Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος αφέθηκε ο Γ. Ραπτόπουλος
  • [02] Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Μιχάλης Λιάπης
  • [03] Απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη κήρυξε η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ
  • [04] Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο
  • [05] Μέσα στην εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης
  • [06] Η Ρωσία θα αγοράσει ουκρανικά ομόλογα
  • [07] Φιλόδοξο το πρόγραμμα της Λυρικής την επόμενη πενταετία

  • [01] Ελεύθερος αφέθηκε ο Γ. Ραπτόπουλος

    Ελεύθερος αφέθηκε ο 70χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Ραπτόπουλος, ο οποίος συνελήφθη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, το συνολικό ύψος των οποίων προσεγγίζει τις 809.000 ευρώ. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παραπέμφθηκε να δικαστεί, ανέβαλε την υπόθεση για τις 27 Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το χρέος αφορά ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ και το ΤΑΠΙΤ για χρονικά διαστήματα του 2011 και του 2013.

    [02] Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Μιχάλης Λιάπης

    «H κακιά η ώρα» και ο φόβος «μην τελειώσει η μπαταρία», έφεραν τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη αντιμέτωπο με την Δικαιοσύνη, όπως ο ίδιος δήλωσε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, λίγο πριν οδηγηθεί στο γραφείο του Εισαγγελέα.

    Ο πρώην υπουργός συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο πολυτελές αυτοκίνητο τύπου Suv, με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

    Κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, ο κ. Λιάπης, που μετήχθη φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο», όπως είπε.

    [03] Απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη κήρυξε η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ

    Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση στους κόλπους των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τα μέλη της απεργιακής επιτροπής, κήρυξαν δύο νέες 24ωρες απεργίες για αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, χωρίς όμως η απόφαση να αναγνωρίζεται από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των υπαλλήλων.

    Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε σημερινή γενική συνέλευση που συγκάλεσε η απεργιακή επιτροπή και συμμετείχε η μειοψηφία των υπαλλήλων του ιδρύματος.

    Όσοι συμμετείχαν, επέδωσαν στουςεκπροσώπους της πλειοψηφικής παράταξης του συλλόγου που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα λήξη της απεργίας, νομικό έγγραφο με το οποίο αναφέρουν, ότι κηρύσσουν έκπτωτο το ΔΣ.Παράλληλα, αποφάσισαν την προκήρυξη εκλογών για την αλλαγή διοίκησης στον σύλλογο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή.Το προεδρείο του συλλόγου από την πλευρά του, έχει δηλώσει, ότι δεν καλύπτει τους υπαλλήλους που δεν προσέρχονται στην εργασία τους.

    Από την πλευρά του, πάντως, ο πρύτανης του ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά.

    [04] Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο

    «Η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο στη διαδικασία προσαρμογής και αυτό θα συμβάλει στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, ανακοινώνοντας την έγκριση της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ, εντός της εβδομάδας.

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε από το Λουξεμβούργο ο EFSF αναφέρει τα εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο του EFSF ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα. Η αξιολόγηση του τρίτου ελέγχου του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας είναι θετική και εκπληρώθηκαν τα τελευταία προαπαιτούμενα, που αφορούσαν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά και συμμόρφωση με τους στόχους για τις ιδιωτικοποιήσεις».

    Παράλληλα με την εκταμίευση του EFSF προς την Ελλάδα, o ESM θα διαθέσει τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι τράπεζες του ευρωσυστήματος (χαρτοφυλάκιο SMP) από τα κέρδη του 2012.

    [05] Μέσα στην εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης

    Την ικανοποίησή του για την εκταμίευση, εντός της εβδομάδας, της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, αλλά και για την εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων που συνδέονται με αυτήν, εκφράζει σε δήλωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τα τέσσερα προαπαιτούμενα, τα οποία είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και συνεχίζει επισημαίνοντας:

    «Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εκταμιεύσει τη δεύτερη υποδόση της πέμπτης δόσης, η οποία ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ και η εκταμίευση θα γίνει εντός της εβδομάδος. Με αυτή την εκταμίευση απελευθερώνεται το υπόλοιπο ποσό των 500 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχεται από τα ομόλογα που κατέχουν τράπεζες του ευρωσυστήματος (χαρτοφυλάκιο SMP) από τα κέρδη του 2012 που θα εκταμιευθούν στον κλειστό λογαριασμό της Ελλάδας».

    Διαβάστε επίσης: Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο

    [06] Η Ρωσία θα αγοράσει ουκρανικά ομόλογα

    Η Ρωσία θα επενδύσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ουκρανικά ομόλογα και θα μειώσει κατά το ένα τρίτο την τιμή του φυσικού αερίου που πουλάει στο Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    "Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα της ουκρανικής οικονομίας (...) η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει ένα μέρος των αποθεματικών της (...) σε τίτλους του ουκρανικού δημοσίου, μέχρι του ποσού των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων", είπε ο Πούτιν.

    Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι η αγορά των ομολόγων "δεν συνδέεται με καμία προϋπόθεση, ούτε με την αύξηση, ούτε με τη μείωση, ούτε με το πάγωμα των κοινωνικών δικαιωμάτων, των συντάξεων ή των δαπανών" υπαινισσόμενος τους όρους που θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να χορηγήσει δάνειο στο Κίεβο.

    Ο Πούτιν είπε επίσης ότι, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ του ρωσικού κολοσσού Gazprom και της ουκρανικής πετρελαϊκής εταιρείας Naftogaz, το φυσικό αέριο που εξάγεται στην Ουκρανία θα στοιχίζει στο εξής 268,5 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, από 400 δολάρια σήμερα. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας Έντουαρντ Σταβίτσκι, η συμφωνία αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2014.

    [07] Φιλόδοξο το πρόγραμμα της Λυρικής την επόμενη πενταετία

    Η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία σε δύο περίπου χρόνια θα μεταφερθεί στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κατάρτισε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα πενταετίας, με παραγωγές υψηλής αισθητικής, με εντυπωσιακές αναβιώσεις οπερατικών αριστουργημάτων και νέες φιλόδοξες παραγωγές, με συνεργασίες με μεγάλα λυρικά θέατρα του εξωτερικού, επενδύοντας στην τόνωση της ελληνικής δημιουργίας με ανάθεση έργων σε Έλληνες συνθέτες και αντίστοιχα ελληνική θεματολογία, με διεθνείς διαγωνισμούς, ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εικονικές πρεμιέρες όπερας στην ελληνική περιφέρεια και στο διαδίκτυο και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

    Στη νέα σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάζονται 14 έως 16 παραγωγές ανά καλλιτεχνική περίοδο. Εξ αυτών, οι τρεις έως πέντε θα είναι νέες παραγωγές όπερας, ενώ οι υπόλοιπες θα προέρχονται από τη «δεξαμενή» του σταθερού ρεπερτορίου που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει η ΕΛΣ, στο πρότυπο των μεγάλων λυρικών θεάτρων εναλλασσόμενου ρεπερτορίου του εξωτερικού και το οποίο θα περιλαμβάνει έως 20 τίτλους όπερας.

    Στη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε την ανανέωση της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή της Λυρικής, Μύρωνα Μιχαηλίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «άξιο μάνατζερ», είπε ότι η επιχορήγηση για το 2014 θα είναι στα ίδια επίπεδα με το 2013, δηλαδή 13 εκατομμύρια ευρώ, και διέψευσε σενάρια που μιλούν για κλείσιμο της Λυρικής, τονίζοντας, επίσης, ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ούτε για το Εθνικό Θέατρο, ούτε για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος».Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Μύρων Μιχαηλίδης είπε ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της Λυρικής, καθώς από τον Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση στον αριθμό των εισιτηρίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 December 2013 - 17:30:26 UTC