Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Χρονιά αλλαγής το 2014
  • [02] Με Κ. Χατζηδάκη και Ι. Στουρνάρα συναντώνται οι επικεφαλής της τρόικας
  • [03] Το SPD ενέκρινε τη συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Χρονιά αλλαγής το 2014

    «Η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι η μόνη εναλλακτική στον βάρβαρο νεοφιλελευθερισμό και απέναντι στην ενίσχυση της ακροδεξιάς» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    Σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «μια νομισματική ένωση που διαιρεί τα κράτη της, διαιρεί τις κοινωνίες των κρατών της, αυξάνει την ανεργία, την φτώχεια και την κοινωνική πόλωση ή θα επανιδρυθεί ή θα καταρρεύσει». Όπως εξήγησε «επανίδρυση σημαίνει αλλαγή», κάτι το οποίο αποτελεί υπαρξιακό ζήτημα για την Ευρώπη. «Η διαδικασία της αλλαγής, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω, έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα» είπε ο κ Τσίπρας, καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία. Αλλά το 2014 είναι έτος εκλογών. Και η αλλαγή θα έρθει. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει την αλλαγή στην Ευρώπη».

    [02] Με Κ. Χατζηδάκη και Ι. Στουρνάρα συναντώνται οι επικεφαλής της τρόικας

    Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να κλείσουν τα τέσσερα προαπαιτούμενα (αναδιάρθρωση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, εξόφληση οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων) και να υπάρξει πρόοδος στα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντώνται στις 15:00 με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και στις 17:00 με τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα.

    [03] Το SPD ενέκρινε τη συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας

    Το 75,96% των μελών του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκρινε τη συμμετοχή στον «μεγάλο συνασπισμό» υπό την 'Αγγελα Μέρκελ, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αύριο οι τρεις αρχηγοί θα ανακοινώσουν τα ονόματα των νέων υπουργών, ενώ τη Δευτέρα θα υπογράψουν επισήμως την Προγραμματική Συμφωνία. Την Τρίτη η κυρία Μέρκελ αναμένεται να εκλεγεί για τρίτη φορά Καγκελάριος από την ομοσπονδιακή Βουλή. Για την ίδια ημέρα έχει ήδη προγραμματιστεί και η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με κεντρικό θέμα τη συνταξιοδότηση στα 63ο έτος ηλικίας, με 45 χρόνια ενσήμων.

    Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών και ανάληψη του νέου υπερ-υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας από τον αρχηγό του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 December 2013 - 15:30:23 UTC