Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [02] Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Κ.Σημίτη
  • [03] Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη βιομηχανική πολιτική
  • [04] Δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ
  • [05] Συνομιλίες Α. Νταβούτογλου - Ευ. Βενιζέλου
  • [06] Συνεχίζεται η σύνοδος των πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Σε ν/σ του υπουργείου Οικονομικών, η ρύθμιση για τη διαδημοτική κινητικότητα
  • [08] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους ενός δισ. ευρώ την προσεχή Τρίτη
  • [09] Οι ιδιωτικοποιήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Ι.Στουρνάρα - τρόικας
  • [10] WSJ: Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, ευνοεί τη διαπραγματευτική της θέση
  • [11] ΠΟΜΙΔΑ: Ληξιαρχική πράξη θανάτου της ακίνητης περιουσίας ο νέος φόρος
  • [12] Σε Αθήνα και Κρήτη τα «σκήπτρα» των φορολογικών παραβάσεων
  • [13] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα
  • [14] Με μια αίσθηση μπουάτ, η Αρλέτα, για τρία βράδια στον «Ιανό»
  • [15] Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ
  • [16] Ενα μήνα εκτός δράσης ο Τζέραρντ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης καταγράφει η δημοσκοπική έρευνα «Metron Forum» της εταιρείας Metron Analysis, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Η Αυγή».

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21,2%, έναντι 20% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 4,5%, το ΚΚΕ με ποσοστό 3,8% και η ΔΗΜ.ΑΡ. με ποσοστό 2,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 29,8%.

    Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 42%, έναντι 36% της ΝΔ.

    [02] Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Κ.Σημίτη

    Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

    Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα αναφέρει ότι καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται και τονίζει: «Η ΝΔ καταδικάζει τους εμπρηστές περιουσιών που νομίζουν ότι, με πράξεις που εμπίπτουν στο Κοινό Ποινικό Δίκαιο, μπορούν να γίνουν εμπρηστές του πολιτικού κλίματος.

    Η βία δεν θα περάσει» επισημαίνει η ανακοίνωση.

    [03] Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη βιομηχανική πολιτική

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιείται αυτή τηνώρα, με αντικείμενο τη βιομηχανική πολιτική.

    Στη σύσκεψημετέχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος.

    [04] Δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ

    Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:00 με την παρουσίαση του κειμένου της πλειοψηφίας για τις θέσεις του κόμματος, το οποίο ανέπτυξε το μέλος της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής Σάκης Παπαθανασίου.

    Στο κείμενο, κεντρική κατεύθυνση είναι ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπράττει ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο έχει τη συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πόλου.

    Επίσης παρουσιάστηκε το κείμενο της μειοψηφίας, με το οποίο ζητείται συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ μαζί με το ΠΑΣΟΚ στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

    Ένα τρίτο κείμενο κατατέθηκε από στελέχη, στο οποίο ζητούν να αναδειχθούν τα αριστερά χαρακτηριστικά του κόμματος.

    [05] Συνομιλίες Α. Νταβούτογλου - Ευ. Βενιζέλου

    Με τον Ευ. Βενιζέλο συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

    Αυτή την ώραπραγματοποιούνται διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

    Στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο και αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

    Νωρίτερα, το πρωί, ο κ. Νταβούτογλου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [06] Συνεχίζεται η σύνοδος των πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη

    Συνεχίζεται, σήμερα, για δεύτερη μέρα, στη Θεσσαλονίκη, η σύνοδος των πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων που ασχολείται με ζητήματα που αφορούν- μεταξύ άλλων -τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των πανεπιστημίων και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

    Τους πρυτάνεις απασχολεί κυρίως «η μείωση των προϋπολογισμών την τελευταία τριετία ως και 60%» και η «περικοπή για φέτος επιπλέον 15%» αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της διαθεσιμότητας σε οκτώ πανεπιστήμια.

    Κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα των εργασιών, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ΕΚΠΑ και η παραπομπή του πρύτανή του Θ. Πελεγρίνη στο πειθαρχικό.

    Απόψε, οι πρυτάνεις θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με τα συμπεράσματα της συνόδου.

    [07] Σε ν/σ του υπουργείου Οικονομικών, η ρύθμιση για τη διαδημοτική κινητικότητα

    Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συμπεριλήφθηκε, τελικά, η νομοθετική ρύθμιση για την εθελοντική, διαδημοτική κινητικότητα. Μέσω της διαδικασίας, εκτιμάται ότι θα μετακινηθούν 4.000- 5.000 υπάλληλοι που εργάζονται στους δήμους. Όπως ορίζεται στο άρθρο 30 του νομοσχεδίου, οι υπάλληλοι θα μείνουν σε διαθεσιμότητα έναν μήνα και, στη συνέχεια, δεν θα επιτρέπεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας χωρίς αίτησή τους, διότι δεν θα αποτελούν πλέον πλεονάζον προσωπικό.

    Το άρθρο προβλέπει ότι θα «παγώσουν» για τρεις μήνες οποιεσδήποτε άλλες μετατάξεις στους δήμους. Στη ρύθμιση εντάσσονται οι μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α' βαθμού, της ΚΕΔΕ, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτοί μπορούν να μετακινηθούν σε κενές ή συνιστώμενες θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ, μετά από ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και υποβολή αιτιολογημένων αιτημάτων των φορέων υποδοχής, με τα οποία θα βεβαιώνεται η ύπαρξη των αναγκαίων πιστώσεων.

    [08] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους ενός δισ. ευρώ την προσεχή Τρίτη

    Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων, λήξεως 21 Μαρτίου 2014, και αξίας ενός δισ. ευρώ εξήγγειλε για την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 (Τ+3).

    [09] Οι ιδιωτικοποιήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Ι.Στουρνάρα - τρόικας

    Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση αφορούσε σε «θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις».

    Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι παραμένει ο (αναθεωρημένος επί τα χείρω) στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εφέτος.

    Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο, καθώς «ανοικτά» είναι πολλά «καυτά» θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ), ο ΦΠΑ στην εστίαση, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κ.ά.

    [10] WSJ: Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, ευνοεί τη διαπραγματευτική της θέση

    Το πρωτογενές πλεόνασμα που αναμένει η Ελλάδα το 2013, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, ενισχύει τη θέση της στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές της (την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ) αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου ανήλθε σε 2,67 δισ. ευρώ και ότι η Ελλάδα είναι εντός τροχιάς για να επιτύχει τους εφετινούς δημοσιονομικούς της στόχους.

    [11] ΠΟΜΙΔΑ: Ληξιαρχική πράξη θανάτου της ακίνητης περιουσίας ο νέος φόρος

    Ληξιαρχική πράξη θανάτου της αστικής ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας χαρακτηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ το νομοσχέδιο «για τον (κατ' ευφημισμό) «ενιαίο» φόρο ακινήτων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως η χαριστική βολή στη μεσαία τάξη της χώρας, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, την οικοδομή και την κτηματαγορά».

    «Κατά παράβαση του Συντάγματος και της κοινής λογικής, αλλά και σε αντίθεση με τις αρχικές εξαγγελίες, επιβάλλεται διπλός ληστρικός φόρος σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους αστικών ακινήτων προκειμένου να απαλλαγεί η εκλογική πελατεία της επαρχίας. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε δε ότι το σύνολο των φορολογικών επιβαρύνσεων στα ακίνητα υπολογίζονται με βάση εικονικές αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

    [12] Σε Αθήνα και Κρήτη τα «σκήπτρα» των φορολογικών παραβάσεων

    Παραβάσεις σε 270 επιχειρήσεις εντόπισαν τα συνεργεία προληπτικών ελέγχων των ΔΟΥ, κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν σε 2.723 επιχειρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα (2.12.2013 έως 8.12.2013).

    Ο μεγαλύτερος αριθμός παραβάσεων, σε σύνολο 398 που εντοπίστηκαν, αφορά τη μη έκδοση αποδείξεων ή άλλων φορολογικών στοιχείων.

    Η αξία των προστίμων που αναλογούν στις παραβάσεις αυτές ανέρχεται σε 315.400 ευρώ.

    Η μεγαλύτερη παραβατικότητα εμφανίζεται στην Αθήνα (107 παραβάσεις) και στην Κρήτη (39 παραβάσεις).

    [13] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα

    Ολοκληρώθηκε ησυνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Εν τω μεταξύ, η αναφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ότι θα υπάρξει συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους το καλοκαίρι του 2014, δεν ήταν απάντηση σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά σε μια γενική ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της συνολικής αναλυτικής εργασίας του Ταμείου για το ζήτημα των αναδιαρθρώσεων χρέους από «εμπειρίες σε όλο τον κόσμο». Αυτό αναφέρεται σε διευκρινιστικό σημείωμα της εκπροσώπου του ΔΝΤ, 'Αντζελα Γκαβίρια.

    [14] Με μια αίσθηση μπουάτ, η Αρλέτα, για τρία βράδια στον «Ιανό»

    Συμπληρώνοντας 45 χρόνια στο τραγούδι, η γνωστή ερμηνεύτρια Αρλέτα, αναζητά λίγο από την παλιά αίσθηση των μπουάτ, για να μας ξαναθυμήσει εκείνες τις μοναδικές εποχές, με τα τραγούδια της. Το μουσικό της καταφύγιο αυτή τη φορά, δεν είναι άλλο από τη σκηνή του Ιανού, εκεί όπου η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί για τρεις Παρασκευές (13, 20, 27/ 12) παρέα με αγαπημένους της φίλους, τον Βαγγέλη Γερμανό και τον Λάκη Παπαδόπουλο.

    Επιλεκτική όπως πάντα με τις εμφανίσεις της, η γνωστή ερμηνεύτρια, εξηγεί σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, πως προέκυψαν οι συνεργασίες με τους δύο καλλιτέχνες: «Και με τον Βαγγέλη και με τον Λάκη, έχουμε ξαναπαίξει μαζί. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί μουσικοί. Θα τραγουδήσουμε ο καθένας τα δικά του και ίσως πούμε κάποια κομμάτια και μαζί».

    [15] Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

    Δύσκολη θα είναι η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ. Μετά το χθεσινό 2-2 με την Αλκμααρ η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε την ευκαιρία να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της κι έτσι στην κλήρωση της Δευτέρας για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, περιμένει «σκόπελο».

    Συγκεκριμένα περιμένει κάποιον αντίπαλο από τους πρωτοπόρους των ομίλων της διοργάνωσης, εκτός της Αλκμααρ, και τους τέσσερις καλύτερους τρίτους από τους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ. Ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ είναι ομάδες όπως η Βαλένθια, η Φιορεντίνα, η Σεβίλλη, η Τότεναμ, η Νάπολι, η Μπενφίκα, η Λιόν και η Σαχτάρ Ντόνετσκ.

    Οι αγώνες των «32» θα γίνουν στις 20 και 27 Φεβρουαρίου.

    [16] Ενα μήνα εκτός δράσης ο Τζέραρντ

    Μεγάλο πλήγμα για τη Λίβερπουλ, καθώς θα στερηθεί για ένα μήνα των υπηρεσιών του Στίβεν Τζέραρντ.

    Ο αρχηγός της διάσημης αγγλικής ομάδας υπέστη βαριάς μορφής θλάση στο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ και θ' απουσιάσει από σημαντικά παιχνίδια των «κόκκινων» για την πρέμιερ λιγκ. Συγκεκριμένα ο διεθνής άσος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες έξι εβδομάδες και θα χάσει τα κρίσιμα ματς με Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 December 2013 - 11:30:26 UTC