Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η πολιτική της Ευρώπης θα αλλάξει και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Με όποιους κινούνται στα σκοτάδια, δεν ασχολούμαι
  • [03] Επικριτικοί οι φορείς φορείς για τον ΕΝΦΙΑ
  • [04] Στις 17:00 η συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τους επικεφαλής της τρόικας

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η πολιτική της Ευρώπης θα αλλάξει και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία και η συντηρητική Ευρώπη θα βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στην ανάγκη να αποφασίσει στ' αλήθεια αν θα αλλάξει πολιτική και συμπεριφορά ή αν θα αυτοκτονήσει» σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Διαβεβαιώνει, δε, πως η Ευρώπη «θα αλλάξει πολιτική και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι».

    Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι το «πολιτικό και το ηθικό καντήλι της κυβέρνησης έχει τελειώσει προ πολλού» και θέτει ως ορόσημο για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού τις ευρωεκλογές. «Οι ευρωεκλογές δεν θα είναι αφετηρία εξελίξεων, αλλά προδιαγεγραμμένο όριο, που λειτουργεί προκαταβολικά ως καταλύτης εξελίξεων» λέει.

    Χαρακτηρίζει «έτος μηδέν για τον λαό και τη χώρα» το το 2014», καθώς, όπως λέει, «τελειώνει η πενταετία της πτώσης και την κατάρρευσης[...]Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η βουλή, στην οποία θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Με όποιους κινούνται στα σκοτάδια, δεν ασχολούμαι

    Αποκλείει το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάνει σαφές πως δεν είναι στα σχέδιά του ένας ανασχηματισμός.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως αν τον ενδιέφερε το στενό κομματικό συμφέρον, τότε θα ήταν προς όφελός του οι τριπλές εκλογές, όμως αυτό που προέχει για αυτόν, όπως λεει, είναι να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η έξοδος από την κρίση. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα σενάρια σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα βουλή ο κ. Σαμαράς είναι ιδιαίτερα καυστικός. «Tα θεωρώ, και το λέω καθαρά, σενάρια πολιτικής ανωμαλίας» σημειώνει και προσθέτει πως «θα οδηγήσουν στο χάος».

    «Αν την ώρα που έχω το μυαλό μου και αφιερώνω όλη την ενέργειά μου στο πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση, πώς θα μετατρέψουμε τα ελλείμματα σε πλεονάσματα, πώς θα ανατρέψουμε την κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, πώς θα ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας σε ένα όλο και πιο ανήσυχο διεθνές περιβάλλον, πώς θα περάσουμε τις μεταρρυθμίσεις απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, που θίγονται και κάνουν ό,τι μπορούν να τις ματαιώσουν, πώς θα πετύχουμε νέα μείωση του χρέους μας, πώς θα αρχίσουν να έρχονται σοβαρές επενδύσεις, αν μέσα σε όλα αυτά έπρεπε να έχω τον νου μου και σε "κινήσεις" ή "σενάρια" πολιτικής ανωμαλίας, τότε θα έκανα το χατίρι όσων θέλουν τη χώρα γονατισμένη, ακυβέρνητη, «μοιραία και άβουλη αντάμα και εγώ τέτοιο χατίρι δεν κάνω σε κανέναν και για κανέναν λόγο», τονίζει ο πρωθυπουργός.

    [03] Επικριτικοί οι φορείς φορείς για τον ΕΝΦΙΑ

    Την αντίθεσή τους με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, διατύπωσαν οι φορείς που κλήθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ. Οι διατάξεις δέχθηκαν ομαδικές επικρίσεις, παρόντος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που άκουσε εκπροσώπους να τον επικρίνουν προσωπικά, γιατί, αντί να προχωρήσει σε φορολογικά κίνητρα και απαλλαγές, ασκεί «ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις στους πολίτες και υπερφορολόγηση».

    Από την ακρόαση ξεχωρίζει η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΕ-ΔΟΥ που εκτίμησε ότι τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί από τη φορολογία ακινήτων δεν θα εισπραχθούν, διότι εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα και κατηγόρησε τον υπουργό επειδή έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο διάταξη για μικρότερη φορολογική επιβάρυνση των off shore. Αλλά και ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, που χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «Ηρώδη», που «στέλνει τους ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ».

    Η Επιτροπή Οικονομικών, αμέσως μετά την ακρόαση, εισέρχεται στη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου με στόχο η πρώτη ανάγνωση να ολοκληρωθεί απόψε και την προσεχή Τρίτη να γίνει και η δεύτερη ανάγνωση. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι βελτιωτικές προτάσεις που έχουν γίνει από βουλευτές του κόμματος της συμπολίτευσης, οι οποίοι έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να κινηθεί επί τα βελτίω εισάγοντας εκπτώσεις φόρου για τα ακίνητα που είναι αναξιοποίητα (ξενοίκιαστα), αλλά και τα υποθηκευμένα στις τράπεζες.

    [04] Στις 17:00 η συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τους επικεφαλής της τρόικας

    Για τις 17:00 μετατέθηκε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Χθες, είχε ανακοινωθεί ότι η συνάντηση θα ξεκινούσε στις 10 το πρωί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 December 2013 - 11:30:22 UTC