Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση Σ. Κεδίκογλου για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Όλι Ρεν
  • [02] Όλι Ρεν και Αλ. Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης
  • [03] Έληξε η απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • [04] Μέχρι τέλος του έτους θα καταβληθούν τα οδοιπορικά στο προσωπικό του Λιμενικού
  • [05] Τρεις συλλήψεις ύστερα από καταδίωξη στην Ηλιούπολη
  • [06] Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,710 δισ. ευρώ στο ενδεκάμηνο
  • [07] Δημοψήφισμα για ανεξάρτητο κράτος, εξήγγειλε η Καταλονία
  • [08] Δεν υφίσταται θέμα ρύπανσης από τη βύθιση του πλοίου «NOUR M», διαβεβαιώνει το Λιμενικό

  • [01] Δήλωση Σ. Κεδίκογλου για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Όλι Ρεν

    «Φανταζόμαστε πως ο κ. Τσίπρας ανέλυσε στον Όλι Ρεν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης, Βαλαβάνη) που ζητούν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας θα ενημέρωσε τον κ. Ρεν και για τις θέσεις των περιθωριακών σταλινικών κομμάτων που τον στηρίζουν στην Ευρώπη.

    «Εκτός και αν είχε φορέσει και αυτή τη φορά το κοστούμι του Τέξας», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [02] Όλι Ρεν και Αλ. Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα στο Στρασβούργο ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση, που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου, Σάϊμον Ο΄Κόνορ, δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και τις προκλήσεις για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα το πώς θα διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και συνολικά στην ευρωζώνη.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Σ. Ο' Κόνορ, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής τής Ελλάδας συμβάλλει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Εξάλλου, εξήγησε στον Αλ. Τσίπρα ότι το πρόγραμμα παρέχει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, τα οποία παρέμειναν ανεπίλυτα για πολλά χρόνια και τα οποία βρίσκονται στη ρίζα της σημερινής κρίσης.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε, επίσης, ότι το πρόγραμμα στήριξης απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα είχε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με τον Σ. Ο' Κόνορ, οι κύριοι Ρεν και Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης, αντιμετώπιση της ανεργίας και ενίσχυσης της ευρωζώνης.

    [03] Έληξε η απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

    Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση στο πανεπιστήμιο Αθηνών έχει λήξει εξέδωσε το προεδρείο του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων μετά τη σημερινή του συνεδρίαση.

    Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη θεωρείται βέβαιο ότι το ίδρυμα θα αρχίσει να λειτουργεί από αύριο και σε πλήρεις ρυθμούς από την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία την οποία είχε ορίσει και η Σύγκλητος για την έναρξη των μαθημάτων.

    Στην ανακοίνωση του προεδρείου του συλλόγου επισημαίνεται ότι στην χθεσινή γενική συνέλευση, κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.

    Δεδομένων δε και των «παραπόνων συναδέλφων σχετικά με την συμπεριφορά της απεργιακής επιτροπής», ο σύλλογος αποφάσισε να ενημερώσει τα μέλη του ότι η απεργία έχει λήξει και ότι όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την σχετική ευθύνη.

    Το προεδρείο γνωστοποιεί επίσης ότι δεν μετέχει σε κάποια «απεργιακή επιτροπή», ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ' αυτή, ενώ «καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».

    Η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων είχε καταθέσει χθες πρόταση μομφή κατά του προεδρείου, επί της οποίας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία με κάλπη σήμερα. Ωστόσο, η συμμετοχή στη διαδικασία ήταν ανεμική και δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

    [04] Μέχρι τέλος του έτους θα καταβληθούν τα οδοιπορικά στο προσωπικό του Λιμενικού

    Μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν τα οδοιπορικά στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για το έτος 2012 που διενεργήθηκε στο πλαίσιο εντολής του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την άμεση τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων εκκρεμοτήτων των οδοιπορικών προηγούμενων ετών.

    Το ποσό που θα διατεθεί μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, είναι 2,4 εκατ. ευρώ.

    [05] Τρεις συλλήψεις ύστερα από καταδίωξη στην Ηλιούπολη

    Τρία άτομα συνέλαβε η αστυνομία ύστερα από καταδίωξη στην Ηλιούπολη.

    Όλα άρχισαν, όταν οι αστυνομικοί έλαβαν τηλεφωνήματα για διάρρηξη σε σπίτι. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και εντόπισαν όχημα, που κινείτο ύποπτα. Όταν προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν, οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά προσέκρουσαν σε άλλο όχημα.

    Τελικά, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

    [06] Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,710 δισ. ευρώ στο ενδεκάμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,710 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουάριος- Νοέμβριος 2013, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,419 δισ. ευρώ το αντίστοιχο ενδεκάμηνο πέρυσι και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,659 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σε ό,τι αφορά τη γενική κυβέρνηση παρουσιάζεται έλλειμμα 3,223 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 12,852 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και αναθεωρημένου στόχου για έλλειμμα 4,290 δισ. ευρώ.

    Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 47,162 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 67 εκατ. ευρώ ή 0,1% έναντι του αναθεωρημένου στόχου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 42,38 δισ. ευρώ, 57 εκατ. ευρώ ή 0,1% υψηλότερα έναντι των εκτιμήσεων πραγματοποιήσεων του 2013.

    [07] Δημοψήφισμα για ανεξάρτητο κράτος, εξήγγειλε η Καταλονία

    Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Αρτούρ Μας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 9 Νοεμβρίου 2014 για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου καταλανικού «κράτους», παρά την αντίθεση της ισπανικής κυβέρνησης που θεωρεί αντισυνταγματική τη διεξαγωγή του.

    «Συμφωνήσαμε να διοργανώσουμε ένα δημοψήφισμα την επόμενη χρονιά», στις 9 Νοεμβρίου 2014, δήλωσε σήμερα ο Μας.

    «Επιθυμείτε η Καταλονία να γίνει κράτος; Ναι ή όχι;», θα είναι το πρώτο ερώτημα. Και αν η απάντηση είναι «ναι», «Επιθυμείτε το κράτος αυτό να είναι ανεξάρτητο;», θα είναι το δεύτερο ερώτημα που θα τεθεί στους 7,6 εκατομμύρια κατοίκους της περιφέρειας, διευκρίνισε ο Μας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα δοθεί χρόνος στο ισπανικό κράτος, τους κρατικούς θεσμούς να διαπραγματευτούν με τις καταλανικές αρχές τη μορφή που θα πρέπει να λάβει το δημοψήφισμα αυτό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο».

    Η ισπανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει επανειλημμένα ότι θα αντιταχθεί με όλα τα νομικά μέσα σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα με θέμα την ενδεχόμενη ανεξαρτησία της Καταλονίας.

    Ήδη ο ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρδόν δήλωσε ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί να διεξαχθεί διότι είναι αντισυνταγματικό.

    «Δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα (?) διότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με τον νόμο», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλφόνσο Αλόνσο, ένας εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

    [08] Δεν υφίσταται θέμα ρύπανσης από τη βύθιση του πλοίου «NOUR M», διαβεβαιώνει το Λιμενικό

    «Δεν υφίσταται κανένα θέμα θαλάσσιας ρύπανσης έως τώρα» στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου, λόγω της χθεσινής προσάραξης του φορτηγού πλοίου «NOUR M» διαβεβαιώνουν, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και προσθέτουν ότι στην περιοχή έχει τοποθετηθεί πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 December 2013 - 15:30:27 UTC