Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει ο υπ. Δικαιοσύνης δημοσίευμα περί άσκησης πιέσεων από την τρόικα για έκδοση ευνοϊκής απόφασης υπέρ τραπεζών
  • [02] Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν αφήνουμε καμία ανθρώπινη ψυχή να χαθεί στη θάλασσα
  • [03] Επτά σημεία εξυπηρέτησης στον δήμο Αθηναίων για όσους θέλουν να δηλώσουν στοιχεία για την επανασύνδεση του ρεύματος
  • [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων
  • [05] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [06] Αυστηρό μήνυμα υπ. Οικονομικών προς ΔΕΚΟ: Κόψτε ό,τι μπορείτε
  • [07] Νέοι κανόνες για τις προβληματικές τράπεζες
  • [08] «Ατύχημα» σε αποθήκη όπλων η έκρηξη στην Καμπούλ
  • [09] Πρόσωπα και γεγονότα κόντρα στα στερεότυπα, σε «Μια σταγόνα Ιστορία» από τον Δημήτρη Καμπουράκη
  • [10] Oλλανδός οπαδός του Άγιαξ τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο Μιλάνο

  • [01] Διαψεύδει ο υπ. Δικαιοσύνης δημοσίευμα περί άσκησης πιέσεων από την τρόικα για έκδοση ευνοϊκής απόφασης υπέρ τραπεζών

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο με την τρόικα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατώτερος υπάλληλος, εκπρόσωπος του ΔΝΤ απηύθυνε συστάσεις σε δικαστές που ήταν παρόντες να εκδίδουν αποφάσεις υπέρ των τραπεζών σε υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

    Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλας Γιαταγάνα, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο Ρωσίδα γυναίκα υπάλληλος εκπρόσωπος του ΔΝΤ, στη συνάντηση κάλεσε δύο ανώτερους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, και τους πίεσε να βγάζουν αποφάσεις υπέρ των τραπεζών.

    [02] Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν αφήνουμε καμία ανθρώπινη ψυχή να χαθεί στη θάλασσα

    Για τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, που καταβάλλει καθημερινά επί 24ωρου βάσεως το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στα νερά του Αιγαίου, τις επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αναφέρεται στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    «Το λιμενικό σώμα ποτέ δεν έχει χάσει ανθρώπους στη θάλασσα και διασώζει τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών. Εμείς ως Έλληνες και ως ναυτικό έθνος έχουμε μια διαφορετική λογική. Δεν αφήνουμε καμία ανθρώπινη ψυχή να χαθεί στη θάλασσα» τονίζει ο υπουργός και ανακοινώνει τον εξοπλισμό του σώματος με υπερσύγχρονα μέσα, που θα μπορεί να ελέγχει από συγκεκριμένους σταθμούς, το κάθε δευτερόλεπτο, τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.

    Προαναγγέλλει σειρά πρωτοβουλιών για το θέμα αντιμετώπισης και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, από την ελληνική προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου του, αναφέρει ότι σχεδιάστηκε με τη λογική του ανθρώπινου δυναμικού και ότι θα πρέπει επιτέλους να υπάρχει ένας υπεύθυνος για κάθε τι που συμβαίνει και όχι αόριστες ευθύνες και αλληλοκαλύψεις.

    [03] Επτά σημεία εξυπηρέτησης στον δήμο Αθηναίων για όσους θέλουν να δηλώσουν στοιχεία για την επανασύνδεση του ρεύματος

    Στα επτά σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη, του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να προσέλθουν απόσήμερα και έως την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες του δήμου Αθηναίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δηλαδή έχει κοπεί το ρεύμα ή πρόκειται άμεσα να κοπεί λόγω αδυναμίας καταβολής του αντιτίμου του λογαριασμού.

    Οι δημότες, που έως την 1η Νοεμβρίου έχουν ενταχθεί στις κοινωνικο-προνιακές δομές του δήμου, θα πρέπει να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τα στοιχεία θα συλλέξει ο δήμος Αθηναίων και στη συνέχεια θα τα προωθήσει στη ΔΕΗ, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος. Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται από το πρωί αποκλειστικά στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου Αθηναίων στο τηλέφωνο«1595».

    [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και τη σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

    Όπως ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star paros" δεν θα αναχωρήσει στις 7:25 από Πειραιά για Πάρο Νάξο Ιο Θήρα, αλλά στις 12 το μεσημέρι.

    [05] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Η κύρια κατοικία θα προστατευτεί και το 2014 από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη συνάντηση που είχεχθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την τρόικα, αλλά, όπως σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου, «μένει να καθοριστούν τα κριτήρια σχετικά με το μέτρο».

    Η διαπραγμάτευση μεταξύ υπουργείου και τρόικας δεν έχει τελειώσει. Θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με αντικείμενο τα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δηλαδή, αν θα είναι καθοριστικός παράγοντας μόνο η αντικειμενική αξία του ακινήτου ή αν θα τεθούν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

    Στελέχη του υπουργείου σχολίασαν μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν πιο διαλλακτικοί στο να δεχθούν κάποιες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, το θέμα είναι ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει και παραμένει αδιευκρίνιστο αν η νομοθετική παρέμβαση που ετοιμάζεται για τους πλειστηριασμούς θα είναι τελικά μονομερής ενέργεια ή το αποτέλεσμα συμφωνίας.

    Σήμερα το απόγευμα, το κλιμάκιο της τρόικας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννης Βρούτση.

    Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, εξερχόμενος σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε εποικοδομητικό κλίμα.

    [06] Αυστηρό μήνυμα υπ. Οικονομικών προς ΔΕΚΟ: Κόψτε ό,τι μπορείτε

    Κόψτε ότι μπορείτε και αυξήστε τα έσοδα απ' όπου μπορείτε. Αυτό είναι το μήνυμα της γγ του υπουργείου οικονομικών Χρ. Παπακωνσταντίνου, μέσω της εγκυκλίου που έστειλε στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2014.

    Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, με την εγκύκλιο ζητεί μεταξύ άλλων από τις διοικήσεις να ψάξουν για νέους πελάτες, να διευρύνουν την γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών, να προσέξουν τις προσλήψεις συμβασιούχων και να επαναδιαπραγματευτούν τα ενοίκια.

    [07] Νέοι κανόνες για τις προβληματικές τράπεζες

    Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν την Τετάρτη σε ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τους κανόνες των διάσωσης των εγχώριων τραπεζών με τον οποίο αποφεύγεται η εμπλοκή των φορολογουμένων στις διασώσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

    Με το νομοσχέδιο που συμφωνήθηκε αλλά θα τεθεί προς έγκριση στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών οι ομολογιούχοι και οι μεγάλοι καταθέτες- αποταμιευτές μιας προβληματικής τράπεζας θα επωμίζονται αναλογικά τις απώλειες του πιστωτικού ιδρύματος από την αρχή του 2016, όπως συμφώνησαν οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την Τετάρτη ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.«Είναι όλα εντάξει» είπε η Σάρον Μπόλς, μια από τους ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι οι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2016.

    [08] «Ατύχημα» σε αποθήκη όπλων η έκρηξη στην Καμπούλ

    Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Καμπούλ κοντά στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ οφείλεται σε «ατύχημα» σε αποθήκη όπλων της κυβέρνησης και όχι σε επίθεση ταλιμπάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    «Η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη όπλων. Πρόκειται για ατύχημα και όχι για επίθεση των εχθρών» δήλωσε ο Λουτφουλάχ Μασάλ, ανώτερος αξιωματούχος των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τον οποίο από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές, αλλά όχι θύματα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Πρόσωπα και γεγονότα κόντρα στα στερεότυπα, σε «Μια σταγόνα Ιστορία» από τον Δημήτρη Καμπουράκη

    Ο τρίτος τόμος της σειράς «Μια σταγόνα Ιστορία», του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη κυκλοφορεί στις 16 Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Πατάκη. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ προδημοσιεύει αποκλειστικά τον πρόλογο του συγγραφέα με τίτλο «Η ιστορία υπό διωγμό», όπου αναφέρεται στους επικρατούντες σήμερα τρομοκράτες της κριτικής σκέψης, καθώς και δύο ιδιαιτέρως ... διδακτικά κεφάλαια.

    Το ένα έχει τίτλο «Το παλιό μνημόνιο», όταν το 1843 Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι δανειστές απαίτησαν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να ενημερώνονται για τα μέτρα περικοπών των δημοσίων δαπανών, που, μεταξύ άλλων, επέβαλαν απολύσεις των μισών καθηγητών Πανεπιστημίου! Το άλλο είναι «Το ανάθεμα του Βενιζέλου», το 1916 , τότε που ένα πλήθος βασιλοφρόνων από δεσπότες, ιερείς και ... πιστούς χριστιανούς, διάβασαν στο Πεδίο του Άρεως τον αναθεματισμό του «Σατανά Βενιζέλου», γιατί δεν έκανε τα χατήρια του βασιλιά Κωνσταντίνου, ικετεύοντας το Ύψιστο να τον κάνει λεπρό!

    [10] Oλλανδός οπαδός του Άγιαξ τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο Μιλάνο

    Ένας Oλλανδός οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Άγιαξ τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι στο Μιλάνο πριν από τον αγώνα για το Τσάμπιονς Λίγκ με τη Μίλαν. Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

    Άλλοι δυο οπαδοί του Άγιαξ όπως και ένας πλανόδιος μικροπωλητής επίσης τραυματίστηκαν στα επεισόδια που έγιναν στους δρόμους που οδηγούν στο γήπεδο Τζιουζέπε Μεάτσα όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 December 2013 - 9:30:23 UTC