω και τον Ιανουάριο.

    [06] Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Ινδία, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας

    Το Εθνικό Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομη την ομοφυλοφιλία καθώς ανέτρεψε απόφαση του 2009 κατώτερου δικαστηρίου που αποποινικοποιούσε την σεξουαλική πράξη μεταξύ ομοφυλόφιλων. Η απόφαση αυτή θεωρείται ισχυρό πλήγμα εναντίον των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι μόνο η ινδική κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τον σχετικό νόμο κι αποφάνθηκε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της πρωτεύουσας υπερέβη τις εξουσίες του με την έκδοση της σχετικής απόφασης πριν από τέσσερα χρόνια.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Τουλάχιστον 16 νεκροί από πυρκαγιά σε αγορά τροφίμων στην Κίνα

    Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε αγορά τροφίμων--που ειδικεύεται σε αγροτικά προϊόντα-- στη νότια πόλη της Κίνας Σεντζέν, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

    Η φωτιά ξεκίνησε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου, στον χώρο που βρίσκονται οι κοιτώνες, χθες Τρίτη περίπου στη 1:30 πμ (τοπική ώρα) και εξαπλώθηκε σε 1.000 τμ της αγοράς της Σεντζέν στη συνοικία Γκουανγκμίντ προτού καταφθάσουν οι πυροσβέτες ύστερα από μιάμιση ώρα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Στην Αίγυπτο ο πρόεδρος της Κύπρου

    Σημαντικές διμερείς συμφωνίες σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένου του ενεργειακού, θα υπογραφούν μεταξύ Κύπρου -Αιγύπτου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

    Στη διάρκεια της παραμονής του στο Κάιρο, ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αντλί Μανσούρ. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Χαζέμ Ελ Μπαμπλάουϊ, με τον οποίο θα συνυπογράψουν διμερείς συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και πλαίσιο συνεργασίας για κοινή αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στα υποθαλάσσια τεμάχια των δύο χωρών, που συνορεύουν.

    [09] Χιλιάδες διαδηλωτές στο Κίεβο, παρά την επέμβαση της αστυνομίας

    Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο παρά την επέμβαση της ουκρανικής αστυνομίας τα ξημερώματα κατά του πλήθους που διαδήλωνε ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την «αποστροφή» τους για την επέμβαση της αστυνομίας. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, «αυτή η απάντηση δεν είναι ούτε αποδεκτή ούτε ωφελεί τη δημοκρατία».

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα μουσεία της πόλης

    Στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών συμμετέχουν τα μουσεία της πρωτεύουσας, που μέσα από ευφάνταστες και ενδιαφέρουσες δράσεις για όλες τις ηλικίες υπόσχονται κάτι ξεχωριστό. Εργαστήρια κατασκευής στολιδιών, εικαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών εμπνευσμένα από το Δωδεκαήμερο, ξεναγήσεις, προβολή ντοκιμαντέρ, παρακολούθηση συναυλιών και εκθέσεων, αλλά και bazaar με προσφορές για τα δώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι μερικές από τις επιλογές που έχουν οι Αθηναίοι φίλοι των μουσείων αυτή τη γιορταστική περίοδο.

    Παράλληλα, εκδοτικοί οίκοι που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό μέσα από τις ειδικές εκδόσεις τους πραγματοποιούν παζάρια με μοναδικές προσφορές.

    [11] Όσες περισσότερες αναμνηστικές φωτογραφίες τραβάμε, τόσο λιγότερο θυμόμαστε ένα γεγονός

    Αν το είχατε υποψιαστεί, φαίνετε πως δεν πέσατε έξω: όσες περισσότερες αναμνηστικές φωτογραφίες τραβάει κανείς από ένα γεγονός, όπως γενέθλια, γάμο ή μια συναυλία, τόσο περισσότερο δυσκολεύεται μετά να θυμηθεί το ίδιο το συμβάν, σύμφωνα με Αμερικανούς ψυχολόγους.

    Με δεδομένο ότι, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία, η λήψη φωτογραφιών και βίντεο, ιδίως από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων, έχει γίνει συχνότατο φαινόμενο, μπορεί να υποθέσει κανείς εύλογα πως η νεότερη γενιά θα έχει λιγότερες πραγματικές αναμνήσεις από τα γεγονότα που ζει και καταγράφει γύρω της. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μανία φωτογράφησης που έχει καταλάβει τους πάντες χάρη στις νέες τεχνολογικές ευκολίες, εμποδίζει τον εγκέφαλο να συγκεντρωθεί στα γεγονότα και να σχηματίσει ακριβείς και διαρκείς μνήμες γι' αυτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 December 2013 - 7:30:24 UTC