Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Αχμέτ Νταβούτογλου
  • [02] Φωτιά στο εξoχικό του Κ. Σημίτη - Βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού
  • [03] Πυρκαγιά στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη
  • [04] Νεκρός 44χρονος χειριστής ιστιοσανίδας, που αγνοείτο από προχθές
  • [05] Σήμερα η απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
  • [06] Διευκρινίσεις του ΔΝΤ για τις αναδιαρθρώσεις χρέους το 2014
  • [07] Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων
  • [08] Τα «παπούτσια της γρίπης» του Μάικλ Τζόρνταν πουλήθηκαν για 104.000 δολάρια
  • [09] Η Ν. Κορέα εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για την εκτέλεση του θείου του Βορειοκορεάτη ηγέτη
  • [10] «Μανιώδης αλκοολικός» ο Τζέιμς Μποντ
  • [11] Ευγενία Φακίνου: «Δεν πρέπει να παραδοθούμε στη στενοχώρια, στην κατάθλιψη»

  • [01] Στην Αθήνα ο Αχμέτ Νταβούτογλου

    Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα συναντηθεί στις 10:00 με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βνειζέλο.

    Ειδικότερα, οι κ.κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου θα έχουν στις 10:45, κατ΄ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια (περί τις 11:15) θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:30 θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

    Η ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα περιλαμβάνει διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και την προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

    [02] Φωτιά στο εξoχικό του Κ. Σημίτη - Βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού

    Ενδείξεις εμπρησμού, εντόπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία διεξάγοντας προανάκριση, για τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής από την Αθήνα έχουν φτάσει στους Αγίους Θεοδώρους και διεξάγουν έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

    [03] Πυρκαγιά στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη

    Πυρκαγιά σημειώθηκε στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, στους Αγίους Θοεδώρους.

    Από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί υλικές ζημιές, στο μισό του σπιτιού, και διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

    [04] Νεκρός 44χρονος χειριστής ιστιοσανίδας, που αγνοείτο από προχθές

    Νεκρός εντοπίστηκε χθες τα μεσάνυχτα 44χρονος χειριστής ιστιοσανίδας στην παραλία της Αρτέμιδας.

    Ο 44χρονος αγνοείτο από προχθές και ήταν σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό του, από ναυαγοσωστικό του Λιμενικού.

    [05] Σήμερα η απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

    Σήμερα θα κριθεί το μέλλον της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς η ομοσπονδία και οι σύλλογοί τους καλούνται, υπό την πίεση της επερχόμενης διαθεσιμότητας- κινητικότητας, να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ή θα καταλήξουν σε συμφωνία με τον υπουργό Υγείας.

    Χθες ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, με ανακοίνωσή του, κάλεσε τους γιατρούς να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας που διαχειρίζονται τις αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κλπ και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

    Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

    [06] Διευκρινίσεις του ΔΝΤ για τις αναδιαρθρώσεις χρέους το 2014

    Η αναφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ότι θα υπάρξει συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους το καλοκαίρι του 2014, δεν ήταν απάντηση σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά σε μια γενική ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της συνολικής αναλυτικής εργασίας του Ταμείου για το ζήτημα των αναδιαρθρώσεων χρέους από «εμπειρίες σε όλο τον κόσμο». Αυτό αναφέρεται σε διευκρινιστικό σημείωμα της εκπροσώπου του ΔΝΤ, 'Αντζελα Γκαβίρια.

    Ο κ. Ράις μίλησε χθες για την ανάγκη να επιτευχθεί «τραπεζική ενοποίηση» της Ευρωζώνης με ένα «ισχυρό κεντρικό μηχανισμό», εξασφαλίζοντας την «ταχεία εξυγίανση των τραπεζών». Επίσης, επισήμανε ότι τον Μάιο του 2013, το ΔΝΤ συνέταξε έκθεση για το θέμα των αναδιαρθρώσεων χρέους, υπογραμμίζοντας ότι διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι αναδιαρθρώσεις χρέους ήταν ανεπαρκείς και έγιναν αργά και ότι θα πρέπει να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων πτυχών του θέματος.

    [07] Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων

    Βασικό φόρο από 2 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για σπίτια, από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα και 1 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια προβλέπει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Ο νέος φόρος μαζί με τον συμπληρωματικό φόρο για τους φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ θα ισχύσει από την 1.1.2014 και θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ που επιβάλλονται σήμερα. Ο νέος φόρος ακινήτων είναι χαμηλότερος από το ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων όπως προκύπτει και από τα παραδείγματα υπολογισμού του φόρου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

    [08] Τα «παπούτσια της γρίπης» του Μάικλ Τζόρνταν πουλήθηκαν για 104.000 δολάρια

    Το ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ των τελικών του NBA του 1997, πωλήθηκε την Πέμπτη σε δημοπρασία έναντι ποσού 104.765 δολαρίων ( 76.225 ευρώ), ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Grey Flannel Auctions.

    Κατά τη διάρκεια αυτών των τελικών στον αγώνα νούμερο 5 μεταξύ της Γιούτα και του Σικάγο, ο Τζόρνταν αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοράρει 38 πόντους και να βοηθήσει τους Μπουλς να κερδίσουν τους Τζαζ (90-88) και να προηγηθούν στη σειρά παιχνιδιών με 3-2. Κέρδισαν τον τίτλο στην επόμενη αναμέτρηση αλλά ο αγώνας εκείνος έμεινε στην ιστορία ως το «παιχνίδι της γρίπης» και έγινε θρύλος στο βιογραφικό του Τζόρνταν.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [09] Η Ν. Κορέα εκφράζει «βαθιά ανησυχία» για την εκτέλεση του θείου του Βορειοκορεάτη ηγέτη

    Η Νότια Κορέα εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά ανησυχία» της μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης του θείου του βορειοκορεάτη ηγέτη που θεωρουνταν δεύτερος στην ιεραρχία της χώρας.

    «Η κυβέρνηση έχει βαθιές ανησυχίες σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενοποίησης, το οποίο είναι αρμόδιο για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί την εκτέλεση, χθες, του 67χρονου Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, θείου του νεαρού ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν. Ο Γιανγκ κατηγορούνταν ως «προδότης του έθνους» και είχε λίγο νωρίτερα καταδικασθεί σε θάνατο από ειδικό στρατιωτικό δικαστήριο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [10] «Μανιώδης αλκοολικός» ο Τζέιμς Μποντ

    Μια πρωτότυπη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal ( BMJ) και την οποία υπογράφουν τρεις γιατροί «αποκάλυψε» την αληθινή φύση του μυστικού πράκτορα 007. Οι μελετητές «ερεύνησαν» τα μυθιστορήματα του Ιάν Φλέμινγκ και εντόπισαν ότι με 92 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, ο Τζέιμς Μποντ είναι ένας μανιώδης αλκοολικός.

    Με εξαίρεση τις ημέρες όπου ο Τζέιμς Μποντ είναι κρατούμενος, νοσηλεύεται ή αναρρώνει από κάποια επικίνδυνη αποστολή του, όπου οι ερευνητές υποθέτουν ότι δεν πίνει, ο πράκτορας "προσλαμβάνει" κατά μέσο όρο 92 μονάδες οινοπνευματωδών ανά εβδομάδα οι οποίες μεταφράζονται σε 736 γραμμάρια αλκοόλ ανά επτά ημέρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως όριο τα 210 γραμμάρια την εβδομάδα ( 3 ποτήρια κρασί την ημέρα). Πέρα από αυτήν την κατανάλωση η χρήση αλκοόλ θεωρείται υπερβολική . Γίνεται «υψηλού κινδύνου» στα 280 γραμμάρια και «επιβλαβής» πάνω από τα 420 γραμμάρια.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [11] Ευγενία Φακίνου: «Δεν πρέπει να παραδοθούμε στη στενοχώρια, στην κατάθλιψη»

    «Ήθελα συνειδητά να γράψω ένα αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο βιβλίο για το πώς ετερόκλητοι άνθρωποι κι άγνωστοι μεταξύ τους μπορούν να δώσουν χέρι βοηθείας ο ένας στον άλλον. Ένιωσα την ανάγκη να πω ότι δεν πρέπει να παραδοθούμε στη στενοχώρια και την κατάθλιψη». Έτσι προσδιορίζει τις προθέσεις του καινούργιου βιβλίου της η Ευγενία Φακίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, συμπληρώνοντας ότι χρειάστηκε να μυθοποιήσει τη «ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε» προκειμένου να μπορέσει να την αντιμετωπίσει.

    Ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος είναι «Πλανόδιοι θεριστές» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 December 2013 - 7:30:23 UTC