Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το πρόβλημα στο Μετρό Θεσσαλονίκης λέγεται Βενιζέλου, αρχαιότητες, Γιάννης Μπουτάρης», δήλωσε ο γγ Δημοσίων Έργων, Στρ. Σιμόπουλος
  • [02] Ο ενιαίος φόρος ακινήτων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
  • [03] Με Κ. Χατζηδάκη και Ι. Στουρνάρα συναντώνται το απόγευμα οι επικεφαλής της τρόικας
  • [04] Η σορός του Μαντέλα μεταφέρεται αεροπορικώς στη γενέτειρά του

  • [01] «Το πρόβλημα στο Μετρό Θεσσαλονίκης λέγεται Βενιζέλου, αρχαιότητες, Γιάννης Μπουτάρης», δήλωσε ο γγ Δημοσίων Έργων, Στρ. Σιμόπουλος

    «Από το καλοκαίρι και μετά, το πρόβλημα στο Μετρό Θεσσαλονίκης λέγεται "σταθμός Βενιζέλου", "αρχαιότητες" και "Γιάννης Μπουτάρης"» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος σήμερα ενημέρωσε τη Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ για την πορεία του έργου.

    «Οι εργασίες του μετρό εκτελούνται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και έτσι όπως είναι σήμερα το χρονοδιάγραμμα, είναι απολύτως εφικτή η παράδοσή του το 2017, για το ανατολικό μέρος του, μετά τα πανεπιστήμια. Για το δυτικό μέρος, πρέπει να τελειώσει πρώτα ο σταθμός της Βενιζέλου» τονίζει ο κ. Σιμόπουλος και καταλογίζει ευθύνες στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, λόγω των προσφυγών του, για το θέμα των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στον σταθμό της Βενιζέλου.

    [02] Ο ενιαίος φόρος ακινήτων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

    Ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων. Η συζήτηση ξεκίνησε εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν το υπουργείο Οικονομικών και το προεδρείο ότι προχωρούν σε μια διαδικασία που δεν επιτρέπει διεξοδική συζήτηση και εξαγωγή ώριμων συμπερασμάτων για τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, προκαλεί και το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο έχουν περιληφθεί και διατάξεις που δεν σχετίζονται με τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων και γι' αυτό βουλευτές κάλεσαν το υπουργείο να τις αποσύρει.

    Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ωστόσο, ζήτησε η συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή να γίνει σύμφωνα με το άρθρο 90 του Κανονισμού της Βουλής, που δίνει τη δυνατότητα να γίνει σύντμηση του χρόνου ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου (σ.σ. η δεύτερη ανάγνωση ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη).

    [03] Με Κ. Χατζηδάκη και Ι. Στουρνάρα συναντώνται το απόγευμα οι επικεφαλής της τρόικας

    Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να κλείσουν τα τέσσερα προαπαιτούμενα (αναδιάρθρωση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, εξόφληση οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων) και να υπάρξει πρόοδος στα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντώνται στις 15:00 με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και στις 17:00 με τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα.

    [04] Η σορός του Μαντέλα μεταφέρεται αεροπορικώς στη γενέτειρά του

    Το φέρετρο του Νέλσον Μαντέλα καλυμμένο με τη σημαία της Νότιας Αφρικής, της οποίας υπήρξε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος, μεταφέρθηκε το πρωί σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Πρετόρια όπου το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο επρόκειτο να πραγματοποιήσει τελετή για να τιμήσει τη μνήμη του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ.

    Δίπλα στο φέρετρο του Μαντέλα στεκόταν ο μεγαλύτερος εγγονός του, όπως υπαγορεύει η παράδοση, ενώ παρόντες ήσαν οι πιο σημαντικές προσωπικότητες του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, του κόμματος που ο Μαντέλα έφερε στην εξουσία το 1994, οι διάδοχοί του Τάμπο Μπέκι (1999-2008), Τζέικομπ Ζούμα (από το 2009), αλλά επίσης η χήρα του Γκράσα Μασέλ, 68 ετών και η πρώην σύζυγός του Ουίνι Μαντέλα.

    Από το στρατιωτικό αυτό αεροδρόμιο, η σορός του Μαντέλα επρόκειτο να μεταφερθεί στη γενέτειρά του στη νότια χώρα όπου αύριο θα τελεστεί η κηδεία του στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 5.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Bρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 December 2013 - 11:30:23 UTC